Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážná posádka lodi NSEA ochránce - velitel Peter Quincy Taggart (Tim Allen), poručík Tawny Madison (Sigourney Weaver) a Dr. Lazarus (Alan Rickman) - vyráží na čtyřletou napínavou a často nebezpečnou misi do vesmíru... a pak je natáčení jejich seriálu zrušeno! Nyní, o dvacet let později mimozemšťani bránící se útoku omylem považují vysílání Galaxy Questu za "historické dokumenty" a teleportují posádku bývalých herců, aby zachránili vesmír. Ti, aniž by měli scénář, režiséra a nebo ponětí, co si počít, musí podat výkony svých životů. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

HAL 

všechny recenze uživatele

Galaxy Quest je úžasnou parodií a zároveň i poctou mířenou nejen na Star Trek, ale i na všechny ostatní space opery. Možná není až tak dokonalý aby si zasloužila maximální hodnocení, ale jako člověk pro kterého byl Star Trek: Film prvním zapamatovaným sci-fi zářezem na televizní obrazovce, a který strávil zbylou půlku dětství u Nové Generace, Deep Space 9 a Voyageru... prostě nemohu jinak. Býval jsem mladistvým Trekkiem, co víc dodat? :-) 9/10 ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Chvíli trvalo než jsem se do toho dostal, (resp. úplný úvod byl naprosto perfektní, ale pak těch pár minut se mi zdálo nějak nezáživných - i když ted po celém filmu už chápu všechno a i jejich smysl) ale pak jsem se už jenom bavil. A ani mi nijak moc nevadilo, že nejsem nějaký velký znalec těch filmů (seriálu), které tam byly parodovány. Vlastně mi to až tak jako parodie nepřišlo, samozřejmě všechno bylo schválně přehnáno, bráno s nadhledem a charaktery byly správně švihlé (tak třeskutě zábavné mimozemštani jsem ještě neviděl - a taky skvěle zahrané), ale že by se film hnal až do extrému jako u jiných parodií a přeháněl to s neuvěřitelně šílenými vtípky, to zas ne. Dočkal jsem se spíše té správné poctě scifi, dělané s opravdovou chutí a možná i nějakou tou láskou. A závěr pak náhle přišel příliš moc rychle. Nebránil bych se druhému dílu, protože film má určitě hodně dobrých faktorů, jak už všechny druhy různých potvor, tak i ještě potvorejší záporáky a hlavně perfektně zahrané a vykreslené charaktery.. Rickman, Allen i ten Rockwell válejí, stejně jako mnoho jejich hlášek a správná ukázka geekovství ve finále. A není opomenuta ani citová a emocionální stránka, kde se naplno projevuje neparodie. Velmi zasloužené 4 hvězdy. PS: vizuální efekty parádní ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pôvodný Star Trek som nevidel, ale páčilo sa mi to aj tak. Ide o šmrncovnú, milú sci-fi komédiu s pár vynikajúcimi hláškami, hlavne tie od Alana Rickmana stáli za to. Zaujímavo zahrala aj S. Weaver, v tom jej kostýme a celkovej vizáži sa stala úplne inou ženou, v pozitívnom slova zmysle. Ku koncu humor trocha ustupuje, ale snímok zase získal na akcii a napätí. Táto "nezištná" pomoc roztomilým a inteligentným mimozemšťanom, na druhú stranu však hrozne naivným, sa mi celkom páčila a do nadpriemeru jej chýbal naozaj iba kúsok. 69/100 ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Všichni hrají své role s chutí (hlavně výborní Tim Allen a Alan Rickman). I scénář je napsán vtipně a s láskou k parodovaným Star trekům. Navíc nedochází k tomu, co u mnoha jiných parodií, které jsou vždy technicky pozadu za tím, co parodují - zde i technická stránka je na vysoké úrovni a mnoho vážných sci-fi filmů i překonává. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelná nuda se dvěmi až třemi lehoulince úsměvnými momenty. Hrozně nesympatické obsazení s velkým množstvím černovlasých vykleštěných homoklád, kteří právě obstarali ty lehoulince vtipné momenty. Jinak je to obrovská sračka. Star trek mi přijde jako pičovina sama o sobě. A dělat pičovinu z pičoviny nedá jiný výsledek než pičovinu. Jednu * si však film asi zaslouží. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (21)

  • Scéna na WC se přihodila i Williamu Shatnerovi. (HellFire)
  • Postava Guye Fleegmana (Sam Rockwell) je jediná z hlavních postav, kterou při přestřelce na můstku generál Sarris (Robin Sachs) nestřelil a nevidíme ji tak umírat. A to i přestože po celou dobu neustále upozorňuje, že on jediný v původním (fiktivním) seriálu „Galaxy Quest“ zemřel. (Dzin01)
  • Laliari je první velkou rolí, kterou Missi Pyle získala. Její role byla rozšířena poté, co si producenti všimli, že Sigourney Weaver byla jediná hlavní ženská postava. (Zuzyzss)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama