Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh, do kterého dnes vstupujeme, není ojedinělý. Vysokoškolačka Olga Borská (I. Chýlková) po ukončení školy zahájila úspěšnou kariéru. Trpěla ale nezájmem mužů, a tak si ve svých sedmadvaceti vzala muže o 22 let staršího, s nižším vzděláním Vladimíra Borského (A. Švehlík). Bylo samozřejmé, že Olga zůstala v domácnosti a vychovávala jejich tři děti a starala se o manžela. Stala se tak ale pouhou „služkou“ v domácnosti, od které se očekává poslušnost bez odmluvy a více než stoprocentní péče, a to vše bez nároku na jakékoli uznání a vděk. Náhodné setkání s bývalou spolužačkou Evou (J. Šteindlerová) ji přivede zpět mezi lidi. Olga využije svou znalost cizích jazyků a začne provádět cizince. A cítí se v tomto povolání velmi šťastná – vydělává dostatek peněz a je v kontaktu s lidmi, kteří ji berou vážně. Ale manžel se s tím nemůže smířit, že má doma úspěšnou a atraktivní ženu. A nakonec ještě přijde sám o zaměstnání… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

igi B. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Achich jo... Velmi slibný (!) námět, zpackaný jak scénáristicky (místy fakt tak ze života, že s prvoplánovými dialogy a topornými scénkami až k smíchu...), tak tradičně >vyhrávajícími< si hereckými kreacemi osob v obsazení a tradičně rutinní televizáckou réžijí... Vlastně vše šupká v tradičních vyježděných čétévéckých kolejích, až si člověk říká, proč se na to dívá, proč to vlastně hodnotí... Marnost nad marnost... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po poněkud slabším dílu Jiný člověk cyklus Oběti pokračuje dalším perfektně vystavěným dílem s parádními výkony dvojice Chýlková, Švehlík. Atmosféra mezi nimi postupně houstne od úvodní všední rutiny až po do extrému vygradovanou vzájemnou nenávist. Škoda jen, že Němec má v celém cyklu jen roli trpělivého posluchače. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto filmu to Alois Švehlík coby domácí tyran rozjel jak Jack Nicholson v Shiningu. S gustem a chutí. Skvěle vedené vyprávění o manželském konfliktu, kde všechno je tak reálné až to mrazí. Osobně mne to vtáhlo natolik, že budu muset rychle sehnat nějaký film, kde Švehlík hraje dobráka, nebo to u mě nadobro prohrál....85% ()

swed 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak takhle mi po TV filmu už hodně dlouho nebylo. Tak drsný, krutý a s minimem klišé natočený film se dnes skoro nevidí. Pro tuhle sérií platí - čím obyčejnější příběh, tím lepší. Zde je to ukázáno na případu domácího násilí, ke kterému může docházet prakticky všude. Hlavní dvojice (Chýlková, Švehlík) rozpoutala herecký koncert, ve kterém zapomenete, že se jedná pouze o postavy z filmu. Kdyby postava manžela nejednala ke konci tak přímo (až stereotypně) krutě, neměl bych co vytknout. Každopádně přeji do budoucna této sérii další (alespoň takhle) vydařené díly. 9/10 ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy za výborný výkon Ivany Chýlkové. Bohužel scénář byl děsivě schématický a pokud měl být příběh vystavěn tímto způsobem, měla být hrdinka trochu méně duchaplná. Tohle bylo až na hranici nesmyslu. Také okolní postavy byly hodně vykonstruované - jedno dítě se pomočuje a chce zabít tátu, další dcera ho nemůže vystát ale kupodivu jedna z dcer ho miluje. Matka Olgy se manžela zastává, i když jí bije a týrá. Epizoda na policejní stanici - to už je vysloveně mimo realitu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V čase 1.02.17, kdy malá dcera doma sleduje televizi, je na obrazovce kratičký záběr z 8 dílu seriálu Ranč U zelené sedmy (od r. 1998). (Ganglion)

Reklama

Reklama