Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Epilóg je zadosťučinením pre diváka, ktorý potrebuje počuť nevypovedané. „Našla ju, bola tam, nevzdala sa..“ Nechýba záverečné ospravedlnenie od kapitána „prepáčte, že som vám neveril..“ Ako gesto zmierenia podáva Arab matke tašku. Jednoduché „prepáčte“ z úst hlavnej predstaviteľky by bolo na mieste. Vážené dámy a páni, ďakujeme, že ste leteli s našou leteckou spoločnosťou. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

První plus - nenudil jsem se. Druhý plus - kameraman si vyloženě užíval prostory letadla a mě tyto kamerové orgie neskutečně baví. Třetí plus - Jodie Foster, která film žene raketovým způsobem dopředu a nedovoluje divákovi si ani na chvíli odpočinout. Čtvrté plus - chování personálu včetně kapitána bylo věrné. Mínus je rozhodně závěr, kdy hlavní viník vysype ze sebe skoro všechno, jak provedl. Ale koho to zajímá? Co si tím dokazuje. Já mám radši dobře sestříhané flashbacky, které prozradí, jak se vše provedlo, než přihlouplý monolog únosce. Závěrečný výbuch byl taky malinko přehnaný, ale i tak si myslím, že celkově si tohle drama, vybudované na poměrně malém prostoru, ty 4 hvězdičky zaslouží! ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Celkově vzato, byl to docela zajímavý let. Seděli jsme úplně vzadu a jedna Američanka nás furtwerk otravovala, že jí unesli dceru. Chápete, v letadle a únos? Blbost, že? Taky jsme si říkali, jako, jestli ti únosci nevyskočili s tím dítětem z letadla. No zkrátka, říkali jsme si, že je to blbost na entou, že ta hysterka je asi na nějakém tom Wellburtinu. Objednal jsem si něco k jídlu. Fešné letušky však byly nějaké nervózní a tak jsem si na té nerozmražené housce moc nepochutnal. A pak to propuklo. Letadlo se rozsvítilo a probudili všechny haranty a ti začali jančit taky. Ta Američanka svou dceru pořád nenašla. Viděl jsem, že kapitán (vypadal jako Sean Bean) ji nějakým způsobem uklidnil, vlastně se mu podařilo ženštinu přesvědčit, že do našeho letadla s dcerou vůbec nenastoupila. Takže jsme se zase všichni pěkně usadili a zadržovali potlačované úsměvy. Sotva ale uběhlo několik minut, už už se drala dopředu a zase a znovu ji chtěla hledat. "Dejte jí čípek," volal jsem do uličky," kdo tu má spát, když tak trojčí." Na můj popud a několika dalších cestujících jsme nakonec museli nouzově přistát a dělat šaškárnu kolem nějaké té Eva kuace. To už ale na nějakém zapadlém letišti byli připravení agenti FBI, pak se čekalo, až se vevnitř něco vyřeší, pamatuju, že to trvalo asi půl hodiny a najednou prásk, ozvala se strašná rána, ve mně hrklo jako ve starých hodinách, manželka málem leknutím porodila i když byla jen v prvním měsíci, ale nechci odbočovat, to je na úplně jiný příběh. Prostě to letadlo najednou explodovalo a Roman tika byla v Čudu. A tak tam tak stojíme a najednou vidíme, jak ta pošahaná Američanka vystupuje zpoza těch kerosinových plamenů a v náruči nese tu vymyšlenou dceru. A já si říkal, že bylo štěstí, že jsme nouzově přistáli, kdyby to bouchlo ve vzduchu, v rychlosti 1000 km/hod, natočili by podle toho úplně jiný film. Možná lepší, možná víc mimózní. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Shwentkeho bezemoční sterilní režie sráží dolů potenciálně zajímavý příběh. No a Jodie... mám ji sice v oblíbených herečkách, ale tady je hrozně průměrná, mnohem zajímavější pro diváka jsou Peter Sarsgaard (z toho určitě ještě něco bude) a charismatický Sean Bean (z toho už nic nebude, ale třeba si někdy zahraje krále Leara v Royal Shakespeare Company). Nicméně film, který NEmusíte vidět. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nebýt hrůzného scénáře mohlo se jednat o více než-li slušný thiller. Zajímavá úvodní premisa zůstala trestuhodně nevyužita. Přitom ze začátku (resp. v první cca hodině snímku) vše vypadá velmi dobře až do "šokující pointy", která je toho typu kdy jí každý ví, ale zároveň si ze srdce přeje aby to něčím takovým nepokazili... A oni pokazí. Po psychologicky-mystickém úvodu nastává akčně-dramatické finále toho nejhoršího a nejsmutnějšího střihu. Scénář je slaboulinký, se špatně napsanýma postavama. Aspoň že herci dokázali těm zoufale jednorozměrným a většinou i zbytečným postavám vtisknout něco více. I režisér se snaží seč to jde zamaskovat slabiny scénáře, ale ono to prostě nelze a tak zbývá po všech stránkách průměrná záležitost. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Jde o poslední film vydaný společností Touchstone Pictures na VHS. (veronikajel)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama