Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Znáte to, o těch kohoutech na jednom smetišti. Tady je zase moc borečků v jedný jeskyni. Až v tom divák skoro ztrácí přehled, kterej z nich je ten největší boreček. Jo a vlastně ještě dvě hezký baby. Dvě hezký baby a parta borečků potápěčů. Všichni potápěči si neustále poměřují šulíny, kdo ho má největšího. Největší šulíny mají ovšem mutanti, kteří si dávají borečky ke svačině. Bohužel mutanti nejsou moc vidět, protože když už se na obrazovce objeví, dostává kameraman trochu třesavku. Ale v rámci žánru lehkej nadprůměr. A hezký exteriéry, vlastně interiéry. Pokud se však divák neubrání tomu, aby nesrovnával s vrcholem žánru The Descent ze stejnýho roku, nemůže dát čtvrtou ani omylem, i když ten film by se při správný náladě dal čtyřma hvězdama myslím směle hodnotit. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

V záplavě špatných hodnocení jsem se rozhodl od filmu nic neočekávat a byl jsem docela mile překvapen. Je to sice béčko, ale v tom nejlepším slova smyslu. Obvyklý sebeparodizující a nadsázkový podtón poslední dobou úspěšných béček vystřídala celkem dobrá atmosféra tmy a tísně jeskyně. Samozřejmě postavy nejsou moc propracované, ale aspoň dva sympaťáky tam najdete. Příběh je dost předvídatelná klasika, skupina postupně vyvražďovaná tajemnými monstry se snaží přežít a dostat do bezpečí. ale přesto je to zábavné a minimálně ve druhé půlce to nenudí. Příšerky vypadají skoro jako dráčci z pohádky a vlastně jsou hodně podobný těm v Černočerné tmě. No a posledních tak třicet minut je jedna dlouhá akční jízda. Přesto ten konec nějak nechápu, každopádně je to neuvěřitelně průhledná berlička pro pokračování. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

V rumunských Karpatoch sídli nielen knieža Drakula, ale aj lietajúca mäsožravá jaskynná potvora. Je hladná a veľmi krvilačná. A ako na potvoru, jej vychodené podzemné suchozemské, vzdušné i podvodné trasy skríži skupina prapodivne sa správajúcich aj oblečených "jaskyniarov". Akoby si len tak odbehli priamo z mexických pláží do vysokohorského krasu v ústrety tajomstvám skrytým pod stáročným chrámom. Ich dialógy, móresy a spôsoby úniku pred monštrom sú zmesou chaosu, nudy, wtf a nezáujmu. Až do tej miery, že v druhej polovici filmu jednoznačne fandím lietajúcej jaskynnej kreatúre. Vyzerá ako bratranec Votrelca. No prial som jej, aby sa po rokoch diéty konečne poriadne nažrala a zbaštila všetkých tých odpudivých človečích trotlov. Hviezdičku dávam za zaujímavé jaskynné zábery a scény podzemného potápania. Zvyšok: čistý šit. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy odehrávající se v atraktivní tajuplné lokalitě, kde skupina vědců/badatelů/archeologů pátrá po něčem nebezpečném. Zpočátku to vypadalo zajímavě: rumunské hory s ruinami kláštera jsou velmi slibné. I nezbytné atributy: mladá krásná vědkyně (jak to ty Američanky dělají, že zvládnou tak mladé vědeckou kariéru a ještě jim zbyde čas na perfektní makeup?), replika "co to sakra je?" (v tomto znění 2x, varianty nepočítány). Pak se ale vetřela nuda a zůstala až do konce. A nezahnal ji ani náš milovaný Ztracený Daniel Dae Kim. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Mám tři důvody, proč to nehodím do odpadu. První je herečka Lena Headey, druhým zlatíčko Piper Perabo a třetím herec ze Ztracených, Daniel Dae Kim. Jinak to fakt o ničem nebylo. Mám rád scény ve tmě, ale když se to přežene, tak je to na nic. A v tomto filmu se to hodně přehnalo. Ale abych k tomu nebyl zas tak krutý, tak se musí nechat, že prostřední část filmu byla vcelku dobrá. Škoda, že konec a začátek ne. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Příběh Jeskyně se zčásti zakládá na realitě. Koncem 80. let minulého století totiž v Movilských jeskyních našli celkem 35 nových druhů živočichů. Jeden z nich má dokonce žlázu s jedem. I když největší exempláře jeho druhu měli jen 10 centimetrů, nikdo neví, do jaké délky mohou dorůst. Příšery z filmu tedy nemusí být až tolik nereálné… (imro)
  • Snímek se natáčel v Rumunsku, kde mají více než 12 000 oficiálně registrovaných jeskyní. Díky nim se tu ročně natočilo až 30 filmů, ale dnes se tento počet skoro ztrojnásobil. (imro)
  • V závěrečných titulcích filmu zazní píseň "Nemo" od finské hudební skupiny Nightwish. Záběry z filmu se také objevují v alternativní verzi videoklipu pro tuto píseň. (MsUtahraptor)

Reklama

Reklama