Reklama

Reklama

Návrat sedmi statečných

  • USA Return of the Seven (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Do poklidné horské vesnice přijíždějí ozbrojení muži, začnou střílet a muže které nezabijí odvádějí sebou....  Pistolník Chris Adams (Yul Brynner) sleduje pokojně býčí zápasy, když k němu přistoupí muž, v němž pozná přítele Vina (Robert Fuller). Večer sedí s Vinem u stolu a sledují slavnost, když si všimnou, že u nich stojí malý chlapec. Chlapec je vede za dívkou sedící na koni, v níž Chris pozná Petru (Elisa Montesová), manželku jejich společného přítele Chica (Julian Mateos). Petra jim řekne o přepadení vesnice, zranění Chica a odvedení všech mužů, někam do pouště. Chris nechá ubytovat Petru s chlapcem ve svém pokoji a jde sehnat pistolníky, jež by s ním odjeli hledat vesničany. Své kroky namíří do věznice. Najde tam přítele Franka (Claude Akins), s nímž už jednou vesničanům pomáhal a odkoupí ho z vězení s ještě jedním mužem, jménem Luis Emilio Delgado (Virgilio Teixeira), jenž má být ráno zastřelen. Už jsou čtyři a Chris jde hledat dál, aby mohli ráno vyjet pomoci vesničanům. Potká dalšího známého jménem Colbe (Warren Oates), jenž se k Chrisovi přidá, společně s mladým mužem Manuelem (Jordan Christopher), kterému Chris pomohl při rvačce. I s Chicem je jich sedm a vyrážejí najít a osvobodit vesničany. Naleznou je, jak v poušti, pod dohledem Lorcových mužů staví kostel, na počest jeho synů. Chris donutí šéfa bandy Lorcu (Emilio Fernandez), aby opustil staveniště. Lorcova banda odjede, ale všem je jasné, že se vrátí a bude s ním muset bojovat. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky. Dvakrát nevstoupíš do stejného Mexika. Dvakrát nevstoupíš do stejného filmu. Sequel legendárních Sedmi statečných těží jen z prvního filmu a recykluje, co se dá. Recyklování možná zachrání planetu, ale nezachrání film od průměru průměrů. Pár scén a hudba Elmera Bernsteina mě udrželo u obrazovky. Po druhé si to už nepustím. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

No to bylo příšerné! Tohle že má být pokračování nejlepšího westernu všech dob? Scénář naprosto katastrofální, vždyť to skoro kopírovalo jedničku, ale bylo to daleko, daleko hůř natočeno. Nemluvě o tom, že film má s prvním dílem společnou pouze hudbu a Yula Brynnera. Na tohle jsem snad radši ani neměl koukat. ()

Reklama

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Chica už hraje jiný herec. Ne. Vina hraje jiný herec. Ne. Nějaký kokotek zabije v aréně chudáka býka (jehož mrtvola se okamžitě teleportuje pryč). Ne ne ne! Když se ptá pistolník Chrise, kolik lidí má, Chris ukáže na prstech 2 a pistolník ukáže na prstech 3, tak jsem tu trapárnu, pln studu, vypnul a už to nechci nikdy vidět. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Dosti neslavný - tudíž naprosto zbytečný návrat. Zůstává nezaměnitelný hudební motiv, inkriminovaná vesnice, její kukuřičné pole - najde se i početná skvadra padouchů, aby nesourodá partička statečných měla komu se postavit ... ale tím to začíná i končí. Opakovaný vtip - navíc špatně interpretovaný - zkrátka už není vtipem. Chvilku jsem sice přemýšlela alespoň o dvou hvězdách, ale velice rychle jsem je zavrhla. Za prvé nemám ráda býčí a potažmo ani kohoutí zápasy - a za druhé přímo nesnáším, když dojde k přeobsazení hlavních rolí a Vin najednou už nevyhlíží jako Vin, Chico jako Chico ... a dokonce ani Petra se příliš nepodobá Petře. Jediné, co mně zvedlo náladu, bylo záhadné zmizení ubohého zapíchnutého (?) býka ... ale možná mně chtěl udělat radost, tak správně vyhodnotil situaci a včas vzal nohy na ramena. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Jakoby jenom vykrádačka prvního filmu, ale přitom stále velice příjemná. Jedná se o snímek, na kterém není nic, co by stálo za zapamatování, děj je jen kopie, všude různá klišé, ale i přesto všechno je to pořád neuvěřitelně příjemná a dobrodružná podívaná. Kdybych se měl rozhodnout jestli 2* nebo 3*, rozhodl by Elmer Bernstein. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoli se hrdinové vracejí do známé vesnice na americko-mexickém pomezí, byl film ve skutečnosti natáčen ve Španělsku. Ke změně došlo následkem mnoha neshod mezi americkými tvůrci a mexickou vládní cenzurou během natáčení prvního filmu. (Rocky62)
  • Yul Brynner prohlásil, že se zúčastní pouze pod podmínkou, že se v roli Vina objeví někdo jiný než Steve McQueen. Tím vyvrcholily hádky mezi oběma herci, které se táhly již od natáčení původního dílu a role Vina se nakonec chopil Robert Fuller. Steve McQueen v reakci na Brynnerovu podmínku prohlásil, že by se nezúčastnil tak jako tak, protože nebyl spokojen se scénářem a zápletka mu přišla absurdní. (Rocky62)
  • Na konci býčích zápasů poté, co je probodnut mečem, býk vinou chybného střihu hned v dalším záběru beze stopy mizí z arény. (GordonCZ)

Reklama

Reklama