Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mel Brooks točil vždy parodie trochu jiné,než ostatní.Nejsou to ty typické třeskuté nářezy(viz.Bláznivé střely,Žhavé výstřely),naštěstí ale ani parodie/trapárny(viz.posledních pár filmečků Leslieho Nielsena).Člověk prostě vždy brzy pozná,.že ten film je z Brooksovi dílny.A buď jeho filmy máte rádi,a nebo jednoduše ne.Mě jsou bohužel tak nějak lhostejné.A tak mi nijak připadá i ten jeho humor-lhostejný.Ušklíbnu se,ale vzápětí zapomenu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen jako bývalý král parodie po tomto snímku začal jít cestou stupidních filmů, které si hrají na chytrou a promyšlenou zábavu. Mel Brooks stále jako celý život mě nudí a stěží mě ještě něčím překvapí. Parodie na Drákulu je to příjemná, ale nedá se říci, že zcela podařená, protože pár vtipných okamžiků nezachrání vše a tak vyhrává moje slabost pro Nielsena, krásné dámy v korzetových šatech a urrrrgentní nadhled. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Do práce, pán dozorca!“ Čím viac divák spomína na predchádzajúce paródie s Lesliem Nielsenom, tým viac je z DRAKULOVÍN smutnejší. Režisér Brooks v minulosti zaujal paródiami MLADÝ FRANKENSTEIN a OHNIVÉ SEDLÁ, ale na jeho novšie filmy sa nedá pozerať. A že sú DRAKULOVINY lepšie, ako strašný, o dva roky starší BLÁZNIVÝ PRÍBEH ROBINA HOODA, to skutočne nie je plus. Vyzerá to strašne lacno, ako najlacnejšia TV inscenácia, čo je divné, lebo rozpočet bol slušných 3O miliónov. Stokerovo literárne dielo podnietilo vznik desiatok filmov, od hororov cez porno a blaxploitation až po komédie, ale na toto sa skutočne nedá pozerať.  Hlavne je to nevtipné, čo je pri komédii "trocha" problém, nemyslíte? Snímka vznikla zrejme ako odpoveď na Coppolovu ultimátnu verziu z r. 1992, totálne pohorela (celosvetová tržba neuveriteľných 682 TISÍC dolárov!) a Brooks odvtedy už nič nenatočil. ()

Spectre 

všechny recenze uživatele

Takže ešte raz: videl som totiž nedávno prvý krát film s Klausom Kinskím (a aj som čítal knihu, vôbec celé som si to zrekapitoloval, vrátane ostatných filmov s Lugosim, Leem a pod.), takže mením moje hodnotenie u draculovských filmov. Pôvodne som písal, že za paródiu hviezdička... ono dosť som sa mýlil. Pozrite si pred týmto Draculu s Lugosim z r. 1931 a Nielsen zaručene pobaví. ("Children of the night. What mess they make."). Na svoje si prídu aj priaznivci ostatných adaptácií. Jednoducho treba mať čerstvo v hlave ostatné filmy, inak to človek nevychytá. Jediná otázka však ostáva o tom, komu je film vlastne určený. Tvrdí priaznivci, ktorí budú napríklad ospevovať onen film s Kinskím (1979), ktorý je napr. podľa mňa veľmi blbo poskladaný a miestami aj trápny odvar pôvodného nemého Nosferatu, určite zavrhnú akýkoľvek pokus o paródiu. Naopak, bežný divák väčšinou nepozná všetky filmy o Draculovi, resp. si z nich nepamätá konkrétne dialógy a scény - v tom prípade táto paródia nebude mať efekt. ()

artuš 

všechny recenze uživatele

Sice horory nemusím, ale tenhle "horor" mi nevadill. Jednak proto, že něm hrál Leslie Nielsen, ale také proto, že do hororu má tato komedie hodně daleko. Jinak pěkný film pro ty co nemají rádi horory ale chtějí se pobavit. Parodie na film Van Hellsing se nezapře když Vás nerozesměje potrhlý hrabě drákula tak už nic. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)
  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)

Reklama

Reklama