Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (298)

Tosim 

všechny recenze uživatele

KDYBY ZDI MOHLY MLUVIT, ŘEKLY BY SI O VYMALOVÁNÍ. Oceňuju snahu o originalitu, ale tam, kde jsou situace absurdní, nejsou vtipné, jen hrůzné, a tam, kde se očekává normální lidská reakce, se lidi chovají nepřirozeně. A teď si k tomu připočtěte to, že jsou skoro všechny postavy nesympatické. 70%, ale s odřenýma ušima. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Americký kancl mám radšej, ale aj tento má niečo do seba. Trápne situácie, do ktorých sa David dostáva sú naozaj také trápne, že ho až ľutujete. Jednoznačne najlepšia postava je Kevin, aj keď má veľmi málo priestoru. A najlepšia bola Davidova pesnička z vianočného špeciálu If you don't know me by now - šiel som do kolien...:) ()

Reklama

RAiken 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais je vskutku neskutečně trapný, nafoukaný, arogantní, chladnokrevný, politováníhodný a cynicko-pokrytecký floutek, který každou minutu, kterou jste s ním, mění vaše sympatie a antipatie k jeho osobě. V jednu chvíli byste mu nejradši za jeho názory dali přes huby, abyste ho vzápětí sebrali polámaného ze země a začali ho oprašovat a litovat, že jste mu nechtěli ublížit. Jindy byste se mu zase vybrečeli na rameni a poklábosili s ním, jenže on by vám řekl něco ve smyslu „jo, to bejvá, nikdo nemůže být tak silný jako já“ a už by měl zase pěst v tom svým ksichtě. Jeho neskutečně trapné fóry snesou ty nejkrutější měřítka trapnosti a mnohdy se zkrátka u obrazovky červenáte jako rak místo něho. On jen v pohodě nasadí svůj úsměv a na moment otiskne svou tvář ve věčnosti, kdy čeká, až se mu někdo zasměje. Leč uznání kolegů nikdy nepřichází. To ale přeci nevadí, on ví, že se všichni v duchu smějí. Kardinální to blb a geniální postava zároveň! Vzhledem k síle a poutavosti jeho postavy by se dalo předpokládat, že veškerou pozornost strhne na sebe a na ostatní spolupracovníky zbude leda tak show „jak co nejvěrohodněji zahrát křoví“. Opak je však pravdou. Ostatní postavy jsou obdařeny vlastní osobností, historií a názory a nejedna vedlejší postava by si zasloužila svůj vlastní komický kanclík. Společně s velkým BLB-bossem však vytváří dynamický koktejl zábavy, která je neskutečně originální a nejeden skutečný kancl plný lidí jakéhokoliv víry, vyznání, rasy a politických názorů by se u něj potrhal smíchy. Kdyby však ve skutečnosti existoval podobný „kancl“ a měl ve svém vedení takové podobné šovinisticko-sexistické prase jako je David Brent, pravděpodobně by do onoho místa udeřil blesk, napálila to do něj Al-Kajda, seběhla by se tam parta afroameričanů s kleštěma a letlampou nebo by do onoho místa byla povolána inkvizice, aby zprovodila ze světa ono cosi, co není lidského, co je zkrátka Ricky Gervais alias David Brent. Jeho zaměstnanci by totiž zaplatili a udělali cokoliv, aby ho viděli svíjet se na pekelném rožni. Pro nezaměstnaného nezaujatého pozorovatele, je to však nehorázná prča… ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predstaviteľka Dawn mi prišla dosť nesympatická (duplom v porovnaní s tým, aké zlatíčko je Jenna Fischer), čo je problém, pretože mi to kazilo chémiu medzi ňou a Freemanom (ktorý mi, na druhú stranu, prijde sympatickejší ako John Krasinski). A tiež mi vadilo, že tá love story nie je na tak vážnej úrovni, ako tomu bolo v americkom Office. S výnimkou postavy Davida Brenta prakticky žiadna z tém nie je dostatočne prepracovaná (kvôli stopáži), ale zrovna u toho, z čoho sa v remaku vyklul jeden z najkrajších milostných príbehov televízie, ma to obzvlášť mrzelo. Záver výborný. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na první pohled zajímavý projekt, svojí náplní bohužel blížící se realitě, chtělo by se říct. Jako v normálním kancelářském životě se delší dobu jakoby nic neděje, pak se stane něco neobvyklého, a pak se to pokoutně rozebírá. Někteří kolegové si sednou od první chvíle, jiní se od téhož momentu k smrti nenávidí, jo, není nad realitu všedního dne. Potom ale dojde na to, že ve skutečném světě podobně jako tady někdo hází dementní vtípky a nepochopen odchází někomu svým vysvětlováním znepříjemnit život. Další sype jednu humusáckou přisprostlou historku za druhou a ejhle, on je to šéfův kámoš. Takhle reálné postavy dohromady vytvářející nereálné peklo (i když, nikdy jsem neprodával papír, takže co můžu vědět) a místy až odporný obraz neutěšenosti, který si říká o to, aby v posledním díle někomu ruplo v kouli a začalo se střílet:) Gervais a Merchant rozhodně skórují, ale já osobně jim to nežeru, a to uznávám, že některé situace a hlášky jsou dokonalé. Asi potřebuju něco tuctovějšího, aby mě to chytlo. Ode mě 60% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (44)

  • I když to tak působí, při natáčení se téměř vůbec neimprovizovalo, vše bylo předem napsané ve scénáři, seriál měl jako improvizace jen působit. (don corleone)
  • Pro čtvrtý díl první řady vzniklo fiktivní výukové video, které režíroval producent seriálu Ash Atalla, ve kterém se objeví moderátor Peter Purves. Celé video je pak součástí DVD bonusů. (don corleone)
  • Muž, kterého David (Ricky Gervais) v úvodní epizodě přijímá, je ten samý, kterého později vyhazuje. (boshke)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama