Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (777)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jiří Mádl a Vojtěch Kotek. To vám bola svojho času velice populárna herecká dvojica pubertálnych mamľasov. V roku 2004 mali premieru ako "Snowboarďáci" a o dva roky neskôr, v roku 2006, sa objavili v spoločnom filme ako "Rafťáci" a tiež aj ako rockoví podvraťáci. Vždy to bolo v kostrbatej réžii bohovsky coolového trotla Karla Janák. No či už Mádla s koKotekom štylizoval do úlohy rafťákov, podvraťákov či ako v tomto prípade nadržaných snowboarďákov, vždy sa mi to zdalo trapné, nezábavné a blbé. * ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Opravdu jde o film určený pro teenagery a pouze pro pobavení, ale taky si nehraje na nic víc, což se cení, taky jsem se několikrát opravdu zasmála, což se cení ještě víc a narozdíl od třeba Prciček je film o něco méně oplzlý a některé náznaky jsou mnohdy vtipnější než v americkém bratříčkovi. Takže pokud jste (duševně) ve věku 10-cca 17, přidejte si 1-2 * a jdete si tohle pustit, jinak ruce pryč, tenhle film opravdu pro jinou věkovou skupinu není. ()

Reklama

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Když to šlo do kin, bylo mi dvacet a tak jsem pravděpodobně jedním z cílové skupiny. A nelíbilo se mi to kvůli záchodovýmu humoru, cool všemu a in hercům. Ani Sněženky a machry (to se tedy zase měli čím inspirovat) se mi nikdy nijak zvlášť nelíbili, ale proti tomuhle zmetku je to komorní humoreska s propletencem děje plná zábavy (hodně přeháním). Jediná opravdu dobrá věc tu je ta písnička, která je však zase kvůli coolovosti nazpívaná anglicky, čímž u mě ztrácí víc, než kdyby se mi vůbec nelíbila (jsem Čech, tak kurva nebudu zpívat cizácky, ne?). Hlavní hrdinové, jsou jen "hezounkové", kteří neumí hrát a spoléhají se na neexistující vedení režiséra. Pokud toto má být rodinný film pro všechny generace, tak jsem asi mimogenerační jedinec, protože heslo "vojebej je všecky, Bůh už si je přebere" mi nikdy nepřišlo jako životní krédo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nemusím americký teen komedie, páč spršky vulgarit ze mě už dávno záchvat smíchu nevylouděj. Vskutku dobrej nápad využít fajnový prostředí hor a snowboardu, doprovázený padnoucí muzikou. Jestli se mám u takovýhle komedie bavit zrovna já, není důležitý. Z reakce svýho okolí vidím, že film se líbí nejen náctiletejm. A na sobě postupně pozoruju, že čím hůř umím jezdit na snowboardu, tím víc mě bavěj Kotek s Mádlem. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Já jen nechápu, co je na téhle ponejvíce nevtipné, otravné a jisté sortě puberťáků lacině se podbízející pičovině "sportovní"... Asi to kadění a blití a hulení, fak kůůl, Janáku! - - - P.S. Tak ještě že má pan rejžiser rád ty Coeny, že... Předpokládám, že u bří stříká... %-/ - - - - - (Poprvé viděno 12.4.2011 na ČéTéčku a tečka, hodnocení 19386., komentář zde jako petsettřicátýčtvrtý - 12.4.2011) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Scénu ze začátku snímku, kdy snowboardisté vyskakují z helikoptéry a odjíždějí pryč, natáčel bývalý profesionální snowboardista a zakladatel společnost DHC production, která se věnuje tvorbě videí a fotografií adrenalinových sportů, David Horvát. Točilo se v Nízkých Tatrách na Chopoku. (Olík)
  • Ve filmu můžeme vidět i režiséra Karla Janáka. V prvním záběru zařve s prskavkou v ruce: "Silvestr!", v dalším pak zachraňuje záběr při scéně, když Vojtěch Kotek při útěku z nemocnice spadne na silnici před auto, které se mu vyhne. (TheNine)
  • Když se zloději pokouší ukrást Renému (Vojtěch Kotek) a Jáchymovi (Jiří Mádl) snowboardy, tak při honičce Jáchym na jednoho ze zlodějů pošle sáně, čímž ho srazí. Je ale nepochopitelné, proč druhý zloděj, který zasažen nebyl, také upustil kradený snowboard. (Nick321)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama