Reklama

Reklama

Horká vlna zaplavila L.A., všichni se chystají na velkolepé oslavy 4. července a svět stojí na pokraji katastrofy.  Vlna veder zaplavila Los Angeles. Všichni se chystají na velkolepou oslavu 4. července 2008. Hlavní postavou je boxer Santaros, který trpí amnézií a jehož osudy se spojí s pornoherečkou Krystou, která rozjíždí vlastní televizní projekt. Svět stojí na pokraji společenské, ekonomické a ekologické katastrofy a policejní důstojník Ronald Taverner má důkazy o spiknutí obrovských rozměrů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

Legas 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu bych přibaloval nějaký drogy. Totální úlet. Nejsem si jist, jestli lze Southland Tales vůbec pochopit, ale podstatné je, že jednotlivé scény jsou buď dostatečně ujeté, nebo vtipné, případně obojí současně. Southland Tales jsou jakýmsi křížencem pokračovatele Donnie Darka s Lost Highway a Mulholland Drive dohromady, ale k Lynchově komplexnosti a promyšlenosti mají bohužel daleko. Ale už jste někdy ve filmu viděli souložit auta, nebo ze vznášejícího se zmrzlinářského auta odpalovat raketou země - vzduch futuristickou vzducholoď, ve které tančí Dwayne Johnson? ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tak vážne neviem, asi mi niečo uniklo? donnie darko sa mi nesmierne páčil, ale toto . . . to už bolo príliš . . .príliš "príliš". miestami som mal pocit, že keby dnes žil ed wood a mal prístup k veľa peniazom, točil by takéto filmy . . . ale na druhej strane - miestami to malo (vďaka kamere a hudbe) strašne dobrú atmosféru - scéna, v ktorej hrá Pixies "Way of mutilation" (keď Santeros s Ronaldom utekajú z domu po tom, čo rasistický policajt zastrelí narafičený hádajúci sa pár), alebo napríklad samotná záverečná scéna (tanec) a úplne posledné sekundy filmu . . . hm, tak fakt, FAKT neviem, už dávno som nebol pri filme taký zmätený! ()

Reklama

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

"Někdy se sen změní v noční můru ani nemrkneš." Přesně tak. Tohle je noční můra. Tohle někdo natočil pod vlivem omamných látek. Nepochopil jsem vůbec nic. Prostě totální slátanina. Nechápu, jak se na něčem takovém mohlo podílet tolik herců, kteří nejsou totálně neznámí. Prostě peklo.. Nemám slov. Nekoukejte na to, pokud nechcete na hodinu a půl umrtvit mozek. Je to naprostá blbost a výplach. 0% ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Nepochopil som, ale nevadí. Najvýstižnejšie všetky moje pocity vyjadrím, keď poviem, že je to zamotané a zamotané a ešte raz zamotané. Kelly už v Darkovi príjemne prekvapil, no tentoraz je jeho projekt o kusisko tajomnejší a ťažko pochopiteľný. Oplatí sa však vidieť. Ja osobne som si ani nestihol uvedomiť, že mám pred sebou 145 minút, a bol tu záver. Síce pociťujem maximálnu dejovú dezorientáciu, ale na druhej strane aj akési naplnenie mojich chuťových pohárikov. Musím sa do toho pustiť ešte raz. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nejdivnější film posledních let s největší koncentrací WTF momentů na jednu minutu filmu. Nemyslím si, že bych neodhalil počáteční záměr tvůrců udělat nejkomplexnější sci-fi všech dob, ale tímhle si až nebezpečně zahrávají s tím, že spousta diváků bude na tvůrce stejně jako já, mírně řečeno, naštvaná. A není se co divit, když tahají diváka po všech možných dějových uličkách a pak mu neukážou cestu ven. Nevermore! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (22)

  • Policejní lodě nesou latinský citát „oderint dum metuant“. Vyřkl ho slavný římský císař Caligula – „Let them hate so long as they fear“. (HellFire)

Související novinky

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

12.03.2012

Richard Kelly (foto) je tak trochu „one hit wonder“. Navíc Donnie Darko vlastně ani nebyl hit, jen postupem času získal kultovní status. Každým dalším filmem Kelly nahrává svým odpůrcům, kteří tvrdí,… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Horor od tvůrce Donnieho Darka

Horor od tvůrce Donnieho Darka

04.07.2007

Režisér jednoho z nejkultovnějších filmů nového tisíciletí (je neuvěřitelné, že si vynikající Donnie Darko doposud nenašel cestu na tuzemský DVD trh!) se stejně jako další originální tvůrci (třeba… (více)

Vůz plný zlata

Vůz plný zlata

01.06.2006

Zatímco čeští filmaři stahují své snímky z většiny festivalů na protest proti nepochopitelnému jednání naší vlády, která neodsouhlasila novelu zákona o české kinematografii, v Cannes se tuto neděli… (více)

Reklama

Reklama