Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal a dostal jsem hodně. Opravdu působivý a zábavný film. Elijah Wood zahrál výborně, možná právě protože se do role rváče typově nehodí. Charlie Hunnam byl taky hustej a typuju že tímhle filmem se prosadí. Nejlepším překvapením ale bylo když na mě z obrazovky vybafla Claire Forlani, kterou já opravdu můžu. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Někde to v nás je. A kdo říká, že ne, patrně odevzdal koule na matrice. Podvědomá touha patřit ke stádu, vypustit své atavistické já, bezmyšlenkovitě řičet, řezat, prostě skutečně existovat! A JE TO KRÁSA! Abych si tu nadšením nepobryndal kotníčkové botky, musím jedním dechem dodat, že někteří výjimeční jedinci dokáží časem primitiva v sobě zkrotit pivem a masivním přísunem gulášků s osmi. I deset sežeru. Vliv společnosti či vzdělávacích institucí považuji za podružnější. Ok, Frodo je prostě překážka, přes kterou náročný divák hravě hópne, americká linka nablblá jako Áda Gondíková a závěrečný zdvižený prst kazí zábavu, ale stojí to za to. Tímto zasírám pozdrav všem místním slávistickým USRALS, HULYDEGENS a RAF-DICKS. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zbytečně jsem film odkládal a i jako nefanouška fotbalu se mi film líbil. Charlie Hunham v rozkvětu jeho kariéry a Elijah Wood už známý jako Frodo je fajn volba (Drsňák/looser). Film je zábavný, drsný, napínavý. Rozhodně zhlédnutí nelituji. Příběh****, Akce****, Humor***, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 8/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tuhle uřvanou partičku odkládal, každopádně teď vím, že to byla chyba. Když se totiž divák oprostí od toho, že jde o lidi, kteří mají naprosto jinou filosofii než já a veškeré problémy řeší mnohdy bezhlavě pěstmi, tak drásavá a intenzivní atmosféra filmu si mě ale získala. Je třeba si zároveň uvědomit, že Hooligans nejsou filmem o násilí, ale o přehodnocování životních postojů, sounáležitosti, vztazích, přátelství.. Student žurnalistiky nedobrovolně končí na Harvardu, sedne do letadla a zamíří za sestrou do Londýna. Tam zjistí, jakým způsobem se dá také prožívat fotbalové šílenství. Projde několika krvavými bitkami a šokujícími situacemi, aby pochopil, že tyhle vlny opojení mohou mít dost fatální následky. Německá režisérka Lexi Alexander dobře zvolila pohled na fotbalové běsnění člověkem zvenčí, který o samotné hře příliš netuší a kterého začne pokřivená morálka silně pohlcovat. Proto je naprosto trefné, že ústřední roli získal chlapecký kukuč a antirváč Elijaha Wooda. I k ostatním hercům nemám výhrady, jiní vypadají skutečně děsivě (třeba boss bandy konkurenčního Millwallu). Ambice snímku každopádně trochu strhává přehnaná patetičnost, nepříliš důvěryhodné zvraty a vážnost některých dialogů. A taky ten závěrečný dovětek.. Ale jinak velké překvapení a výborné pocity po projekci. 80% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Hooligans mě opravdu přesvědčil o tom jaké mají starosti britští fanoušci a co se jim asi honí hlavou. Že to nejsou jenou hloupí lidé ale lidé, kteří se vypořádají s problémy tím, že někoho pořádně zmastí a tím se na chvilku uklidní, podání Wooda bylo velmi příjemné a celý příběh měl spád a všechno co k dobrému filmu patří, nenudil jsem se ani na vteřinu a jejich partička mě na chvilku vzala do jejich života (( :: ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Většina anglických Hooligans nosí oblečení značky Stone Island, která se proslavila právě díky fotbalovým vyvrhelům. Kořeny značky ovšem pocházejí z Itálie. (outcashed)
  • V jednom z používaných původních názvů (Green Street Hooligans) se objevuje název ulice Green Street, která se nachází v blízkosti stadionu West Hamu. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno