Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

necisty 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mě to přišlo docela nudné. Na starší komedii, přestože z USA, jsem čekal vyšší úroveň vtipu. My jsme v té době měli mnohem krásnější herečky, takže Goldie se může jít zahrabat. Ta byla ke všemu dost blbě nadabována a úplně mi to kazilo dojem z její postavy, chvilkami totiž vytvářela velmi inteligentní závěry a chvilkami působila jak 15ti letá holka. Naopak půvabně působila Ingrid, u ní klobouk dolů a většina mého hodnocení putuje právě jí. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Romantická a inteligentní taškařice, kterou jsem si spontánně pustil prakticky ihned po jejím doporučení. A udělal jsem dobře. Na první projekci jsem si sice vzpomněl při prvním žhavém polibku nádherné a sexy Goldie Hawn, ale zážitku to nijak neubralo, protože události budoucí už mi nijak rušivě nenaskakovaly a já se tak mohl nechat unášet zejména přeměnou přitažlivé, leč trochu upjaté, sestry Dickinsonové (Ingrid Bergamnová) v ještě přitažlivější a šarmantní lvici salónů. Její tanec s Goldie v klubu, na to se nedá zapomenout.  Předvídatelné to bylo pochopitelně až hrůza, ale přesně tenhle typ "hrůzy"  tomu slušel.  Romance tedy úžasná a přitom nijak přeslazená či chraň Bůh vulgární. Ovšem i  jako komedie výborné, byť zde už spíš pro starší a pokročilé, my už se totiž (obvykle) nepotřebujeme řehtat na celé kolo. "Vy jste seděla na mé štóle?  - Já si na ni i lehla! -- Proboha, co se  to dělo na mé štóle?!"  Díky, slunečnice! ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

"Napiju se, abyste se mi víc líbila." - "Tolik vína na světě není." Kaktusový květ je pro mě důkazem, že všechno geniální bylo ve filmu už dávno řečeno. A překvapivě mě to i donutilo vzít na milost komediální žánr z tehdejší americké produkce. A i když mám oblíbenou Goldie Hawn, tady se mi víc líbila Ingrid Bergman, která na svůj věk vypadá skvěle. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Konverzační vztahovka, v níž staromládenecký ženáč usiluje o telecí krásku, které imponuje soused zabalený pouze v ručníku, jež prožil dlouhou noc s čerstvě rozkvetlou zubařovou seržantkou, která však miluje svého chlebodárce i jeho tři imaginární děti. Že je to poněkud nepřehledné? Ale to jen tak vypadá. Je to skvělý film, který s nadhledem poukazuje na to, co jedna malá lež dokáže natropit, když se ústřední donchuán statečně nedokáže přiznat. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

No, nepotěšil jste mně, Kaktusový květe. Já vás taky nepotěším. Priznávam, že som bol od začiatku predpojatý. Waltera Matthaua neznášam an sich a dabujúca Helga Čočková ma vyložene rušila. Inak voči tejto divadelnej komédii nič nemám. Väčšinu času som bez záujmu čučal na obrazovku, dve ruky mi stačili na inventarizáciu dobrých hlášok, dobre to skončilo, tak čo by som ešte chcel? Iba maličkosť, kompletnú výmenu Waltera a pošepnúť Ingrid Bergman, že sa do tanca v bare nemusí toľko siliť. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Pro Ingrid Bergman bylo natáčení snímku "návratem na území Hollywoodu od 40. let 20. století". Všechny její předchozí filmy byly totiž natočeny v Evropě, a to i ty, jenž byly pod hlavičkou amerických studií. (ellegrey)
  • Goldie Hawn (Toni Simmons) za svou roli dostala Oscara. Slavnostního předávání se však nemohla zúčastnit, protože byla v Londýně a o tom, že vyhrála, se dozvěděla telefonem. (Dixieboy)
  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)

Reklama

Reklama