Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbenou firmu Mystery Inc. reprezentovali samolibý Fred Jones a kráska Daphne Blake, byli její tváří před veřejností. Skutečná práce však ležela na inteligentní brýlaté Velmě Dinkleyové a zručném Norvillu Rogersovi, přezdívaném Shaggy, který se staral o fyzickou práci společně s věčně hladovým mluvícím psem jménem Scooby. Před dvěma roky se ale pohádali, dokonce se od té doby ani neviděli. O nové nečekané setkání se postará Emile Mondavarious, majitel Strašidelného ostrova, oblíbeného výletního místa plného různých atrakcí. Ten všechny členy bývalé Mystery Inc. pozve na svůj ostrov. Děje se na něm totiž něco velmi podivného a chce, aby tomu přišli na kloub. Studenti, kteří se sem přijíždějí pobavit, se totiž záhadně mění v bezduché loutky obdařené prázdnou hlavou a velkou silou. Bývalí kamarádi se nedokážou dohodnout a rozhodnou se po tajemství záhady pátrat každý na vlastní pěst. Všichni členové týmu se však nechají vlákat do strašidelného zámku. Zatímco Fred s Velmou objeví místnost s videoprogramem, který slouží k vymývání mozků studentů, Daphne najde svatyni, ze které sebere podivný skládací jehlan s nápisy. Velma se v baru seznámí se sympatickým studentem, zatímco Shaggy se tu setká s Mary Jane, do které se zamiloval už cestou na ostrov. Zábava je přerušena monstry, která přepadnou bar. Shaggy a jeho čtyřnohý kamarád se ocitnou v podzemní jeskyni, kde se jim podaří zachránit všechny tři kamarády. Konečně se dají znovu dohromady a společně odhalí tajemství ostrova i skutečný důvod, proč na něj byli pozváni. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (202)

Cherry_Bomb 

všechny recenze uživatele

Scooby-Doo moje detstvo to boli časy! Nedávno som sa v noci zobudila a nemohla spať. Tak som sa rozhodla, že si pozriem nejaký film a vytiahla som si Scoobyho. Bolo asi 02:04, keď som začala pozerať a čas pri tom mi prešiel tak, že som sa ani nenazdala. Po dlhom čase bolo fajn obnoviť si dej niečoho čo som videla nespočetne veľa krát. A musím povedať, že v noci to má svoje čaro. Scooby-Doo, Fred, Daphne, Velma, Shaggy proste stará dobrá klasika! ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Tak takhle se dámy a párkové dělá kvalitní parodie, za kterou by si James Gunn zasloužil Oscara, protože tahle španělská vesnice pro diváky bez nadhledu je na jiným levelu, kterej si užijí převážně dospělí než děcka. Nehoráznej meme materiál tenhle bizár. Matthew Lillard jako Shaggy je absolutní ikona stonerů. Underrated gem. ()

Reklama

TostTom 

všechny recenze uživatele

No hned ze začátku je třeba říct, že to CGI je vyloženě strašné a to hlavně ty monstra a taky je to hrozná blbost a celkově film není nějaký zázrak, ale já se bavil... Tak proč ne. Jako malý jsem měl rád jak Scooby-Doo seriály, tak filmy a tenhle byl vždycky můj nejoblíbenější a to platí do teď. Je to sice úplná šílenost, ale to mi vůbec nevadí a vždy si to rád zkouknu znova. Příběh vcelku jednoduchý, ale zas proč to zbytečně překombinovávat. Celý cast je velmi sympatický, hlavně Shaggy, ten byl a bude vždycky můj nejoblíbenější a taky Scooby byl dost fajn a narozdíl od ostatního CGI nebyl zas úplně nejhůř naanimovaný. Jinak na celém filmu se mi líbalo asi nejvíc to, jak vzdával hold své seriálové předloze značnou dávkou ujetosti. A na závěr bych ještě rád dodal, že jsem si skoro jistý, že Shaggy hulí trávu :D 7.5/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hraná verze příběhů Scooby-Doo a jeho party dojíždí především na tom, že se až příliš drží animované předlohy a vypadá místy nepěkně uměle, na čemž měly velký podíl i slabé efekty monster a Scooby-Doo, zároveň je ve filmu primárně určeném pro mladší publikum až nezdravě moc fekálních scén, které filmu ve výsledku dost podkopávají nohy. Rowan Atkinson nemá ve filmu bohužel co hrát, podobně jako ústřední čtveřice herců, která není vyloženě špatná, ale bohužel svázaná slabým scénářem. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Se nedivím, že to mělo být zprvu 12+ 😄. Už hned ten první vtip XD. Bylo to lepší, než si pamatuju. Těch nevhodných vtipů tu bylo vcelku dost a líbilo se mi, že se do toho nebáli jít. Jen možná škoda, že jich tu nebylo víc, to bych pak hodnocení možná zvýšil na 4*. Celkově byl příběh takový chabší, ale vtipy to nahradily. Nejvíc vtipů zandávala rozhodně Daphne, u jejích vtipů jsem se smál snad vždycky. Ostatní byli taky fajn, akorát Shaggy a Scooby občas zandávali takový trapný vtipy, ale tak to se dalo nějak očekávat. Musím ocenit, že zahrnuli Scrappy-Dooa, protože to není nejikoničtější postava ze seriálu. Jen mi to přišlo celý trochu krátký, měli tam podle mě přidat situaci dvě navíc. Product placement na konci byl až moc očividný, ale tak je to spíš jen taková sranda. Ještě musím pochválit, že skvěle (a to mě překvapilo) všichni ostatní reagovali na digitálního Scoobyho a ještě deletnutou scénu s děsivou Velmou, ta působí velmi hororově. Moc se jim nedivím, že ji sem nakonec ani nedali, asi by to bylo už trochu moc. VYHODNOCENÍ: JE TO SPÍŠ TAKOVÁ PARODIE NEŽ FILMOVÁ ADAPTACE SERIÁLU! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Isla Fisher (Mary Jane) musela nosiť blond parochňu, pretože má v skutočnosti ryšavé vlasy. Sarah Michelle Gellar (Daphne) mala byť jedinou, ktorá má vo filme ryšavé vlasy. (misterz)
  • Sarah Michelle Gellar nenávidela na sebe ružové go-go topánky, ktoré musela nosiť jej postava Daphne. Prezúvala si ich za pohodlnejšie tenisky, kedykoľvek to bolo možné. (misterz)

Související novinky

Superman versus zombíci

Superman versus zombíci

16.10.2007

Pokračování Singerova Superman se vrací se odkládá na neurčito. Bylo to víceméně zřejmé už ve chvíli, kdy Bryan odešel do Německa natáčet válečný thriller Valkyrie a Warneři se naplno vrhli do… (více)

Reklama

Reklama