Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dlouho trvajících válkách se Federace a Klingonská říše připravují na mírový summit. Je to možná poslední šance na mír mezi odvěkými rivaly. Kapitán Kirk a jeho posádka jsou pověřeni uvítáním nejvyššího kancléře Klingonů. Poté, co je vesmírná loď Klingonů záhadně zničena a kancléř zavražděn, je to Kirk, kdo se stává hlavním podezřelým. Každý ví, že ta "zviřata" nenáviděl a že jim nikdy neodpustil smrt svého syna. Kapitán Kirk a posádka lodi Enterprise čelí prozatím své největší hrozbě. Musí očistit své jméno, najít opravdové viníky a zabránit tak všezničující válce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

easaque 

všechny recenze uživatele

3* při čekání na seriál o Picardovi jsem si pustil starší StarTrekovský film a byl jsem zvědav jak bude na mě skoro po třiceti letech působit. Výprava i triky byly asi zastaralé i v době vzniku, tak ty by kvalitu filmu moc nevytáhli. Ale naštěstí aspoň příběh to zachraňoval, protože nebyl úplně hloupý a slušná atmosféra držela v napětí do konce. Sice to není film, který bych si s chutí někdy zopakoval, ale není mi líto, že jsem ho viděl a navíc potěšila netradiční role Samanthy ze Sexu ve městě .... takže za tři ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vskutku důstojné rozloučení původní posádky (pro mě s prvním a čtvrtým dílem nejlepší Kirkův zářez). Tentokrát tu máme povedený mix politického thrilleru, detektivky a vězeňského filmu. Sice je na hlavních představitelích už přece jen docela znát jejich věk (hlavně na šedivějícím Shatnerovi a Kelleym) a v podstatě se nejedná o nic převratného (vlastně žádný ze zvratů nebo odhalení mě moc nepřekvapily), ale je to příjemně napínavé, poutavé, ke konci lehce dojemné a funguje to velmi dobře v jednotlivých scénách, i jako celek. Po slabší NEJZAZŠÍ HRANICI opět "plnohodnotný" ST. 70 - 80 % ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Detektivní Star Trek se mi líbil. Tý malý vulkánský zrůdičce (o který jsem, snad i díky českému dabingu, nevěděl, co je zač) jsem nevěřil nos mezi očima hned od začátku, ale jako skrytý antagonista zamíchaný v posádce byla slušná. Trochu trapná a křečovitá byla večeře s Klingony a v zásadě mi trochu vadilo (ale to u všech starých Star Treků) vyloženě divadelní herectví všech přítomných. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Kirk a celá stará posádka se rozloučila ve velmi povedeném sudém dílu Star Treku. Klingonská říše je v krizi a blíží se její kolaps. Obrací se na Federaci, aby došlo ke smíru a spolupráci. To se nelíbí staré gardě na obou stranách a nejraději by nechali staré pořádky. Enterprise je vyslána jako doprovod klingonského kancléře. Kirk a jeho nenávist vůči klingonům (spoiler – zabili mu syna) vytváří velmi silné momenty. Dobrý příběh, dobré herecké výkony, akční scény povedené a konec, který uspokojí každého trekkera. Vtipná scéna při vzájemné večeři stojí za to – romulanské pivo umí pěkný bolehlav! Hodnocení OST: Lehký nadprůměr 6,5/10 ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Stylové rozloučení s původní posádkou a to v tom nejdetektivnějším provedení, na který by se Star Trek zmohl. Shatner a Kelley jsou zavřeni do jedné (ne-li nejhorší) z nejhorších věznic prospěšných prací ve vesmíru kvůli něčemu, co neudělali a zároveň udělali. Zbytek posádky se mezitím snaží nalézt atentátníka a především usvědčující důkazy, které se určitě nacházejí někde na lodi. A ačkoli je od začátku úplně jasné, kdo oním atentátníkem je (MINISPOILER a to v zatraceně sexy podobě :-) MINISPOILER), přesto jisté napětí a atmosféra ve filmu panuje. Podruhé se režie ujímá Nicholas Meyer, kterého určitě již jen kvůli stylu obou jeho dílů Star Treku poznáte - hloubka filmu sice není nijak hluboká, ale po akční stránce je film na jedničku. Určitě už jste odhadli, že jeho minulý počin byla dvojka, ale šestka se od ní velmi liší - jak kvalitami (o něco lepší), tak trochu svým stylem (čistě akční žánr vystřídala lehce akční detektivka). Další věc která se musí šestce nechat je velký pokrok v digitálních efektech a maskách (bylo na čase), ale furt to ještě není úplně ono. Herecké výkony, leč jsou stále podávány stejnými herci, se o něco od minulých dílů zhoršily, takový William Shatner se od svého Star Treku (předchozí) přestal hodně snažit a George Takei byl bohužel až k smíchu (jemu prostě role kapitána vůbec nesedla). Hudba byla lehce nadprůměrná a jinak celkově bylo všechno na dobré nebo prvotřídní úrovni. Ale Star Trek jako Star Trek už to není... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (25)

  • V říjnu 1991 se konala předpremiéra, která dopadla úspěšně. Tři dny po jejím datu ale zemřel Gene Roddenberry, tvůrce Star Treku. Film je mu tedy věnován. (WolfR)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Seriálový Star Trek má první hvězdu

Seriálový Star Trek má první hvězdu

28.11.2016

Možná si pamatujete, že se na leden 2017 chystal nový startrekovský seriál, jemuž měl šéfovat Bryan Fuller (seriálový Hannibal). Třináctidílná první série Star Trek: Discovery nakonec odstartuje až v… (více)

Reklama

Reklama