Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2020: Některé horory jsou i po 20-30 letech skvělé - například konkurenční The Descent. Todle opravdu dost stárne. ------ The CAVE jsem si pustil pozdě večer sám ve tmě s čudlíkem zvuku řádně daleko napravo a hlavně jsem vypnul mozek a bavil se. A heleme se přežil jsem, ujmu na zdraví jsem žádnou taky neutrpěl a fakt jsem se bavil. Potíž filmu číslo jedna je že je označován za horor. Hodilo by se spíš označení akčka s velkorisou dávkou hororových nechutností. S představováním hrdinů se ražiser nijak nes*re. O nikom se během filmu nedozvím skoro nic bližšího. Na druhou stranu herci celkem slušně jedou podle šablon a nikdo není protivný. Navíc kdyby Ripleyová prováděla s vetřelci to samé co jedna z jeskynářek při scéně na skále, tak se Alieni ani zdaleka nemají nárok dožít pěti filmů. Ano monstra jako by z oka vypadli vetřelci, jen kyselinu okopírovatse už režiser bál. Jako bonus umí i lítat a jsou mistrnými plavci. Vůbec The CAVE je vykrádačka jak sviňa, ale zábavná. Akce je hned od začátku dost a je nepřetržitě až do konce. Jen ty střihy jéjej, ale postupně se bud zlepšují nebo jsem si na ně zvyknul. Soundtrack taky sedne. Kdo chce vidět solidní oddechovku ať se nebojí a zkusí tohle. Fakt jsou mnohem větši blbosti na poli hororovém. kdo chce vidět opravdový jeskyňářský horor ať si pustí The DESCENT. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Johnny Klimek, Reinhold Heil: 1. Irreversal - Killswitch Engage ,2. Nemo - Nightwish ,3. You Eclipsed By Me - Atreyu ,4. I'll Find the Way - Ill Nino ,5. Inspiration on Demand - Shadows Fall ,6. Pull Harder on the Strings of your Martyr - Trivium ,7. Daylight Dancer - Lacuna Coil ,8. Hard Night - Open Hand ,9. Love Lost in a Hail of Gunfire - Bleeding Through ,10. Medieval - Diecast ,11. Love? - Strapping Young Lad ,12. Magnolia - Bury Your Dead ,13. A Threnody for Modern Romance - It Dies Today ,14. Blood & Thunder - Mastodon ,15. Prescription - Vext ,16. King of the Demimonde - Burning Brides ,17. Taking You Down - Egypt Central ,18. Conflicted, Conditioned - Devilinside ,19. Bring the Pain/Multiple Incisions - Candiria , ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Znáte to, o těch kohoutech na jednom smetišti. Tady je zase moc borečků v jedný jeskyni. Až v tom divák skoro ztrácí přehled, kterej z nich je ten největší boreček. Jo a vlastně ještě dvě hezký baby. Dvě hezký baby a parta borečků potápěčů. Všichni potápěči si neustále poměřují šulíny, kdo ho má největšího. Největší šulíny mají ovšem mutanti, kteří si dávají borečky ke svačině. Bohužel mutanti nejsou moc vidět, protože když už se na obrazovce objeví, dostává kameraman trochu třesavku. Ale v rámci žánru lehkej nadprůměr. A hezký exteriéry, vlastně interiéry. Pokud se však divák neubrání tomu, aby nesrovnával s vrcholem žánru The Descent ze stejnýho roku, nemůže dát čtvrtou ani omylem, i když ten film by se při správný náladě dal čtyřma hvězdama myslím směle hodnotit. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla ještě předtím, než jsem vůbec věděla, jaké má na CSFD hodnocení a jediné, co jsem o něm věděla, byl stručný popis. Řekla bych, že to byl dost povedený snímek, sice jsem se u něho strachy neklepala, ale prostě mě bavilo ho sledovat. Dost zajímavý byl i konec, který jsem rozhodně nečekala, a zvláště u filmu takového žánru, kde většinou dopředu tušíte, jak dopadne. Mimo jiné mi dal tento film zamyšlení nad tím, co všechno se asi tak může skrývat v těch našich krásných, českých jeskyních. ()

petero odpad!

všechny recenze uživatele

Je pravda, že ak niečo neznášam tak je to práve takýto film s absolútne neprehľadnými scénami. Ak si niekto myslí, že keď natočí akčnú scénu s viac ako tromi strihmi za sekundu odohrávajúcu sa v tmevej jaskyni a vznikne z toho ukážková zbesilá akcia, tak sa hrozne mýli. To by musel byť taký frajer ako napr. Tony Scott alebo Michael Bay. A to určite Bruce Hunt nie je. Oproti takému Descentu (2005) prehráva The Cave (2005) na plnej čiare. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • V závěrečných titulcích filmu zazní píseň "Nemo" od finské hudební skupiny Nightwish. Záběry z filmu se také objevují v alternativní verzi videoklipu pro tuto píseň. (MsUtahraptor)
  • Bruce Hunt debutoval Jeskyní jako režisér, dosud měl za sebou jen práci pomocného režiséra trilogie Matrix. (imro)
  • Natáčení ve studiich Buftea nedaleko Bukureště trvalo 8 týdnů. Dotáčení přírodních scén v Mexiku na poloostrově Yucatán se účastnili už jen potápěčtí kaskadéři a trvalo šest týdnů. (Karlas)

Reklama

Reklama