Reklama

Reklama

Návrat sedmi statečných

  • USA Return of the Seven (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Do poklidné horské vesnice přijíždějí ozbrojení muži, začnou střílet a muže které nezabijí odvádějí sebou....  Pistolník Chris Adams (Yul Brynner) sleduje pokojně býčí zápasy, když k němu přistoupí muž, v němž pozná přítele Vina (Robert Fuller). Večer sedí s Vinem u stolu a sledují slavnost, když si všimnou, že u nich stojí malý chlapec. Chlapec je vede za dívkou sedící na koni, v níž Chris pozná Petru (Elisa Montesová), manželku jejich společného přítele Chica (Julian Mateos). Petra jim řekne o přepadení vesnice, zranění Chica a odvedení všech mužů, někam do pouště. Chris nechá ubytovat Petru s chlapcem ve svém pokoji a jde sehnat pistolníky, jež by s ním odjeli hledat vesničany. Své kroky namíří do věznice. Najde tam přítele Franka (Claude Akins), s nímž už jednou vesničanům pomáhal a odkoupí ho z vězení s ještě jedním mužem, jménem Luis Emilio Delgado (Virgilio Teixeira), jenž má být ráno zastřelen. Už jsou čtyři a Chris jde hledat dál, aby mohli ráno vyjet pomoci vesničanům. Potká dalšího známého jménem Colbe (Warren Oates), jenž se k Chrisovi přidá, společně s mladým mužem Manuelem (Jordan Christopher), kterému Chris pomohl při rvačce. I s Chicem je jich sedm a vyrážejí najít a osvobodit vesničany. Naleznou je, jak v poušti, pod dohledem Lorcových mužů staví kostel, na počest jeho synů. Chris donutí šéfa bandy Lorcu (Emilio Fernandez), aby opustil staveniště. Lorcova banda odjede, ale všem je jasné, že se vrátí a bude s ním muset bojovat. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že to asi bude průšvih, ale rozhodl jsem se dát filmu šanci. Zbytečně. Prvotní zklamání přijde, když zjistíte, že Vina hraje někdo jiný než Steve McQueen (nebylo by pak lepší, kdyby postava Vina ve filmu vůbec nebyla?), že dějově se tvůrci snažili přežvýkat většinu nápadů z původního filmu a že zvolení herci s výjimkou Yula Brynera jsou charismatičtí asi tak jako banda účetních na teambuildingu. Je zajímavé, že "dvojka" obsahuje snad všechny atributy jedničky, ale přesto jaksi nefungují. Výsledek je trapný a nudný. Dvakrát do jedné řeky nevkročíš.... ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Tohle nemohlo zachránit nic. Vytvořit plagiát prvního filmu včetně hudby a jmen bylo asi tak stejně hrozné, jako ta hrůza z roku 2016, která má 65% ačkoliv to byl škvár. Hlavní bylo, že film nudil, o hrdiny jsme se nebáli, zlo bylo komické a létající dynamity na konec změnily film ve frašku. 35% z nostalgie ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nic víc než průměrné pokračování legendárního westernu. Yul Brynner byl zpět, ale tentokrát sebou bohužel přivedl již ne tak charismatické „spolubojovníky“. Navíc některé situace až moc napodobovaly svého předchůdce, no a bohužel už to nemělo ten správný šmrnc ani kvalitu a to samé se dá říci i o samotných hereckých výkonech. Přesto bych tuto dvojku úplně nezatracoval. Podívat se na ní dá. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Chris s Winem si v původním filmu na place vůbec nesedli, a tak tvůrci, pokud chtěli pokračovat v úspěšném westernu, museli jednoho nebo druhého vyměnit. A tak Steve McQeen už si nezahrál Wina. Což je velká škoda. Představitel nového Wina je sice sympaťák, ale je to jiná osoba. A tak to možná mělo zůstat a něl dostat jiné jméno. Taky Chika nahradili. Ten naopak jako mexikánec či polomexikánec vypadá narozdíl od původního Chika v podání Horsta. Ale člověk nějak má ho v hlavě zafixovaného a čeká Němce i tu. Jinak se jedná onpodobnou zápletku, což je škoda. Možná mohli vymyslet nový příběh - tj. znovu je tu najímáni sedmi hrdinů - tj. mohlo jich být jiný počet - proč zase sedm? Původní čtyři zemřeli v jedničce, tak mohli najmout jiný počet. Opět záchrana vesnice. Proč neřeší něco jiného. Jinak je sympatické ono najímání - souboj kohoutů, věznice apd. Co drží dvojku je Chris - jediný ze původnich sedmi statečných - Yul Brynner. Takže ne sedláci jsou veční, ale Chris he jako ten vítr, co zavane nad krajem a zmizí. Adios! ()

GordonCZ 

všechny recenze uživatele

Sedm statečných a jejich Návrat mi připadal jako Matrix a jeho Reload. Zkrátka jako pokus vydolovat co nejvíc z geniálního předchůdce za každou cenu. Bohužel v případě tohoto westernu byla cena vysoká. Nejen koncept filmu jako celek, ale skoro všechny scény jsou ubohou kopií původního filmu bez nějakého originálního nápadu, bojové scény působí kvůli slabým hereckým výkonům a neexistující choreografii dost trapně, dialogy jsou nudné a kvůli použití původní hudby se vám spíš vybavují scény z předchozího filmu, což ještě umocňuje srovnání obou snímků, z něhož Návrat vychází nutně jako jednoznačný poražený. Yule Brynnere, taky "bych nečekal, že se tam ještě někdy vrátíš..." ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoli se hrdinové vracejí do známé vesnice na americko-mexickém pomezí, byl film ve skutečnosti natáčen ve Španělsku. Ke změně došlo následkem mnoha neshod mezi americkými tvůrci a mexickou vládní cenzurou během natáčení prvního filmu. (Rocky62)
  • Yul Brynner prohlásil, že se zúčastní pouze pod podmínkou, že se v roli Vina objeví někdo jiný než Steve McQueen. Tím vyvrcholily hádky mezi oběma herci, které se táhly již od natáčení původního dílu a role Vina se nakonec chopil Robert Fuller. Steve McQueen v reakci na Brynnerovu podmínku prohlásil, že by se nezúčastnil tak jako tak, protože nebyl spokojen se scénářem a zápletka mu přišla absurdní. (Rocky62)
  • Na konci býčích zápasů poté, co je probodnut mečem, býk vinou chybného střihu hned v dalším záběru beze stopy mizí z arény. (GordonCZ)

Reklama

Reklama