Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě bych si rejpnul hned do názvu, páč po řeckých pláních a horách pobíhal chlapík jmínem Herakles a ne Her-cooles, ten to jistil od Říma. Ale pojďme dál. Tenhle filmek má se "skutečným" životem společnýho pramálo. Je to v podstatě výplod fantazie scénaristy, který se ani trošku nedrží příběhů Heraklese. Těšil sem se na to, že se polobůh bude utkávat s jednotlivými nástrahami a bájnými potvorami, tuším, že to bylo dvanáct úkolů. Ale nedočkal sem se. Dočkal sem se emerický slátaniny, která by se s naprostým klidem mohla jmenovat uplně jinak než zrovna tento legendární hrdina. Písničky mě též nějak zvlášť nenadchly, ale s tím se počítalo. Herakles v moji fantazii vypadá uplně jinak, rozhodně to není rozmazlenej spratek, kterej sice v průběhu dospěje v muže, ale do tý doby je to teda ukázka dětinskosti. Hádes ovšem celkem potěšil moje očko. Ale ty jeho posluhovači, kteří jak už to v kreslenejch animákách chodí, mají diváka rozveselovat, tak svou roli neplní na jedničku. Celkově je to možná dobrý pro děti, ale pro děti, kteří neznaní opravdového Herakla (takže pro mladý amíky :o) ) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Velmi rychle ubíhající disneyovka, která patří do skupiny těch, které se dají kdykoli vložit do přehrávače a opakovaně vychutnat. Bohužel má ale jedinou chybu - můzy. Jak většinou zpívání ve Waltových pohádkách poslouchám s radostí a Alana Menkena miluju až za hrob, tady mi parta "komentujících" kazila jinak bezchybné dobrodružství. Na druhou stranu ústřední Go the Distance patří k vůbec nejlepším Disney songům, co jsem kdy slyšel. A i zbytek je paráda - Hádes, jeho sluhové, Olymp a dvojnásobné finále. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Napoprvé a možná i napodruhé je Disneyho Herkules velmi koukatelný - hlavně díky dobrým a přehledným akčním scénám a netradiční ženské postavě Megary, která je na míle vzdálená růžovoučkým princezničkám. Ale nadšena jsem nebyla, protože mi tu chyběla větší sofistikovanost, na kterou jsme už dnes zvyklí díky pixarovkám, nemluvě o prznění řeckých bájí (Hekules jako syn Héry, Hádes coby starověká obdoba Satana...). A musím podotknout, že o něco starší Aladin má víc okulahodící animaci. Tenhle Herkules je samé "ano, pěkné, ale...". ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsem našeně sledovala asi v deseti letech a i teď po letech se mi vybavuje jen v tom nejpříjemnějším světle. Na dějepisnou přesnost tady kašlu, protože kouzelnější barevnější animák ze staré školy plný vtipných narážek aby člověk pohledal. Za zmínku stojí hlavně úžasný záporák James "Hádes" Woods. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca Disneyovka, na ktorej som vyrastal. Vynikajúci príbeh, ktorý pozná asi každý na svete o synovi boha Dia (Zeus) v nádhernom farebnom prevedení s množstvom skvelých vtipných scén, hudobných vložiek a slastným Happy Endom. Túto rozprávku, musím sa priznať som videl iba po Slovensky, ale musím tiež uznať, že animovanej tvorbe sedí slovenský dabing viac ako originál. Hádes bol asi prvý rozprávkový zloduch s ktorým som sa ako malý stretol a preto aj hodnotenie tejto animovanej rozprávky z môjho pohľadu vystrelí do nadpozemských výšin. 99% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Scéna, ve které se malý Herkules vypořádá s přisluhovači boha Háda, kteří na něj v podobě hadů zaútočí, je odkazem na mytologický příběh o tom, kterak malý Herkules (Héraklés) uškrtil dva hady, které na něj poslala Héra, což bylo prvním důkazem jeho božského původu a síly. (vojtaruzek)
  • Když Hercules nadzvedne sloup, který zavalil Meg, lze v anglické verzi následně slyšet zvuk „žuchnutí“ sloupu o zem. V české verzi však tento zvuk chybí. (Marsu88)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama