Reklama

Reklama

Sin City - město hříchu

  • USA Sin City (více)
Trailer

VOD (1)

Noirový thriller plný násilí, v němž se prolíná několik dějových linií z oblíbených komiksů Franka Millera, vykresluje obraz nejděsivějšího města bez slitování pohledem těch nejdrsnějších postav. Bruce Willis exceluje v roli policajta s nemocným srdcem, který přislíbil ochranu sexy striptérce (Jessica Alba); Mickey Rourke hraje mrzoutského psance s posláním pomstít smrt své jediné životní lásky (Jaime Kingová) a Clive Owen ztvárňuje Shellieinu (Brittany Murphyová) tajnou lásku Dwighta, který po nocích brání Gail (Rosario Dawsonová) a její lehké děvy z Old Townu (Devon Aokiová a Alexis Bledelová) před drsňákem (Benicio Del Toro) se zálibou v násilí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 582)

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Úbohá, mechanická kópia komixu, ktorá nemá nič, čo by mal dobrý film mať a naopak, čo by mať nemal, toho má viac než dosť. Ako poctu Millerovmu dielu to beriem, ale nech sa pán Rodrigez potom nečuduje, ak sa mu na hlavu zosype vlna ostrej kritiky. Nebyť poslednej poviedky, dal by som nemilosrdné dve *, ale Willis si našťastie udržuje nadpriemerný štandard a celý film zachraňuje. Škoda, snáď keby som pred tým Sin City čítal, doslovný preklad na plátno by som ocenil, ale takto len neveriacky krútim hlavou. Zostáva mi len dúfať, že rovnako nedopadne aj už dlhšie pripravovaná adaptácia môjho miláčika Sandmana... ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Když nevidim celej film, tak ho obvykle nehodnotim, ale tady udělám vyjímku. Viděl jsem z toho asi tak půl hodiny někde uprostřed a vůbec mě to nezaujalo. Teď jsem si řikal, že se na to zkusim kouknout od začátku a po 20-ti minutách jsem to přepnul. Z celýho filmu jsem viděl dohromady cca 50 minut a můžu říct, že větší píčovinu jsem už dlouho neviděl. Kdyby byl podobnym stylem udělanej 4-minutovej videoklip, tak to může snad vypadat zajímavě, ale koukat na tohle 2 hodiny se mi fakt nechce. S klidnym svědomim tomu dávám odpad a nevěřim ani náhodou, že kdybych to viděl celý, že bych nějak změnil názor. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý film natočený podľa komiksovej predlohy. Má veľmi dobrý príbeh o meste Sin City, v ktorom je násilie na dennom poriadku a korupcia dosahuje až na tie najvyššie miesta. Príbeh je rozdelený na tri približne rovnako dlhé a až na pár spojitostí odlišné časti. Prvá o sadistickom psychopatovi Mickey Rourkovi, ktorý v sebe má aj kus dobra spozná lásku, o ktorú ale aj hneď príde a tak sa rozhodne pomstiť, druhá o slušnom zabijakovi, ktorý chce pomôcť svojim priateľkám tým, že odstráni telá skorumpovaných policajtov a tretia o starnúcom policajtovi, ktorý chce za každú cenu zastaviť psychopatického vraha malých dievčat, ale kvôli vrahovmu vplyvnému otcovi proti nemu stojí sám. Najlepšia je rozhodne prvá, okrem najzaujímavejšie podaného príbehu je aj najakčnejšia, najdrsnejšia a najzábavnejšia. Ale všetky tri časti sú na tom dobre, v každej sa nájde viacero výborných scén a slušná príjemne krvavá akcia. Najviac sa mi páčia všetky Rourkove likvidácie. Herecké obsadenie je výborné, najväčšiu pozornosť si bezpochyby zaslúži Mickey Rourke, ktorý ma nikdy tak nebavil ako tu, ale dobre je na tom aj zvyšok, klasicky dobrý Bruce Willis, Clive Owen, Jessica Alba, Devon Aoki a plno iných dobre obsadených zaujímavých postáv. A poteší aj mnoho skvelých hlášok a zábavných monológov v ich podaní. Réžia a technická stránka sú výborné, Robert Rodriguez to zvládol skvelo, film má výborný správne komiksový vizuál a spokojný som aj s hudobnou stránkou. Kiež by takéto boli všetky komiksovky, nápadité, hravé, dobre napísané a s tvrdým ratingom. Jeden z najlepších filmov svojej kategórie. Objektívna kvalita filmu- 84%, film sa páči mne na 77%. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se objeví na plátně 41 mrtvol (podle jednoho zasvěceného komentáře) a ani jediné úmrtí se mě emocionálně nedotkne si nezaslouží víc, než 50%. ... I přes nesporně zajímavou stylizaci a velké množství filmových hvězd a hvězdiček. Rodriguez nezklamal pověst režiséra, jehož "díla" mě míjí tu malým a tu zas velkým obloukem. .... Tohle DVD mi leželo ve skříni skoro rok. Ještě tam mělo "nějakou dobu" zůstat :) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Sin City je oříšek. Prakticky nerozlousknutelný. V podstatě mě emocionálně nechává naprosto chladným, což by asi nechávat neměl, když se tam ostošest vraždí a dělá spousta dalších nepěkných věcí. To je skutečně významné mínus. A jako celek film vlastně ani moc nemám rád, když se tak zamyslím. Ale je tu spousta jednotlivých částí, které prostě miluju. Výtvarné zpracování je samozřejmě bonbónek pro mé mlsné oči. Několik scén je zkrátka naprosto dokonalých. Alexis Bledel já miluju po Sin City víc než kdy dřív, a to její "Oh Sugar, you just gone and done the dumbest thing in your whole life" mě jednoduše dostává do kolen. A tancující hubená malá Nancy taky. Obzvlášť na Cells Instrumental. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (78)

  • Robert Rodriguez usiloval o to, aby byl film po vizuální stránce co nejvěrnější komiksové předloze. Černobílé filmy obvykle obsahují velké množství odstínů šedé. Komiksová předloha Franka Millera naproti tomu pracuje s ostrým kontrastem černé a bílé barvy. Použití digitálních technologií tak bylo nutností. Film byl natáčen barevně před zeleným pozadím, díky kterému mohli tvůrci lépe pracovat se světelným kontrastem a zahalit tak např. pozadí do absolutní tmy. Stylizovaný černobílý obraz byl poté dotvořen v postprodukci. (Seejey8)
  • Robert Rodriguez pustil Bruci Willisovi (Hartigan) pětiminutový testovací záběr, aby se herec rozhodl, zda má zájem ve filmu hrát. Willis zmáčkl po minutě na ovladači pauzu a měl jasno. (Johny_fork)

Související novinky

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama