Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dlouho trvajících válkách se Federace a Klingonská říše připravují na mírový summit. Je to možná poslední šance na mír mezi odvěkými rivaly. Kapitán Kirk a jeho posádka jsou pověřeni uvítáním nejvyššího kancléře Klingonů. Poté, co je vesmírná loď Klingonů záhadně zničena a kancléř zavražděn, je to Kirk, kdo se stává hlavním podezřelým. Každý ví, že ta "zviřata" nenáviděl a že jim nikdy neodpustil smrt svého syna. Kapitán Kirk a posádka lodi Enterprise čelí prozatím své největší hrozbě. Musí očistit své jméno, najít opravdové viníky a zabránit tak všezničující válce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento diel si odo mňa zaslúži plné hodnotenie. Sledovať posledné veľké dobrodružstvo lode Enterprise nie je rozhodne také mdlé ako počas ich najväčších dobrodružstiev, ktoré som mal možnosť sledovať - napríklad posledná hranica. Meyer vytvoril už fanúšikmi ospevovaní Khanov hnev, preto voľba režiséra nemohla byť lepšia. Mal skúsenosti a vedel čo si môže dovoliť a čo nie. A v tomto príbehu zašiel ešte ďalej. Scotty a Kirk ako dvaja nerozlučný kamaráti na gulagu, snažiac sa o prežitie a čeliac morálnym aspektom, ktoré so sebou prináša budúcnosť a Spock s ostatnými členmi posádky, ktorý riešia priam detektívnu úlohu, kto zabil klingonského veľvyslanca tak, aby podozrenie padlo na posádku Enterprise. Síce sa nekoná žiadne prekvapivé odhalenie. Nejako to tušíme od prvých indícií, ale to nám nezabráni z napätím sledovať ako sa s tým hrdinovia tejto ságy vysporiadajú. Gene Rodenberry si nemohol priať lepšie venovanie ako tento film. Zo starých star trek filmov rozhodne ten najlepší. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nádherné překvapení mě v Undiscovered Country čekalo - zatímco předchozí Final Frontiere klesalo kvalitou na naprosté dno Star Trekové filmové série, toto naopak stoupá až k samotnému vrcholu. To tam je scénáristické tápání a neschopný Shatner na režisérské stolici, ten teď zůstává před kamerou, kde mu to jde nejlíp a spolu s ostatními ze sebe vydává maximum. Dokonce dky tomu ani nepůsobí rušivě jejich dost značná přestárlost, ba právě naopak je tím jejich věčné špičkování ještě uvěřitelnější... a dostává nádech příjemné nostalgie. Inteligentní a napínavý příběh plný politických machinací nabalených na ideály o míru a nekrvavém dialogu, s občasnou chytrou sci-fi akcí - to je přesně to co dělá Star Trek Star Trekem a právě šesté Undiscovered Country je tohoto zřejmě nejčistší esencí ze všech dílů. Kirk, Spock a vůbec celá původní posádka vesmírné lodi Enterprise si nemohli přát lepší rozloučení. 9/10 ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Vskutku důstojné rozloučení původní posádky (pro mě s prvním a čtvrtým dílem nejlepší Kirkův zářez). Tentokrát tu máme povedený mix politického thrilleru, detektivky a vězeňského filmu. Sice je na hlavních představitelích už přece jen docela znát jejich věk (hlavně na šedivějícím Shatnerovi a Kelleym) a v podstatě se nejedná o nic převratného (vlastně žádný ze zvratů nebo odhalení mě moc nepřekvapily), ale je to příjemně napínavé, poutavé, ke konci lehce dojemné a funguje to velmi dobře v jednotlivých scénách, i jako celek. Po slabší NEJZAZŠÍ HRANICI opět "plnohodnotný" ST. 70 - 80 % ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem přemýšlel jestli je lepší Cesta domů nebo právě Neobjevená země. Přesto, že vyhrála Cesta domů, tak Neobjevená země je výborný díl, který má vše, co má správný sci-fi film mít. Nemluvě o tom, že se jedná o velmi nostalgický film, protože je to naposledy, co se celá parta sešla pospolu. Nemluvě o tom, že konečně krom Spocka, se na scéně objevil další zajímavý Vulkánec. Kim Cattrall byla ze všech předchozích protagonistů určitě nejlepší. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Původní posádka Star Treku pod vedením kapitána Jima Kirka odchází do penze a loučí se v opravdu velkém a bombastickém stylu. Po minulém filmu, který byl docela průšvih pokračuje v zajetých kolejích předchozích filmů Cesta domů a Khanův hněv. Příběh je vymakaný a dost propracovaný, zatím ze všech filmů nejlepší. Velmi mě potěšil i výborný pokrok po stránce digitálních efektů, které už nepůsobí nijak lacině. No a posádka je pořád ve stejné formě, ve které byla dřív, hlavně Spock se vůbec nezměnil. Tento film je prostě další klasický ST. Je tu parádní akce, vtip a Klingoni... No a hlavně na konci je znát, že už Kirkově posádce bohužel odzvonilo. Ale nastoupila nám Picardova a filmová série začala nanovo... Neobjevená země je jeden z nejlepích ST filmů. 85%. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (25)

  • Námět příběhu se vybíral dlouho a pečlivě. Ke konečné verzi přispěl sám Leonard Nimoy, který navrhoval uzavření míru s Klingony, což se vztahovalo k aktuálním událostem té doby, totiž nedávnému konci studené války. Klingonská říše představuje určitou paralelu vztahu USA k Sovětskému svazu. (WolfR)
  • V říjnu 1991 se konala předpremiéra, která dopadla úspěšně. Tři dny po jejím datu ale zemřel Gene Roddenberry, tvůrce Star Treku. Film je mu tedy věnován. (WolfR)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Seriálový Star Trek má první hvězdu

Seriálový Star Trek má první hvězdu

28.11.2016

Možná si pamatujete, že se na leden 2017 chystal nový startrekovský seriál, jemuž měl šéfovat Bryan Fuller (seriálový Hannibal). Třináctidílná první série Star Trek: Discovery nakonec odstartuje až v… (více)

Reklama

Reklama