Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Olivera a extravagantní Emily spojí náhodný milostný románek, který prožijí na palubě letadla při cestě z Los Angeles do New Yorku. Oliver by záhadnou a bystrou dívku rád blíže poznal, Emily však bere sex s cizím klukem jako nezávazné dobrodružství, a tak se po příletu do New Yorku jejich cesty rozcházejí. Během následujících let je však osud svádí znovu a znovu dohromady. Při náhodných setkáních a neplánovaných schůzkách začnou jeden druhého blíže poznávat. Oba zoufale hledají lásku a vztah, který by nebyl odsouzen ke katastrofickému konci. Jejich sedmileté přátelství je dovede ke zjištění, že je mezi nimi možná něco jako láska. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie má předem daný děj, tudíž musí, pokud chce zaujmout, sázet na jeho ozvláštnění, aby se odlišila od druhých. Musí disponovat zajímavě napsanými charaktery (aspoň ve vedlejších rolích), důvtipným scénářem (originální nebo minimálně neotřelé situace seznamování a sbližování) a vtipnými dialogy. V ideálním případě má romantická komedie všechny tři tyto ingredience, ale snést se dají i takové, které zvolí aspoň něco z toho. Něco jako láska nedokáže nabídnout ani jedno.______ Hlavní pár nemá žádnou společnou chemii - ona je protivná, on je protivně matný a nerozhodný, jejich vztah a setkávání je naprosto rutinní a dialogy jsou k smíchu povrchní.______ Potkávání se po letech je motiv mnohých filmů, ale v Když Harry potkal Sally to bylo svěží a občas to dokonce neklouzalo po povrchu, ve Čtyřech svatbách a jednom pohřbu to bylo občas hravě vtipné a v Příští rok ve stejnou dobu to občas vyznělo překvapivě hluboce. Ve snímku Něco jako... vlastně nemá letité odloučení žádný motiv, hrdinové se povahově vůbec nevyvíjejí, jen si prostě tak nějak uvědomí, že patří k sobě. Nejspíš proto, že jsou oba takové nezajímavé figurky._____ Častý příkaz hlavní hrdinky: Mlč, ať to nezkazíš, platí pro celý tenhle film. Nepouštěj ho, ať si nepokazíš náladu. /5. 2. 12./ ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

