Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbenou firmu Mystery Inc. reprezentovali samolibý Fred Jones a kráska Daphne Blake, byli její tváří před veřejností. Skutečná práce však ležela na inteligentní brýlaté Velmě Dinkleyové a zručném Norvillu Rogersovi, přezdívaném Shaggy, který se staral o fyzickou práci společně s věčně hladovým mluvícím psem jménem Scooby. Před dvěma roky se ale pohádali, dokonce se od té doby ani neviděli. O nové nečekané setkání se postará Emile Mondavarious, majitel Strašidelného ostrova, oblíbeného výletního místa plného různých atrakcí. Ten všechny členy bývalé Mystery Inc. pozve na svůj ostrov. Děje se na něm totiž něco velmi podivného a chce, aby tomu přišli na kloub. Studenti, kteří se sem přijíždějí pobavit, se totiž záhadně mění v bezduché loutky obdařené prázdnou hlavou a velkou silou. Bývalí kamarádi se nedokážou dohodnout a rozhodnou se po tajemství záhady pátrat každý na vlastní pěst. Všichni členové týmu se však nechají vlákat do strašidelného zámku. Zatímco Fred s Velmou objeví místnost s videoprogramem, který slouží k vymývání mozků studentů, Daphne najde svatyni, ze které sebere podivný skládací jehlan s nápisy. Velma se v baru seznámí se sympatickým studentem, zatímco Shaggy se tu setká s Mary Jane, do které se zamiloval už cestou na ostrov. Zábava je přerušena monstry, která přepadnou bar. Shaggy a jeho čtyřnohý kamarád se ocitnou v podzemní jeskyni, kde se jim podaří zachránit všechny tři kamarády. Konečně se dají znovu dohromady a společně odhalí tajemství ostrova i skutečný důvod, proč na něj byli pozváni. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (202)

Matty 

všechny recenze uživatele

Scooby Doo, where are you? Jste v obraze? Tím „být v obraze“ myslím, dát si výše napsané dohromady s kultovním animovaným seriálem o čtveřici nestudujících studentů v pestrobarevných oblečcích, kteří se svým psem řeší strašidelné záhady (vysvětlitelné selským rozumem). Frank v modrém je přirozený vůdce party. Barbína Daphné v dokonale padnoucím růžovém. Velma, která jediná používá větší než nezbytně nutnou část mozkové kapacity, v oranžovém. A konečně hulič Shaggy se zeleným tričkem a mluvícím psiskem Scoobym. Už se chytáte? Tak teď si je zkuste představit v hraném filmu. Ano, je to značně ujeté, ale „poetika“ seriálu byla zachována na jedničku. Nepodstatný děj začíná rozpadem skupiny a následným pozváním jednotlivých členů na strašidelný ostrov, kde se nepřekvapivě dějí překvapivé věci. Barvité, avšak ploché postavičky pronášejí „starwarsovské“ dialogy, v nichž není moudré hledat moudra, popř. nějakou logiku. Celé si to dost dobře dokážu představit jako další animovanou epizodu seriálu, jenže ta by nemohla být tak sexy (jako Sarah Michelle Gellarová v růžové minisukni) a nemohla by tak rozpustile parodovat sama sebe. Hraný Scooby Doo je barevnou taškařicí pro celou rodinku, ale bohužel jen za podmínky, že celá rodinka zná původní seriál. Pro maximální požitek z filmu to je nezbytně nutné, nicméně těch oddechových osmdesát minut vás přinejhorším posílí, nikoliv zabije. 80% Zajímavé komentáře: tron, JohnnyD ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Již v dětství jsem byl velkým fanouškem původního animovaného seriálu Scooby-Doo (1969), který jsem sledoval nejen na našem televizním kanálu, ale především na „němcích“ a přestože jsem tomu moc nerozuměl, zamiloval jsem se do toho. Postupem času jsem si sehnal většinu dílů i těch novějších a tak tu a tam se na nějaký mrknu, abych zahnal nudu. I proto jsem byl zvědavý, jak se povedl tento film. Herecké obsazení Freddie Prinze Jr., Sarah Michelle Gellar, Matthew Lillard, Linda Cardellini, Rowan Atkinson nevypadalo vůbec zle, bohužel nakonec jsem z toho moc odvařený nebyl. Průměrná dobrodružná komedie sice místy vykouzlila nějakou tu humornou akci či hlášku, ale popravdě jsem se u toho trošku nudil. Freddie Prinze Jr. tu vypadal jak „metrosexuál“ a ani se moc nedivím, že se za svůj kostým styděl. Za to Sarah Michelle Gellar to v těch růžových šatičkách seklo, leč asi nejvíc mě tentokrát zaujala jen svým poodhaleným a lehce vycpaným dekoltem, nežli hereckým výkonem. Lindu Cardellini bych s těmi brýlemi ani nepoznal, kdybych si nepřečetl její jméno v titulcích. Matthew Lillard byl cool a postava Shaggyho mu padla přesně na míru. No digitální Scooby-Doo mě moc neokouzlil, ale tak mohlo to být ještě horší. ()

Reklama

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Animovaný seriál je pro děti fajn, ale kdo si Scoobyho nezamiloval tam, tady už to nenapraví. (Hlavní) herci jsou vybraní skvěle, ale na hraný film je tohle potrhlé dobrodružství trochu moc. Sem tam se vyskytne fajn vtípek (voodoo-cápek zabíjel), ale to je spíš vyjímka. A pan reřisér má očividně nějakou úchylku v převlékání čehokoliv za dámu. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Naozaj sa mi zdalo, že film asi zabudol, že už nie je kreslená rozprávka a snažil sa zaujať otrepanými komickými slovami a scénkami. Samozrejme do toho nejaká protoplazma, všehoschopní riešitelia záhad, ktorí nahrádzajú prácu vojenských a spravodajských služieb. Vždy všetko prežijú a aj keď im ide o život, všetko sa nakoniec premení na srandu, záchrana sveta a iné veci, ktoré mi tu neprišli zábavné ma v tomto filme otravovali, nesmial som sa a myslím si, že vznikol jeden dosť zbytočný film. Výstrihy však herečky mali pekné, ale za to sa hviezdičky väčšinou nedávajú. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Určujúcim faktorom kvality tejto adaptácie je jej vernosť predlohe. Tá je skoro dokonalá. Takže casting je výborný, je to infantilné, deti sa výborne pobavia a docenia takmer až burtonovsky ladený vizuál. My odrastenejší doceníme aj zástup teenagerov s vymytými mozgami, opúšťajúcimi ostrov, ktorí symbolizujú absolventov stredných škôl. Takže treba si ich dať do súvislosti s našou free partičkou, ktorá žije bohvie z čoho, asi im dobre platia za riešené prípady a žijú podľa známeho hesla "We dont need no education!". Škoda, že z toho nevznikla nejaká poriadna séria a zaseklo sa to na nepodarenej druhej časti, potenciál tu bol. Mimochodom dobová Cinema aj Premiere hodnotili osemdesiatimi percentami. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Isla Fisher (Mary Jane) musela nosiť blond parochňu, pretože má v skutočnosti ryšavé vlasy. Sarah Michelle Gellar (Daphne) mala byť jedinou, ktorá má vo filme ryšavé vlasy. (misterz)
  • Pamela Anderson není uvedena v závěrečných titulkách. (fiLLthe3DD)
  • Pôvodne mal mať film rating PG-13, Shaggy (Matthew Lillard) mal byť drsnejší, Velma (Linda Cardellini) a Daphne (Sarah Michelle Gellar) mali mať bočné vzťahy a celkovo mala snímka obsahovať veľa odkazov na fajčenie marihuany. Po podpise kastingovej zmluvy so Sarah Michelle Gellar prišlo ku zmene a film sa tak stal vhodnejší pre rodiny s deťmi. (misterz)

Související novinky

Superman versus zombíci

Superman versus zombíci

16.10.2007

Pokračování Singerova Superman se vrací se odkládá na neurčito. Bylo to víceméně zřejmé už ve chvíli, kdy Bryan odešel do Německa natáčet válečný thriller Valkyrie a Warneři se naplno vrhli do… (více)

Reklama

Reklama