Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezapomenutelní pistolníci vyrážejí do boje proti banditům... Obyvatelé malé mexické vesnice umějí zacházet s motykami, ale ne s kolty a puškami. Skoro všechno, co se jim podaří lopotně vypěstovat, musejí proto odevzdávat zločinnému banditovi Calverovi a jeho mužům. Jednoho dne však dojde trpělivost i jim. Tři z nich se proto vydají k americké hranici. Tam by totiž mohli najít někoho, kdo je naučí bojovat a pomůže jim postavit se Calverovi na odpor. Jako první přijme jejich skromnou nabídku sympatický holohlavý pistolník Chris. Ten se také ujme úkolu získat další muže. Do boje proti Calverově čtyřicetihlavé bandě nakonec vyjíždí sedm zkušených pistolníků: chladnokrevný Chris, bývalý kovboj Vin, mladíček Chico, ranař Bernardo, mlčenlivý samotář Britt, psanec Lee a spiklenecký Harry… Legendární western Johna Sturgese není třeba českým divákům představovat. Snímek z roku 1960 vznikl jako remake slavného japonského dramatu režiséra Akiry Kurosawy Sedm samurajů (1954). Jak japonský originál, tak i americká verze patří do zlatého fondu světové kinematografie. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (947)

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak, když jsem se podívala na Sedm statečných poprvé, byla jsem uchvácena. Někde vzadu v hlavě přitom zůstával malý osten, že něco mi tam přece jenom nevoní, nebo by se mi líbilo udělané jinak. Teď, poté, co jsem viděla i Sedm samurajů, už přesně vím, co to je. Je to ta žoviální melodramatičnost, prezentovaná dokonale závěrem. Upřednostňuji chladnou tragičnost originálu. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Sedm statečných aneb dřív se odbory uměly poprat za právo dělňasů. Kladní hrdinové jsou zajímavé postavičky a vytváří zajímavou a sympatickou skvadru, nejlepší postavou filmu je ale Calvera (Eli Wallach negativní postavu zkrátka hrát nemůže:) Ve filmu exceluje vynikající hudba od Elmera Bernsteina (zpáteční jízda na pohřebním voze). Jinak tenhle western splňuje do puntíku zábavnou podívanou se vším všudy: režie, scénář, výprava, hudba, herecký ansámbl, příběh a humor - prostě sedm statečných filmových hrdinů. ()

Reklama

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Režisér věděl co dělá. Pro dost lidí nesympatický, ovšem kvalitní japonský snímek z roku 1954 mu ihned evokoval, že převést to do duchu westernovky, bude z toho neskutečný trhák. A taky že jo. Remake se náramně vydařil. Vsadil na to, že když do toho dá veškeré úsílí, vznikne film o kterém se bude dlouho mluvit, a proto obsadil ty nejlepší herce, kteří byli k mání. Ze sedmi statečných se časem stala legenda. Říká se, že kdo neviděl tento film, neví jak vypadá pořádná kovbojka. Já s tím souhlasím, ovšem v malinko nadneseném významu. Bezva nápad. Bezva herci. Bezva hudba. => Western bez vad. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: William Roberts .. Musíte bojovat. Velice přitažlivé. Aby ne s takovou předlohou, kterou tvůrčí tým překopíroval do westernových reálii. Idealistické, pohádkové, jenže kdo by odolal. Už jen kdykoliv zazní tóny dokonalého hudebního doprovodu a skvělé herecké obsazení vytasí své kolty, musí být každý odzbrojen a podlehnout. Nejlepší western ovšem hledejte jinde.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bylo jich sedm a bojovali jako by jich bylo sto... Určitě poctivá westernová klasika, kterou sice neohodnotím plným počtem, ale to neznamená, že bych ten film neuznával. Jenom se občas najdou nějaká ta hluchá místa a ne všichni herci mi tu úplně sedli. Každopádně minimálně čtveřice Brynner, Bronson, Coburn a Wallach a jejich postavy jsou prostě top. Jinak zatím jsem si nikdy nenašel čas na Sedm samurajů, kteří jsou vlastně předlohou pro tento film, ale někdy to snad napravím. Každopádně tenhle lety prověřený kousek hodnotím na 90% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (69)

  • Počas Chicovho (Horst Buchholz) monológu, keď príde 7 statočných do dediny, môžeme vidieť, že sa behom záberov úplne mení oblačnosť. (ČSFD)
  • Ve finální bitvě ve scéně, kdy Chico (Horst Buchholz) shazuje z koně jednoho z Calverových (Eli Wallach) mužů, vyskakuje Sotero (Rico Alaniz) se stoličkou v ruce, v následujícím záběru však vyskakuje ze stejného místa znovu. (Domin1359)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

09.04.2022

Chystaná velkolepá akční sci-fi Rebel Moon režiséra Zacka Snydera (Armáda mrtvých, Liga spravedlnosti) pro streamovacího giganta Netflix, jež je škálou a pojetím přirovnávána rovnou ke slavným Star… (více)

Snyderova sci-fi našla hlavní hvězdu

Snyderova sci-fi našla hlavní hvězdu

03.11.2021

Režisér Zack Snyder (Watchmen, Muž z oceli) zdá se našel představitelku hlavní role pro svůj příští snímek. V jeho obří sci-fi Rebel Moon, kterou Snyder točí pro Netflix, a která původně vznikla jako… (více)

Reklama

Reklama