"Uááá, jééé - ježišmarjá, já se lek'." - tak přesně tohle by ze mě vypadlo, kdybych uzřel toho tvora, Amandu Peet, už před letištěm. Navíc kdyby mi tohle vlezlo do kabinky na záchod, věděl bych, že jde o teroristický čin a že démoni pekelní vstoupili na zem. Ashton tedy taky vypadal jak idiot, ale na tu vulgární kreatůru s "pávem" v kuse v nevymáchané hubě tedy neměl. => 1) Nikoliv "Něco jako láska", ale spíše "Něco jako střevní a žaludeční potíže", 2) Pokus o navození atmosféry romantické komedie selhal. A selhal brutálně. 3) Výborná bizarní přehlídka nepovedených mutací a plastických operací obličejů, což měl být zřejmě záměr, jinak nevěřím výběru kreat.. herců. ~~~ Musel jsem kousek filmu přeskočit, nemohl jsem, prostě nemohl. ~~~ Další záběr: na pláži sedí mladé holky a zase v hubě cigáro - hodil by se navazující záběr, kterak k nim přijede princ na bílém koni, sestoupí, ze své torny vytáhne několik kartonů cigaret a všechny jim je narve do chřtánu, čímžto by se z pokusu o romantickou komedii mohla stát obstojná detektivka, vyšetřující nezvyklou lehce morbidní vraždu. Přeskakuji v ději. ~~~ Přeskakuji v ději. ~~~ Přeskakuji v ději. ~~~ Přeskakuji v ději. ~~~ Přeskakuji v ději. ~~~ Přeskakuji v ději. ~~~ Přeskakuji v ději. ~~~ Přeskakuji v ději. ~~~ Přeskakuji v ději. ~~~ Přeskakuji v ději. ~~~ Přeskakuji v ději. ~~~ Konec. Úžasný film. někdy si ho pro velký úspěch musím pustit znovu. Určitě. ~~~ Ano, hodnocení filmu připisuji skutečně velmi nevhodné náladě pro sledování takovéhoto filmu. Taktéž se hodí upozornit na skutečnost, že film nebyl testován na lidech a při natáčení nebyla zraněna ani jedna mozková buňka. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velmi příjemné, uvěřitelné a dokonce i osobní, ale postupem času se dostaví klišé, vtip ustoupí a s ním i jakákoli specifičnost. A zůstaneme u předvídatelné romantiky, která sice donutí k úsměvu, ale ke druhému zhlédnutí nebo milým vzpomínkám ani ne... Ale díky nahotě v úplňku nebo kytaře nakonec vše odpuštěno ke smířlivým 60%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jemný a podmanivý romantický snímek překvapuje především svou syrovou životní reálností. Ashton Kutcher a Amanda Peet, v hlavní roli příběhu o budování milostného vztahu, jsou po divácké stránce neobvyklé sympatičtí a okouzlující. Děj je striktně rozdělen na různé věkové období, a tím i postavení obou postav v životě, čímž přináší postupný vývoj dané věci. Možná se v tomto příběhu i někdo najde. Potkají se dva a byť to vypadá na vzájemné sympatie, ve skutečnosti to prostě nějak nefunguje. Jenomže přelstít vzájemné city není jenom tak. Léta běží, člověk stárne a v hloubi duše stále jakoby zůstalo něco, co nebylo dotaženo do konce. Takže láska na první pohled? Přijde na to, jak se to vezme. Někdy je to hned, někdy to trvá i roky. Vzájemně se přitahují, ale zároveň i odtahují. Avšak jiskřička naděje stejně jakoby poblikávala i po ty roky a stále věřila v šanci prohloubení vzájemných citů. Zkrátka a dobře, stejně tak, jako jsou cesty Páně nevyzpytatelné, tak i cesta lásky je velice klikatá. Snímek se drží přirozenosti a lehké zábavy a povznáší mladistvé kouzlo osobnosti a nezralé lásky. Životní hravost s osudem se tak stává ohromujícím. Nejedná se o svěží romantický film plný komediálních etud, jak bývá obvyklé, ale o přiměřenou zábavnou milostnou jízdu, která je svým námětem hodně podobná postaršímu snímku 'Když Harry potkal Sally' (1989). Vlastně je rozdíl jen v tom, že se jedná o jinou věkovou hranici. A tak se v podstatě jedná o snímek, který musí získat v jádru věci divácké pochopení ke správnému vcítění milostné problematiky hlavních postav. Jinak snímek nemá šanci uspět. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Och, tak tohle jsem nečekala. Myslela jsem si, že to bude jedna z dalších romantických komedií s blbým ovšem pohledným Kutcherem, ale ono se z toho vyklubal docela hodně zajímavý film. Amanda a Ashton mi k sobě krásně jako pár sedli, oba předvedli slušné herecké výkony. Co mě na tomto filmu ale mile potěšilo bylo to vcelku netradiční časové posouvání. Film začíná nejprve před 7 lety a pak se postupně dostáváme k současnosti. Líbilo se mi, jak oba byli pokaždé jiní, víc rozumnější, prozkoušeni životem, ale přesto mezi nimi stále zůstávala ta jiskra. No myslím si, že na romantiku vysílanou v 8 večer je to hodně dobré:) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Kutcher vlastní produkční společnost Katalyst Films, která vytváří pro hudební stanici MTV úspěšný pořad Punk´d. Formou skryté kamery v ní nachytávají celebrity v různých zábavných situacích. (imro)
  • Komedie stála producenty přiměřených 30 milionů. Během prvního víkendu (22.-24.4. 2005) vytáhla z amerických diváků 7,5 mil. dolarů a za dva týdny promítání necelých 19 milionů. (imro)

Reklama

Reklama