Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (777)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je ot patřičně plytké, samoúčelné a frikulínovité, leč až mě udivilo, že mě to celkem bavilo. Scénář se slušně trefil do hovorové češtiny a neologismů, Janák dokázal film v rámci možností moderně slepit, hlavní herečtí představitelé zase dost uvolněně zahráli a souboj s matadory stříbrného plátna zvládají se štítem. Kvalitní je i převážně Chyškův soundtrack no a samozřejmě pánská část ocení jisté prasečinkami zavánějící scénky, v nichž se lze pokochat jemnou estetikou těla Barbory Seidlové a Martiny Klírové... Zdá se vám to pubertální? No fajn, tak proto ty tři hvězdičky. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Opravdu jde o film určený pro teenagery a pouze pro pobavení, ale taky si nehraje na nic víc, což se cení, taky jsem se několikrát opravdu zasmála, což se cení ještě víc a narozdíl od třeba Prciček je film o něco méně oplzlý a některé náznaky jsou mnohdy vtipnější než v americkém bratříčkovi. Takže pokud jste (duševně) ve věku 10-cca 17, přidejte si 1-2 * a jdete si tohle pustit, jinak ruce pryč, tenhle film opravdu pro jinou věkovou skupinu není. ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Jenom proto, že český film je sto let za opicema a Janák se zkušenostmi s maximálně tak s reklamním spotem na Sazku přijde s netradičním kamerovým cool lookem, mazanými hláškami a hustou On my Head, partou nehreců, přehrávajících hreců a roštěnkami, nevím proč bych měl dávat víc jak hvězdičku...A to to byl prosím původně tříhodinový seriál...Jako Prcičky se mi líbili, Stifflerovi jsem namakance věřil, Jimovi trapnost, ale tohle je nuda a vo ničem.Těm floutkům nevěřím ani hlášku a "Stříkéééj!" musel vymyslet chorý mozek, který jen ví jak táhnout na mediální branku...A nejlepší je, že to nyní budou samí panicové nanicové a -áci do omrzení... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Karel Janák .. Konečně dobrá česká komedie, která skvěle pobaví nejen pubertální mládež, viz Vánoční scény.. Budete klukům fandit, jsou to sympaťáci a opravdu skvěle hrají a odpustíte režisérovy i nedodělaný scénář. A hádejte kam Vás to stejně jako mě bude lákat vyrazit na dovolenou? No na hory se snowboardem v ruce, balit holky a kluky či ženy a muže, jak je komu libo.. Co ve filmu opravdu nemá chybu je hudba. Doufám, že chystaná televizní minisérie zmíněné nedostatky smaže, vyplní některé prázdné dirky a vznikne český kult, který má zatím tak 69%, ale i prostor kam stoupat..:o) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaká slušnější (ve významu kvalitnější) komedie. Kam se na ni hrabou americké, nebo německé rádoby vtipné filmy? Takže těmi kladnými body jsou určitě vtipné situace a hlášky, navíc dobrá hudba. On the other hand jsou tu chyby a herecké výkony nejsou zrovna oslnivé. Ale na ty 3* bych to viděl. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Režisér a scénárista v jedné osobě snímkem debutoval na poli celovečerního filmu. Do té doby dělal jen reklamy a také kampaně pro filmové hity na TV Nova, kde má na svědomí například pověstný Titanic, který se plavil po Labi do Prahy. (imro)
  • Jiří Mádl o získání role: „Mamka viděla v televizi výzvu ke konkurzu do filmu a řekla mi, jestli bych to nechtěl zkusit. Tak jsem s vysokou horečkou vyrazil na ten megakonkurz. Pak se celé prázdniny nic nedělo a já na to úplně zapomněl. Až mi v září zavolali, že si mě pan režisér (Karel Janák) vybral do dalšího kola, no a pak už to šlo v celku rychle. Tři kola a hop a byl ze mě snowboarďák!“ (SONY_)
  • Ve filmu můžeme vidět i režiséra Karla Janáka. V prvním záběru zařve s prskavkou v ruce: "Silvestr!", v dalším pak zachraňuje záběr při scéně, když Vojtěch Kotek při útěku z nemocnice spadne na silnici před auto, které se mu vyhne. (TheNine)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama