Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

lioncel

všechny recenze uživatele

Dávám jednu hvězdičku a to jen pro : Julie / Stephanie Szostak ... v tomto případě nějak nemohu nesrovnávat s originálem, takže .. pro mě je to jinak odpad! jako když vyšije .. a to na rozdíl od spousty místních protiamericky zaměřených človíčků já tento jejich komplex normálně nesdílím, ale tady musím otevřeně a nahlas prohlásit, že na francouzskou filmovou lehkost, eleganci a šarm amíci prostě nemají … ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prva tretina filmu, ktora je v tragikomickom style originalu je super. Behom nej som si oblubil postavy (ci uz nerozhodneho Paula Rudda, tak aj polutovania hodneho zabavneho blbca Carella). Lenže odkedy sa na scene objavi expriatelka hlavneho hrdinu, tak sa film zvrhne v neskutocne trapny kolobeh hrubozrnnych vtipov, ktore su zabavne prilis zriedkavo. Obcas si este tvorcovia spomenu aj na serioznu liniu, ktora ale k tym hrubozrnnym vtipom vobec nepasuje. Len kvoli postavam, ktore som si stihol v prvej tretine oblubit, som film dopozeral do konca. Asi najviac ma bohuzial sklamala scena na ktoru som bol zvedavy najviac (samotna vecera). Original milujem, ale napriek tomu na tomto nie prilis podarenom remaku ocenujem aspon to, ze nie je otrockou kopiou ako je to v poslednej dobe v USA zvykom (Experiment, REC, Let the Right One In), ale autori sa snazili koncept niecim osviezit. Bohuzial nie prilis uspesne. 5/10. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie s nejpodivnějším humorem, jaký jsem za poslední dobu v komediích viděl. Snad všechno mně tady přišlo hodně zvláštní, počínaje zálibou hlavního hrdiny ve vycpávání myší a konče podivnou až nefunkční kreací Zacha Galifianakise v roli muže ovládajícího mysl. A než dojde na onu zmíněnou večeři s nejedním blbcem, tak to nějakou chvíli trvá a divák se musí prokousat tunou velmi svérázného humoru, který se sice dá s obtížemi vstřebat, ale protože má film slušné tempo a charismatického Steva Carella v roli roztomilého "blbce" a Paul Rudd je schopný nahrávač, tak film poměrně příjemně plyne k firemní večeři, jejíž součástí je soutěž o největšího blbce či spíše exota, Nevadilo mně, že film se uchýlil k poměrně lacinému moralizování, a ani to že měl spoustu dějových odboček, až jsem nabyl dojmu, že snad k té stěžejní scéně s večeří ani nedojde, ale to hlavní, co jsem nepochytil bylo, že mně nebylo vůbec jasné, o co filmu vlastně šlo. Hlavní úmysl filmu mně zůstal skryt a neberu vysvětlení, že se každý rád zasměje neštěstí toho druhého, ale ono to opravdu tak vypadá, že film na hlubší myšlenkové poselství opravdu neměl. Faktem však zůstává, že Steve Carell se vzhledem maximálního mimoně a Lucy Punch v roli umanuté svůdnice se stali největšími tahouny velmi zvláštní komedie, která v mnoha momentech chrlí velmi originální styl humoru, na který nejsem běžně připravený. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak a položme si pár otázek: Co má tento remake společného s originálem? Je to vykrádačka? Jak daleko má k originálu? Stal se tento film trapnou záležitostí? Jaké dojmy tento film budí? A teď si na ty otázky odpovězme: Společné s originálem má pouze smysl zápletky v první polovině, tudíž to naštěstí není vykrádačka originálu, za co jsem velice rád. Co se týče kvality, tak k francouzskému originálu to má velice daleko, ale přesto jsem byl příjemně překvapen, že film nespadl do trapností. Celkový dojem z filmu je tedy velice dobrý. Především jsem rád, že došlo i na večeři, to jistě přidalo filmu na atraktivitě. A ani délka téměř 2 hodiny mi vůbec nevadila. Mé závěrečné hodnocení je nadprůměrné, a to hlavně z důvodu, že jsem čekal daleko horší výsledek, takže spokojenost. ()

fishki 

všechny recenze uživatele

Už jednoducho týmto filmom neodpúšťam a ani pri ich hodnotení nežmúrim okom. Denne sa na nás valia komédie s originálnym nápadom, tak prečo dávať do priemeru a nadpriemeru takéto komédie len kvôli tomu, že sú milé a na nič sa nehrajú, že. Klišoidná šablóna prepálená o dobrých 30 minút. Skutočne jedinou záchrannou sieťou je Steve Carell. Stále ukazuje, že dokáže utiahnuť viac ako dvacať minút Office. Naopak Rudd vsádza na jeho cute look a ostáva v tieni. A taký chudák Galifianakis, ten už iné postavy asi hrať nebude. Jay Roach nikdy nebol super vtipný režisér, ale i tak postupne klesá pod priemer. A za tie stupídne "náhodné" vchádzanie do izieb som chcel ešte jednu hviezdu strhnúť. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Když Barry (Steve Carell) před závěrečnými titulkami prostřednictvím myších loutek vypráví, co se stalo s jednotlivými postavami filmu, má loutka, která ho znázorňuje, v packách víno značky Veber, podle tvůrce Francise Vebera, který natočil původní film z roku 1998. (dopita)
  • Ve scéně, kdy se Barry (Steve Carell) urazí a odejde domů, sundavá si dioptrické brýle a nasazuje brýle zvětšovací. V dalším záběru si zvětšovací brýle sundá, ale pod nimi jsou i jeho dioptrické. (Danny F.)

Reklama

Reklama