Reklama

Reklama

Jurský park 3

Trailer

Obsahy(1)

Ben Hildebrand a Eric Kirby, syn Benovy přítelkyně Amandy, spolu letí na paraglidu připoutaném k lodi, blízko ostrova Isla Sorna. Poté, co posádka náhle zmizí v mlze a loď očividně ztroskotá, odřízne Ben lano a s Ericem jsou unášeni k ostrovu. Tento ostrov je neblaze proslulý tím, že na něm žijí naklonovaní dinosauři. O osm týdnů později paleontolog Alan Grant objevuje dosud netušené. Velociraptoři byli nejen inteligentní, ale dokázali se spolu domluvit pomocí speciálně tvarovaného hrtanu. Bohužel jeho výzkum nemá moc budoucnost kvůli nedostatku financí. A tak mu vlastně přijde vhod nabídka Amandy a Paula Kirbyových, kteří jsou bohatí dobrodruzi a tentokrát by chtěli letět velmi nízko nad ostrovem Isla Sorna. Povolení místní vlády údajně mají. Alan se svým mladým kolegou a dalšími dvěma průvodci tedy letí s nimi. Během letu se Grant dozví, že letadlo hodlá na ostrově přistát. To se mu zdá příliš nebezpečné, ale jeden z průvodců ho udeří do hlavy a když se Grant probudí, zjistí, že letadlo už přistálo. Téměř vzápětí se na přistávací dráze objevuje první dinosaurus. Při pokusu o odlet letadlo ztroskotá na stromě a celá posádka se ocitne tváří v tvář hroznému nebezpečí. Alan Grant se dozvídá, že Kirbyovi vůbec nejsou bohatí, ale hledají svého zmizelého syna Erica. Jsou přesvědčeni, že Eric, který se zajímá o paleontologii byl schopen na ostrově přežít, a to i přesto, že skupina nalezne ostatky Bena Hildebranda... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (587)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohodová akční jízda narušovaná pouze několika zpomalujícími "rodinými" scénami. Vrátit postavu Sama Neilla zpátky do hry byl vynikající nápad, protože nebýt doktora Granta a létajících ještěrek (po dlouhém čekání se objevují pterosauři z první Crichtonovy předlohy) tak by z toho ve finiši byla o moc slabší věc. Nicméně Joe Johnston předchozím JURSKÝM PARKŮM ostudu neudělal, přebírání otěží po jednom z nejlepších filmových režisérů se mohlo zvrtnout mnohem víc. Co se týče hudební stránky tak John Williams chybí, a místy je to hodně znát. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Jurského Parku 3 jsem byl trochu zklamán, neboť film nedosáhl kvalit předchozích dílů. S mírnými rozpaky jsem vcházel i do kina, čekal jsem na hodnocení typu dvou, tří hvězd. Ale poté, co jsem viděl prvního dinosaura na plátně, k čertu, nejdu pod čtyři! Jak asi správně hádáte, má oblíbená scéna je souboj Rexe se Spinosaurem, ale čekal jsem jiného vítěze... Škoda! Nedám pět hvězd! Film nepostrádá tradiční prvky letního trháku: špatný scénář, špatné herecké výkony, špatné efekty a žádný vývoj postav. Další zklamání je stopáž - pouhých 94 minut. A co tedy zbyde? Ohromná zábava! Super popcorn film. Jen díky prohře Rexe nedám plné hodnocení. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Scenáristé by si zasloužili kopanec, a to hlavně za dějovou linku s rozvrácenou rodinou, která se objevuje snad v každém filmu podobného ražení a už mě opravdu unavuje...zde je navíc naprosto nezvládnutá a povrchní. Naopak všechna čest za to, že zbytečně nezdržují a po stručném úvodu a malé snaze o vykreslení charakterů, které jim stejně moc nejde, pěkně šlápnou na plyn a už ve dvacáté minutě začnou řádit dinosauři. Film je navíc dost krátký na to, aby veškerá následující akce nezačla nudit a film má celkem dobré tempo. Joe Johnston sice není Spielberg, takže nás čekají jen minimálně inovativní scény bez přidané hodnoty, které jsou ale řemeslně dobře zvládnuté a daly by se označit za žánrový průměr...ostatně jako celý film. Není to až taková ostuda pro sérii, jak jsem se bál, ale na Spielbergovy předchůdce plné zapamatování hodných scén (zde snad jen antré spinosaura a klec s pterodaktyly) rozhodně nemá.60% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

První Jurský park si i po letech zanechal auru kultovního filmu a hlavně zajímavému příběhu vděčí za to, že to bude vždy podívaná zasluhující si pozornost. Třetí díl již nic z toho nemá. Nemá v sobě nic, kvůli čemu by se na něj měl divák po letech dívat znovu. Speciální efekty jsou sice tak dokonalé, že snad lépe dinousaury nebude možné oživit ani za deset let. Jenomže tak tomu bylo už i v prvním díle. To bylo to co z něj učinilo zlomovou událost. Zde se tedy nic nového nekoná. Film to sice není špatný, je ale třetí nejen chronologicky, ale i kvalitativně. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Z celé série "Jurassic Park" jsem se paradoxně u "trojky" bavil nejlépe. Asi proto, že jsem nic nečekal. Ano, byl to shit, ale na nic si nehrál. Má to spád, akční scény nastoupí pár minut po začátku a skončí až se závěrečnými titulky. "Trojka" je prostě popcornová oddychovka, jak má být. A scéna s pterodaktyly v kleci je fakt jízda. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (37)

  • Velociraptor, kterého ve snu vidí dr. Alan Grant (Sam Neill), se mu ve skutečnosti zdát nemohl. V té době neznal „nový“ vzhled velociraptorů s červenýma očima, modrou kůží a pernatou chocholkou. Jediné velociraptory, které do té doby poznal, byli ti z Isla Nublar z původního Jurského parku (1993) s šedozelenou kůží, zelenýma očima s protáhlými zornicemi a bez peří. (Landauer)
  • V skutočnosti bol Spinosaurus omnoho väčší ako Tyrannosaurus Rex. (Carol Pifková)
  • Až do poslední chvíle se do příběhu počítalo i s Jeffem Goldblumem (Malcolm). Několik dní před natáčením si ale zlomil nohu, takže scénář se musel upravit. (cariada)

Související novinky

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Reklama

Reklama