Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

vitajak 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si tenhle film pořádně zařadit – chvíli to byla komedie, chvíli vážné, chvíli trochu ujeté – ale klady převažují nad zápory tohoto nesourodého dílka od Petra Vachlera - i když žádnou velkou bombu nečekejte. Je fakt, že jsem to viděl jen jednou a je možné, že při dalším shlédnutí bych hvězdu přidal... Ale zase na druhou stranu, kdyby v tom nehrál Dušek a Čtvrtníček, tak bych zase jednu ubral. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Na komedii málo vtipné a na drama moc velká "snaha" o vtip. Bohužel squadra nejlepších, českých komiků Dušek, Čtvrtníček, Polášek tentokrát šlápla hodně vedle a i přes pár úsměvných momentů, se jedná převážně o křeč, osobně za to přisuzuju největší vinu Vachlerovi společně se scénáristy, kteří místo možného kultu natočili rozvleklou snůžku hovadin. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film mě nenadchnul. Vůbec. Ani jsem se nijak zvlášť netěšila, ale když už měl běžet v televizi, rozhodla jsem se, že se teda podívám. Mezi českými herci oblíbence nemám, tady hráli lidé, kteří jsou mi v podstatě lhostejní. Děj byl na mě možná až moc nadsazený a přitroublý. Celkem nuda, vhodný jako kulisa k jiným bohulibým činnostem. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ale jó, dobrej filmeček, ale člověk mu musí leccos odpustit, protože něco takového by se ve skutečnosti asi sotva stalo. Postavy hrobníků jsou absolutně nevěrohodné, ale svým způsobem nevadí, to jak někdo / umře neumře a jak by se k němu asi ve skutečnosti sjížděla celá rodina, je další ee věc, ale jinak v poho. Film to má sám v názvu - černá barevná komedie - takže sem nic extra nečekal, jen pár povedených vtípků, ty tam byly, a po tom, co se film rozjel, jich bylo dokonce i víc než pár. Čili ať si klidně tahle parta lidí dělá filmy dál. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Doblba! nedrží absolutně pospolu ani dějově,ani scénaristicky.Humor se tu vyskytuje bezvyjímky takřka jen velmi černý,ovšem po čase již opakující se.Herci zde jsou známí spíš díky svým skečům či jevištním výstupům,ovšem film utáhnout seriozně nedokážou.O čistou komedii každopádně nejde,objevuje se zde i poměrně dost dramatických prvků.Celkově jde o průměrnou,chvílemi nudící a zdlouhavou televizní zábavu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu si otce hlavního hrdiny Jaroslava Duška zahrál jeho vlastní otec, Vlasta Dušek. (fannah)
  • Část filmu se odehrává v obci ŽIHOBCE. Žijí zde filmoví rodiče hlavního hrdiny. Obec se nachází asi 8 km východně od Sušice v krásném prostředí šumavského podhůří. Dominantou obce je kostel se štíhlou věží. Je zde zámek, dva obchody, hostinec, koupaliště a sportovní areál. (blackrain)

Reklama

Reklama