Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neuveritelný priemer zložený z dvoch polovíc, tej výbornej a tej príšernej. Skoro som neveril, že v roku 2005 sa premieta v kinách so špičkovým obsadením film s tak klišovitým scenárom, typickým pre predchádzajúce desaťročia. Skôr by som zožral nejakých mimozemšťanov alebo nadprirodzenú pointu. Na to, ako sporadicky Foster hrá, by si mohla vyberať lepšie. Videl som v kine v období, keď som mal v ňom šťastie na samé kraviny. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

zopárkrát to tu už bolo naznačené - a to hlavne kvôli tomu, že to je pravda: prvé dve tretiny filmu (označme ich ako "paranoidno-psychologické") sú hereckým výkonom Jodie Foster, samotným nápadom a atmosférou, nevtieravou ale remeselne zvládnutou réžiou naozaj oveľa lepšie ako posledná akčná objasňovacia "americká" tretina filmu, ktorá síce nie je úplne odfláknutá, takže nepotápa celý predošlý film, ako to v niektorých prípadoch poznáme, ale rozhodne ho posúva do trochu inej roviny. každopádne v rámci thrillerov naozaj inteligentne zvládnutý kúsok s dobrou atmosférou ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

*** Spoilery! *** Letový plán najviac pripomína Výkupné Rona Howarda. Zatiaľ čo Výkupné však stavalo "iba" na silnom zvrate, ktorý film rozdeľoval na dve samostatne i spolu fungujúce polovice, Letový plán chce zajsť ďalej, silný zvrat mu nestačí a pojíma ho ako veľkú pointu. Bezcitný a mätúci prechod prvej, psychologickej roviny filmu do tej druhej, akčnej, ale vyžaduje od diváka 10-minútové zorientovávanie sa v deji, po ktorom mu naservíruje už iba dávku amerického heroizmu. Letový plán je technicky precíznou, atmosféricky i psychologicky dobre predexponovanou drámou, ktorá sa zmení v ženské Air Force One. Škoda. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Hlavně první půlka filmu mě nadchla, má skvělou atmosféru a buduje napětí. Výkon Jodie Foster také stojí za zmínku, protože jako máma "lvice", která bojuje o své mládě, je úžasná. Druhá půlka sice není tak skvělá, rozluštění zápletky bylo odhaleno možná příliš brzy, ale Peter Sarsgaard si se svojí postavou vskutku dobře poradil. V vedlejší roli (palubní kapitán) mě potěšil i Sean "Boromir" Bean. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Začátek, kdy se hraje na paranoidní strunu, je fajn. Divák oproti hrdince, pátrající v letadle po zmizelé dcerce, není ve výhodě a netuší, co je za jejím záhadným zmizením. Jenže pak to přijde. Odhalení, jak se věci mají, je tak bezradné, až mně bylo líto tenhle film sledovat. Herecké výkony, až na Jodie Foster, jen v oblasti průměru, režie kdyby pracovala s propracovanějším scénářem, určitě by jí nebylo příliš co vytknout, ale ve výsledku ten film za moc nestál. Jako paranoidní thriller si nějakou chvilku vedl zdatně, ale pak přišel na řadu thriller, kterých je obdobného ražení hodně, s tím rozdílem, že valná většina se jich neodehrává v letadle. 40% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Diváci lačnící po Jodie Foster, která se předtím v amerických kinech objevila naposled v hlavní roli ve filmu Úkryt (2002), zanechali během úvodního víkendu (23. – 25. 9. 2005) pokladnám 24,6 mil. dolarů, přičemž během následujícího měsíce se výdělek ztrojnásobil. (imro)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama