Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny, komplikovaný, filozofický, mnohoznačný, absurdný, šialený, bizarný film. Je to v podstate vydarený klon Donnieho Darka (hudba, dej, niektoré scény - napr. vízie hlavného hrdinu), ale to nemení nič na jeho kvalitách. Pravdaže, na Donnieho zďaleka nemá, ale ak vám sedela filozofická absurdita a bizarnosť Donnieho Darka a radi rozmýšľate nad filmami, Chumscrubber vás baviť určite bude. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Pro mne 2. Americká krása ,ale z trochu jiného prostředí. Jamie Bell, Glen Close, Allison Janney a Ralph Fieness byli tak perfektně trhlí a neurotičtí ... Film je jako lidi = bez zájmu - nikoho nic nezajímá. Konec je dosti překvapující a vrhá světlo na lidi, co jsme potkali na začátku, úplně jinak. Lidi se za něčím celý život hrnou a pak stačí okamžik a zjistí, že to vůbec není důležité a smysl života se přesouvá na něco jiného. Thomas Curtis byl překvapení filmu - vůbec ho neznám (ten malý unesený kluk) ,ale vyčníval tam svým mladým hereckým výkonem nejvíc - sice tam všichni měli plnou hubu morálky a co semá dělat, ale jen ten kluk se musel sám bránit. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Během filmu jsem přemítal, zda to tvůrci myslí vážně nebo je to nějaká ujetá černá komedie, až postupně mi docházelo, že se jedná o nemilosrdnou kritiku americké společnosti a především jednoho jejího rysu - lhostejnosti. Peníze, krásné domy v krásných čtvrtích, luxus, nic z toho však nemůže zajistit příjemné dospívání, podporu rodiny a silné zážitky. V okamžiku, kdy se něco pokazí, se lidem začnou otvírat oči...Film napěchovaný známými hereckými tvářemi, jimž vévodí sympatický Jamie Bell. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Tohle mě nečekaně dostalo. Nepopsatelný zážitek, film přesně podle mého gusta, navíc s úžasným hereckým obsazením (hned dva herci z mé topky!). WOW ------ Bohužel jsem se podívala na komentář uživatelky larelay, a s lítostí zjišťuji, že některým lidem asi není dáno film takového ražení pochopit. A nebo dotyčná koukala na úplně něco jiného než já. Takže mi to nedá a trochu bych se vyjádřila k tomu, co napsala: K realitě má tenhle film blíže, než se může na první pohled zdát. V tomhle příběhu se pouze otevírají dveře krásných domů, abychom nahlédli dovnitř a zjistili, že i zdánlivě normální lidé jsou v podstatě šílení. A ono je to tak i v reálném světě, jen to někteří nechtějí vidět. Ostatně výzva "Nepřehlížejte mě..." se nese celým filmem a je i určitým poselstvím snímku. Lidé jsou zahledění sami do sebe a nezajímá je, co cítí ostatní. Tady je pouze vše hnáno více do extrému a všechny ty bizarní postavy žijí v jednom městě. "Třeba brát s nadhledem a nehledat hlubší smysl"... další nesmysl, je to přesně naopak! Tenhle film má hloubku, chce to jen nebýt povrchní, ale vnímavý. Nadhled tu nemá co dělat. Právě proto se lidé vzájemně odcizují, protože nad hlubšími věcmi mávnou rukou, vždyť se jich to přece netýká a proč zbytečně přemýšlet. Smutné. A rozhodně nesouhlasím ani s tím, že jde o "cynickou koninku"... to už je na mě opravdu moc. Cynického jsem na tomhle filmu neshledala zhola nic, ba naopak: tak citlivý snímek jsem už dlouho neviděla. A k té "konince" už se raději ani nebudu vyjadřovat, to je zcela mimo mísu a nezaslouží si to ani delší komentář. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"V žiadnom prípade vás neobviňujem s Troyovej smrti..." Že si film konečne pustím ma presvedčilo hlavne prirovnanie niektorých užívateľov k filmu Americká krása. Skutočne to v niektorých momentoch tento film pripomína. Je však o niečom inom. Bell hrá veľmi dobre a nestačil som sa čudovať koľko známych tvárí hraje vo vedľajších úlohách, pretože pred zhliadnutím som okrem Bella zvyšok obsadenia bližšie neskúmal. K úplnej spokojnosti tomu chýba dosť, ale základ je dobrý. Vadilo mi rozprávanie s obesencom, zbytočne animované-komiksové momenty, hlavný záporák a nepresvedčivý teatrálny výstup s vypichnutým okom...Nie je to film bez chýb, asi každý tu nájde niečo, čo mu veľmi nesedí, ale na druhej strane som našiel i niekoľko zaujímavých a magických momentov a celkovo ma svojím netradičným spracovaním prekvapil. 70%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo převážně ve Valencii, Los Angeles a kalifornské Santa Claritě. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2005 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Název filmu odkazuje na stejnojmennou videohru. (Terva)

Reklama

Reklama