Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Mám tři důvody, proč to nehodím do odpadu. První je herečka Lena Headey, druhým zlatíčko Piper Perabo a třetím herec ze Ztracených, Daniel Dae Kim. Jinak to fakt o ničem nebylo. Mám rád scény ve tmě, ale když se to přežene, tak je to na nic. A v tomto filmu se to hodně přehnalo. Ale abych k tomu nebyl zas tak krutý, tak se musí nechat, že prostřední část filmu byla vcelku dobrá. Škoda, že konec a začátek ne. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Budem asi priečny sebe, no aj napriek hre na veľký megahit, čo nemám rád, keď si tvorcovia nevedia pripustiť, že naviac nemajú sa mi tento sympatický klaustrofobický, určite nie psychologický (!) snímok s dostatkom ľakačiek celkom pozdával. Jednoduchá šablóna, podarené efekty, sklamaný som nebol. 55%. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

No...moje (dnes už bývalá) tchýně na tom byla v kině a byla z toho filmu ne snad přímo nadšená, ale hrozně se jí líbil. Bylo to napínavé, bylo to děsivé a mělo to děsně překvapivý konec. Pokud vás napadlo totéž, co mě, tak vězte, že spálené listí z ní kupodivu cítit nebylo;) Další racionální vysvětlení? Nebyla dlouho v kině a jako žena v domácnosti žije trochu odtržená od reality...a volí komunisty, což myslím hovoří samo za sebe:)) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

V záplavě špatných hodnocení jsem se rozhodl od filmu nic neočekávat a byl jsem docela mile překvapen. Je to sice béčko, ale v tom nejlepším slova smyslu. Obvyklý sebeparodizující a nadsázkový podtón poslední dobou úspěšných béček vystřídala celkem dobrá atmosféra tmy a tísně jeskyně. Samozřejmě postavy nejsou moc propracované, ale aspoň dva sympaťáky tam najdete. Příběh je dost předvídatelná klasika, skupina postupně vyvražďovaná tajemnými monstry se snaží přežít a dostat do bezpečí. ale přesto je to zábavné a minimálně ve druhé půlce to nenudí. Příšerky vypadají skoro jako dráčci z pohádky a vlastně jsou hodně podobný těm v Černočerné tmě. No a posledních tak třicet minut je jedna dlouhá akční jízda. Přesto ten konec nějak nechápu, každopádně je to neuvěřitelně průhledná berlička pro pokračování. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pane režisére, vole, obtěžoval ses vůbec někdy navštívit vápencovou jeskyni nebo přinejmenším štolu v podmínkách střední Evropy? Asi těžko, ty mamlase, jinak bys věděl, že je tam tma, žádné tajemné zelenkavé, modré či oranžové odlesky, ale TMA jako v prdeli - pravděpodobně i větší! A taky bys věděl, blbečku, jaká je tam KLEMRA! Snad ani Inuité by po jeskyních nepobíhali v triku bez rukávů, aby vynikly jejich bicáky a ta Lara Croft, co tam lítala po stěně v podprdě a kraťáskách, by parádně jektala zubama, husinu by měla jak pralinky a skončila by ve špitále se zápalem plic nebo v truhle díky těžkému podchlazení. Potápění v ledové vodě v bezprstových rukavicích a s odhalenou kůží na ksichtu, děláš si kozy? Nikdy jsi asi nezkusil strčit ani holý prstík do vody vyvěrající z podzemního jeskynního komplexu, dlouho bys ho tam neudržel, tajtrlíku, natož tak plavat kilometry. Jó, rozesmál jsi mě, to zas jo - třeba ten sjezd po ledové stěně přímo do kaverny, kde ze země šlehaly plameny, peklo-hadr, to bylo vážně vtipné! Odpustila bych provařenou dementní zápletku, trapné obludy, nesympatické hrdiny, jejichž osud jsem měla v paži (přesněji, přála jsem jim efektní smrt), ale dělat z lidí kretény a natočit film bez elementárních znalostí daného prostředí, to je na facana, pane režisére. 35% za tu nechtěnou humornost;-). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 24. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Hned v úvodu skupina vědců a potápěčů cestuje českým nákladním automobilem Tatra 813 8x8 Kolos. (ing)
  • V potápěčských scénách zastupovala herečky Piper Perabo a Lenu Headey známá česká jeskyní potápěčka působící v Americe Jitka Hyniová.Při scénách se potápěla v paruce blondýny a brunety. (Karlas)

Reklama

Reklama