Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní příběh amerického lupiče z Divokého Západu Jesseho Jamese (1847 – 1882) se stal inspirací pro řadu westernových snímků. Na plátnech kin se začal objevovat již v éře němého filmu a v roli Jesseho Jamese se objevili slavní herci jako Robert Duvall (Velká Northfieldská loupež) nebo Brad Pitt (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem). V roce 2001 natočil režisér Les Mayfield moderní verzi příběhu o legendárním psanci, jehož jedni vnímali jako nebezpečného zločince a druzí oslavovali jako hrdinu. V akčním westernovém snímku Psanci Ameriky se v roli neohroženého pistolníka představil irský herec Colin Farrell, pro něhož to byla jedna z prvních větších hereckých příležitostí. Příběh pojednává o tvrdém gangu bratří Jamesů a Youngerů, kteří se po skončení americké občanské války vrací zpátky na své farmy v Missouri. V rodném městečku se však setkávají s nelítostným železničním magnátem, který s pomocí bandy pistolníků zastrašuje místní obyvatele a za směšné částky vykupuje jejich pozemky na stavbu železnice. Mladí farmáři se ale nemíní vzdát svých pozemků za žádnou cenu a brání, co jim právem náleží. Začíná jedna z největších štvanic v historii Divokého Západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Akční westernová komedie skoro se základnou. Takoví jsou psanci batolivé Ameriky a nastupujícího industriálního věku. Nedá se jim upřít jistá kouzelná naivita a celková demýtizace ustálených ikon tohoto žánru, otázkou ovšem zůstává, zda je něco takového vůbec potřebné a v nejširší divácké obci žádané. Stejně by se dalo polemizovat i o hi-tech vzezření, které je falešnější, než označení tohoto snímku kino nálepkou. Atmosféra jako z české televizní hudební stanice Óčko a herecké výkony na úrovni kvality sexu při penetraci sousedova zeťáka. Film na pozdní sobotní ráno, plné kocoviny a šedosti. Lépe jej zabít tímto paskvilem, než další skleničkou.... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej trošku netypickej western s Colinem Farrellem v hlavní roli, ale bohužel se do takovýhle role až zas tak nehodí, ale to se ještě dá překousnout, jenže tenhle film mě prostě nedokázal zaujmout, věechno bylo takový nemastný neslaný, nic pořádnýho se nědeeje a půvofnímu filmu se to moc nepodobá, ale děj má i svý světlý chvilky a proto aspoň ty 2* ()

Reklama

werus 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmík, jestli si dobře pamatuju, dávali v televezi někdy o víkendu odpoledne. Nebylo nic lepšího na práci, tak proč se nepodívat, že.. No a jak se mi to zalíbilo!! Colin Farrell je kapitola sama pro sebe, tam není co řešit, skvělý výkon a v roli mu to sekne :). Je pravda, že nebýt jeho, hodnocení by asi trochu kleslo. Jak nejsou westerny zrovna můj nejoblíbenější žánr, tak tohle mě fakt bavilo, možná proto, že se toho žánru Psanci tolik nedrželi a když bylo potřeba, svižně přeběhli do komedie, akčňáku nebo romantiky.. A k tomu všemu i slušná hudba. Dohromady z toho vyšel velmi dobrý, nadprůměrný film. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

To bolo akože čo? Táto bájka má byť filmom o Jesse Jamesovi? Doteraz som videl o tomto slávnom pištoľníkovi asi 4-5 filmov, ale tento je suverénne najhorší. Načo tie kaskadérske kúsky a nereálne prestrelky ako v honkongských filmoch? C. Farrel sa snaží, je tu aj niekoľko zvučnejších mien, ale všetky postavy sú tak naivne plytké, až mi je do plaču. A tie radovánky s "Pamelou Anderson", ktorá ho neskôr s pomocou Jamesových "kolegov" oslobodí, ach jej...Už mi chýbala iba ich "kefovačka" a presná streľba i počas toho. Že to malo slušnejší ohlas v USA a film tak trochu naštartoval kariéru C. Farrela iba dokazuje, že Američanom stačí tak málo...Jeden z tých filmov popri ktorom môžte variť, žehliť, jesť a aj tak to váš výsledný dojem nijako neovplyvní. Užívateľ Malarkey to zhrnul dobre. Ten film sa na western iba hrá...40%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Jasné! Prvotriedny popcorn so všetkými tými výbuchmi, dobrým tempom a výbornou kamerou. Všetky tie prehnanosti berem, film ma bavil. Jediné čo mi tam nesedelo bola (síce sympatická) Ali Larter, predsa len to nieje moc westernová kočka. A tiež by som nečakal vo westerne Moby-ho hudbu. Ináč môže byť. Kto sa chce nenáročne zabávať je to výborná voľba. Silné tri hviezdy. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • V titulkoch je uvedené použitie záberov z filmu Maverick (1994). Ide o krátku scénu s parníkom, keď sa Jesse (Colin Farrell) a Zee (Ali Larter) snažia dostať na Floridu. (m.a.t.o.)
  • Počas prípravy na natáčanie sa herec Gregory Smith (Jim Younger) naučil zaobchádzať so zbraňou tak dobre, že si od svojich kolegov vyslúžil prezývku "Secret Weapon". (m.a.t.o.)
  • V rámci prípravy na film museli herci stráviť šesť týždňov na ranči s kovbojmi, kde sa učili jazdiť na koňoch. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama