Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

kinej 

všechny recenze uživatele

Podle mého je Confessions of a Dangerous Mind zatím nejslabší kaufmanovka. Možná, že je to tím, že se musel držet knižní předlohy. Na rozdíl od ostatních Kaufmanovek zde chyběl humor. Ale u Kaufmana člověk nikdy neví, co chce vlastně říci. Clooney odvedl docela dobrou práci a přizval si i kámoše z Ocean´s Elewen. Schizofrenní není bohužel jen hlavní hrdina, ale i celý film. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Vlastně to ani není komedie, ale někdy na tváři dokáže vyloudit podivně pokřivený úsměv nebo snad úsměšek? Forma pseudodokumentu sice není novátorská, nicméně velmi funkční, herecké výkony jsou skvělé (jen mě trochu děsí ten kroužek neustále se opakujících herců v režii Sodenberga a Clooneyho). Prostě lehce úsměvná - lehce mrazivá podívaná, která se tváři jako nezávislý experiment, což mu ostatně sluší. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

je jasne, ze spojenie charlieho kaufmana a georga clooneyho predznamenava uspech. prvemu to slape s perom v ruke, druhy je sikovny herec a hlavne zaujimavy reziser..k milujte svojho zabijaka som sa dostal az teraz a musim uznat, ze ide o podareny kusok. sam rockwell je fakt vyborny a po cely cas sa je na co pozerat. pre mna pevnych 80% ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Clooney tahá z rukávu jeden režijní nápad za druhým. Samozřejmě ne všechny jsou jeho, spoustu toho okoukal od "svých" režisérů i od klasiků, ale kouká se na to docela pěkně. Herecké obsazení je skvělé (hlavně Rockwell), jednu z nejlepších rolí v kariéře si střihla Drew Barrymore. Bohužel výsledek je trochu roztříštěný. Těžko říct, jestli za to může Clooneyho pádivá režie nebo jako obvykle šílený scénář Charlieho Kaufmana. Jediné co vím jistě: Clooney je skvělý režisér i herec. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Rockwell dokazuje, že umí hrát nejenom excentriky a padouchy a i ve vážnějších polohách je přesvědčivý. Navzdory jeho přesvědčivému výkonu a překvapivě invenční Clooneyho režii film působí trochu zmateným dojmem, přestože se dá v případě Kaufmana mluvit o relativně "normálním" scenáři. Škoda, že mně příběh dějově, ani emocionálně neoslovil tak, abych měl chuť si ho znova někdy pustit, Jednou a dost. Ale na debut velmi pozoruhodné, Georgi. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • V závěrečných titulcích jsou camea Brada Pitta a Matta Damona popsána jako „svobodný mládenec Brad“ a „svobodný mládenec Matt“ („Bachelor Brad“ a „Bachelor Matt“). (PhillM.)
  • Do role Patricie byla původně obsazena Nicole Kidman, ale projektu se nakonec nemohla zúčastnit pro časový konlikt s natáčením filmu Hodiny (2002). Postavu si tedy zahrála Julia Roberts. (PhillM.)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno