Reklama

Reklama

Profesionální hráč amerického fotbalu Paul Crewe prodal důležitý zápas a byl vyloučen z ligy. Pak se pohádal s bohatou přítelkyní Lenou a opilý vyrazil s jejím autem na projížďku. Během své spanilé jízdy zcela zdemoloval její auto, ale také řadu policejních vozů. Je zatčen a odsouzen ke třem rokům v texaské věznici, o což se postaral její správce Hazen, velký fotbalový fanoušek. Chce po Paulovi, aby mu pomohl zlepšit výsledky týmu, a když vzpurný vězeň neprojeví dostatek nadšení, pod pohrůžkou dalších pěti let vězení ho k tomu donutí. Paul si s výběrem hráčů hlavu nedělá. Pak se objeví Nate, který byl kdysi úspěšný fotbalista, a společně se pustí do sestavování týmu, složeného především z obránců. Paul však cítí, že to stále není to pravé, a tak se vydá k vůdci černých vězňů Mossovi. Ten sice účast na zápasu pro pobavení dozorců odmítne, ale nechá se umluvit na basketbalový zápas jednoho proti jednomu. Pokud Paul zvítězí, přidají se černí vězni k jeho týmu. Situace se vyhrotí, když se stráže pokusí některé hráče zastrašit. V konečném důsledku to však má opačný efekt. Nejenže se k týmu přidají černí vězni, ale celý tým má najednou novou motivaci a bojovou náladu. Poslední kapkou se stane pokus o vraždu Paula. Je jasné, že tentokrát půjde na hřišti o víc než jen o sportovní výsledek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (638)

nash. 

všechny recenze uživatele

Mírně naprůměrný remake, který se však do komedie příliš nehrne. Spíš zůstává takovým úsměvným, odlehčeným sportovně-vězenským dramatem s nadsázkou, několika fórky, několika postavami přetaženými do karikatury a občas zábavnou scénou. Ubíhá rychle, bez prostojů a zádrhelů, a i když zápas samotný není tak vypjatý a strhující jako u jiných podobných filmů, jedna malá napínavá scéna v závěru to zachránila a potěšila. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trestná lavice v hlavní roli s Adamem Sandlerem je komedií, u které jsem se rozhodně pobavil, ale jako jiných jeho filmů víckrát by mě to asi už nelákalo. Ono nejde zase tolik o vztahy jako spíš o sport, ze kterého si určitě jde udělat dost dobrou legraci. Ještě k tomu s takovou řádkou hereckých ikon, které se zde objeví. Většinou přátelé, kamarádi a prostě ti, kteří se dokázali dohodnout a dokáže je to bavit. Trestná lavice se i tak povedla. Příjemná, chvílemi nadprůměrná komedie z prostředí, který je už dost filmově okoukaný, ale občas nějaké novoty s radostí vytrouší. Krom toho dokázali autoři vytvořit občas opravdu zajímavé postavy a do nich dostat opravdu zajímavý herecký arzenál. --- Tak ty si myslíš, že si tady můžeš dělat, co chceš? Nijak se nelišíš od těchhle hajzlů, co tady s tebou bydlej. - Vážně? Taky si myslej, že jste pitomej vidlák? ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle zas kdovijaka pecka neni. Problem je, ze ackoliv je Sandler v hlavni roli, nema dostatek prostoru a neni pozornost soustredena na nej, takze spoustu vtipku musi obstarat ostatni a tem to dvakrat nejde. Parkrat je sice nakej vostrej forek, ale vetsinou to tezi ze vzhledu a povah trestancu, nez ze by se vyskytlo neco originalniho. Navic pribeh je predvidatelnej od zacatku do konce. Nastesti je ale film sviznej, dobre natocenej a se solidni hudbou, jen by moh bejt trochu kratsi. Slabsi 4*. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler určitě né v trapné komedii. Jo, celé to fotbalové klání mezi dozorci a vězni je ujeté, ale funguje výborně. No řekněte, nechtěli byste někdy svému šéfovi/nadřízenému jednu natáhnout? Pokud to teda není sexy kočka, na to se to nevztahuje. Ale zpět na bojiště! A že to někdy jako v ringu vypadalo! Slušný kasting (ti hromotluci byli vážně obrovští a tupí, to jo) a dokonce se podařilo pro některé i z tak nudného sportu, jako je americký fotbal, udělat skvělou podívanou. Pohodička, kterou si nenechte příští týden na Markýze ujít. Zajímavosti: České pojmenování filmu mají nasvědomí Robert Záruba a Petr Vichnar. 70% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film o krachující hvězdě amerického fotbalu Adama Sandlera a jeho nesoužití s momentální velice bohatou přítelkyní Courtney Cox, který je natolik drzí, že si půjčí jejího Bentlaye a jede si zajezdit na mol opitý po městě, urazí policajta, pak mu zruší auto a nakonec když ho honí celá eskorta policejních aut a vrtulníků, si nechá zrušit automobil, jen aby naštval přítelkyni a aby jí oznámil, že už je mezi nimi konec. To já bych raději za toho námořníka na večírek mile rád šel po boku takové krasavice. Každopádně dal přednost vězení, a začíná tam sestavovat tým neprofesionálů - vězňů, kteří šišatý míč ještě nikdy nedrželi v ruce proti hlídačům vězení, kteří už dávno trénují a mají mezi sebou nějaké ty ředitelem narukované profesionály, protože chce ukázat lidem, že jeho lidé jsou tvrdší než vězni a tím se ukázat lidem, aby ho zvolili na guvernéra. Kvůli výhře se snaží vydírat i Adama S a ten je jak všichni víme tvrdohlavý a raději celý život stráví v lochu než aby se choval podruhé v životě nesportovně co nastartovalo jeho krach a život ve vězení. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Tým Mlátiček (Mean Machine) má stejný název jako film Mean Machine - česky Fotbal za mřížemi (2001) -, který má s tímto snímkem téměř totožný děj, jen je o kopané. (CjKukis)
  • Když je Megget (Nelly) v knihovně a dozorci už pomalu odchazejí, řeknou mu, že zapoměl ještě jednu knihu. Megget se ohne a zvedne tři. (Steew)
  • Ve filmu zazní skladba "Here Comes the Boom" představitele Meggeta, rappera Nellyho. (G3niu5)

Související novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama