Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Beky 

všechny recenze uživatele

Pokud neuvidíte, neuvěříte!!! V konečném součtu bodů, kladů, mínusů a já nevim jakých možných kriteriích, se Doblba vyhoupne do výše nadprůměrného filmu s pointou, která má smysl...ale tu si ve filmu najde každý sám!! Nějak to nechápu....nudíte se 90% času filmu.....ale chcete to dokoukat!!!! Film má minimum vtipných scén oslovujících průměrného diváka....a já se těm kravinám smál!!! Kdybych vypustil střední pasáž, která se odehrává v nejmenované vesnici, v jednom blbím baráku s neskutečně trapnýma dialogama o hovně (..trapný dialogy nejsou jenom v této scéně...), tak bych snad hodnotil ještě víc a film by se možná stal znovu koukatelným....nějak jsem rád, že to mám za sebou...takový z mrtvých vstání prožívám.....prostě jsem získal přesčas:)))))))!!!..zajímavých 60%!! Jednou větou: V tomto filmu je spousta zajímavých nápadů, pár dobrých scén, pár zajímavých triků=na české poměry...jeden pozoruhodný herecký výkon ( Dušek ) a spousta ztracenýho času, přeberte si to! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vachler sa nebál experimentovať a za to dostáva odo mňa pochvalu. Aj keď takýto experiment na česko-slovenskom trhu a hlavne vo filmárskom priemysle kráča po extra tenkom ľade, čo sa nakoniec odrazilo v ohlasoch. Na mňa mal film ale účinky pomerne pozitívne aj napriek tomu, že disponoval značnou dávkou čierneho sarkazmu. A v tuzemskom prevedení to padlo celkom vhod. 55%. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, doufám, že tedy i všem zúčastněným se tahle srajda jednou zúročí... :-/ . . . Jo, zasmál jsem se párkrát, ale nebylo to kvůli tomu pitvoření a šklebení zasloužilých nýmandů pod vachrlatou rejžiserskou taktovkou. On ten >černobarevný< námět je samozřejmě výborný, dojebaný ovšem pro současný(?) český >film< (?) typickou rozbředlostí a tlačením a tlačením a tlačením... A pila to zjevně nebyla, dokaďáka! . . . Tak hlavně že vyšly všechny ty PéPéčka, votočily se love a všecko je zase jak dřív. Jedna hvězda se sebezapřením technická za tu řemeslnou rutinu a víc už za tu šmíru kulový... Ale začudlilo si tam i pár naprostých nul z té naší Stolice i vod Brniska, do šaška, že... °-[.. - - - P.S. Proč tohle >dílo< koprodukovala naše >veřejnoprávní< mi zůstává záhadou. Asi si sráči nevšimli, že socializmus skončil před tehdy patnácti lety! Jo, voni to maj vlastně pražský čudláci jinak! Tak nezapoměňte si zase ve Vejvarech zafňukat, jak je málo peněz na tu kultůru, případně tam rovnou prolézt nějaký ty kaďáky... Hnus... - - - - - (Poprvé viděno 26.3.2011 na prímavizi, hodnocení 4128., komentář zde dvestěsedmnáctý - 26.3.2011) ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Doblba! obsahuje asi tak pět vcelku dobrých vtipů, ale jinak je to klasická vachlerovsky - českolvová trapná zábava. To znamená velmi nudné, nastavované, zbytečně prodlužované (obzvlášť vánočné scéna) a k uzoufání amatérské. Vachler natočil špatný a ve své podstatě iritující film a ani (pro mě) zábavný Čtvrtníček na tom nic nezmění. P.S. i hudba je příšerná. ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

Hudba: Roman Holý... film, ktery je svym zpracovanim uplne mimo veskere chapani... chaby scenar, nefungujici timing vtipku, bezmasa rezie, nevhodny Duskuv voiceover, prehravajici skvadra jinak snad i docela vtipnych a sympatickych hercu, podivna mimika vsech a pri vsech scenach, renaulti product placement...a tak bych mohl pokracovat dale a smerovalo by to k jedinemu zaveru - nikdy vice! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Některé fotografie v úvodu filmu jsou skutečné, například snímky ze svatby Jaroslava Duška s jeho ženou. (Haniczka)
  • Část filmu se odehrává v obci ŽIHOBCE. Žijí zde filmoví rodiče hlavního hrdiny. Obec se nachází asi 8 km východně od Sušice v krásném prostředí šumavského podhůří. Dominantou obce je kostel se štíhlou věží. Je zde zámek, dva obchody, hostinec, koupaliště a sportovní areál. (blackrain)

Reklama

Reklama