Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z nejpodceňovanějších komedií, co jsem zatím měl možnost vidět. Jediné, co bych akorát této komedii vytknul, je místy vyskytující se tlačení na pilu v duchu moderní zábavy, ovšem to není nijak časté, zbytek jsou více či méně kvalitní gagy pod taktovkou Leslie Nielsena, který Draculu, resp. jeho oživlý obraz Belu Lugosiho ztvárnil neodolatelně (ve stejném duchu se dá mluvit o jeho českém hlasu, který mu propůjčil Vladimír Brabec), stejně jako Mel Brooks svého Helsinga. "Od této chvíle jste svým pánem. Jste svobodný! A teď už jdeme. - "Ano, můj pane." ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Moje úplne prvé stretnutie s príbehom o Draculovi a verte či nie, až táto na došťanie vtipná paródia ma pred mnohými rokmi primäla prečítať si Stokerov román. Primárne paroduje verziu s Bélom Lugosim, teda niektoré postavy a príbehové línie zjednodušuje, iné úplne vynecháva, ale svoj účel – zosmiešniť a pobaviť – spĺňa dokonale. Leslie Nielsen bol vždy mojim obľúbencom a nerobí mi problém titulovať ho kráľom paródií. Na Drakulovinách som sa smial často a fakt z chuti, i dnes, mnoho rokov po prvom zhliadnutí, keď už môj rozum všetku tú trápnosť akceptoval úmyselne. Snáď zo mňa nehovorí nostalgia... (80%) ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jdu na hrad, mám sraz z hrabětem Draculou............. Jeden relaksační transilvánský příběh u kterého se nebude chtít spát. Leslie Nielsen jako hrabě Dracula. Pravda humor je někdy divný, ale jako celek to není zlé. Historie příběhu je povedená. CITÁT - Asi začnu kapitánem............... Draculova denní můra mě rozasmála. Ačkoliv moderní věda upíry a jejich existenci popírá, věřte, že tady je určitě potkáte. CITÁT - A určitě se vrátí.......... Není mrtvá, je nemrtvá................ Tanec lásky okolo 60 minuty byl krásný a choreograficky velmi povedený. CITÁT - Jsem jako vyměněná.......... I ostatní tance jsou dobré, nebojte. Dramatické vyvrcholení příběhu se povedlo a tak může být divák vcelku spokojen a ani mu to moc nepije krev. CITÁT - Renfielde, ty kreténe!...... Ano pane. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Mel Brooks, Rudy De Luca, Steve Haberman / Predloha: Dracula - Bram Stoker | Hudba: Hummie Mann | Produkcia: Mel Brooks, Peter Schindler | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Castle Rock Entertainment, Gaumont, Brookfilms | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 11,204,144 $ || Žral som to od detstva. Jeden z filmov, ktoré som mal tak obohraté na VHS, že sa páska úplne opotrebovala. Tento kus je príkladom nadsadeného divadelného humoru, kde sa nič nesmie brať vážne, pretože to funguje len týmto smerom. Mel Brooks si každú situáciu predpripravý hereckou predohrávkou, ktorá potom dovoluje hercom dostatočne využiť potenciál scény. Všetci zúčastnený reagujú, konajú logicky. A to sa veru dosť často nestáva ani v áčkových hollywoodinách... Pre mňa fontána zábavy. 90% | SD, HU DTS | ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hodnocení (zvlášť u těch, s kterými se jinak obvykle shoduji) mě tu lehce překvapuje...není to dokonalé dílo, ani dokonalá parodie, ale velmi zábavný film, který naprosto přesně imituje jak Coppolova Drákulu, tak i onu černobílou perlu z roku 1931 s famózním Belou Lugosim. Některé scény vytahuje za uši, jiné přepracovává, jinde parduje celý žánr. Stylem humoru je zde Brooks velmi blízko Mladému Frankensteinovi, čili není to taková řacha jako Spaceballs, ale pořád výborný. Pár hloupých fórků a opakující se kulisy se hravě schovají jen za Harkera vrážejícího kůl do Lucyina srdce :-) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)
  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)

Reklama

Reklama