Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 2

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (437)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim, na co tu vsichni tak nadavaj, me to nijak nesralo. Sice je fakt, ze nez horor to spis pripomina drama, nicmene drama radne uchylny a atmosfericky, takze se mu da odpustit i tech par stupidnich scen a nijak originalni pribeh. Na zaver to navic precejen nadech hororu ziska. Co se tyce hercu, Brody je zaruka kvality a prekvapila me Chaneac, ktera, ackoliv trikama (a to docela povedenejma) hodne zmenena, stejne dokaze bejt jako mutantka vcelku sexy. Sice jsem dostal neco jinyho, nez jsem cekal, ale i tak jsem se u filmu solidne bavil. Lepsi 3*. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak to je vážně výborný, rádoby vědecký snímek plný překvapení a nečekaných zvratů. Byla jsem opravdu zvědavá a nadšená. Kdyby nebyl konec, takový, že prostě chcete ještě další půl hoďku a dívat se, co by mohlo být dál. Adrien Brody mě šokoval a mile potěšil svým opět excelentním výkonem. A Sarah Polleyová překvapila taktéž, opravdu skvěle zvládla svou roli. Děj je opravdu nabitý a nenudí, stejně jako místa odehrávání a pocity, které se zde prolínají. Akce také nechybí a o napětí není nouze už vůbec. Jen škoda, že je to až příliš sci-fi, kdyby to bylo podle skutečné události, udělila bych možná i pět hvězd. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Téma klonování tu už bylo hodněkrát, ale snad nikde ne v přitomnosti, vždycky v budoucnosti, navíc Splice nabízí další zajímavou věc a to je skřížení DNA člověka a zvířat, nicméně celej vývoj tohohle filmu a klonu, kterej by měl být hotovej za půl hodinky, je tu natáhlej na téměř celou stopáž, takže nejenže to je celý zbytečně natahovaný, ale ještě nezbyde místo pro nějakou hororovější pasáž, i když pokus ke konci tu je, ale už je to jen takovej výkřik do tmy, přitom Splice disponuje řadou zajímavých scén, ale celý mi to spíš připomínalo film Mutant, než něco co by stálo za nějakou větší pozornost. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Atmosférický a výborně zahraný psychologický thriller se sci-fi prvky, ale bohužel s námětem trochu nedotaženým. Od celého příběhu jsem totiž očekával trochu víc. I když vztah mezi hlavní dvojicí byl celý film budován skvěle a celý film se buduje celkem dobrá atmosféra, tak to plyne celé docela pomalu a navíc do dosti tupého finále, které jako by vypadlo úplně z jiného filmu. Ten u mě pohřbil i celou tu poctivě budovanou atmošku. Ale i tak se jedná o docela zajímavý přírustek do žánru. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

SPOILER!!!. Podivínský páreček genetických inženýrů si zaexperimentuje s lidskou a zvířecí DNA. O jaké zvíře se jedná, se "logicky" nedozvíme, ale výsledný kripl napovídá, že zvířecí DNA byla složena hned z několika druhů. Z fyziognomického hlediska usuzuji, že bylo použito DNA rypoše lysého, agamy límcové a nějakého druhu štíra. Nuže poté, co se tento postižený sviňák narodil, tak tito vědátoři jaksi pozapomněli na výzkum onoho subjektu, neboť v nich tvoreček probudil touhu vychovávat své ještě nenarozené dítě. Takže nějaké další genetické zkoumání v zájmu moderní medicíny nehrozí, protože Elsa a Clive mají spoustu práce s výchovou. Takový potomek dá přeci hodně práce. Je potřeba ho krmit, vychovávat ho a tak dále. Není ho ovšem třeba přebalovat, neboť tento mutant zřejmě nemá vyvinutou vylučovací soustavu. Prostě nesere ani nechčije. Vagínu ovšem vyvinutou má, což v našem krásném příběhu ještě sehraje roli. No dále musí občas taky dostat nějaký ten dárek, třeba kočku, která ale vedle svého nového majitele respektive majitelky dlouho nepřežije právě kvůli výše zmíněnému DNA ze štíra. Dospívání exempláře nabírá na obrátkách ve chvíli, kdy zčista jasna dostane prostě chuť si vrznout. Má ovšem štěstí, protože Clivovi se soulož s takovýmto křížencem přece jen zamlouvá. Rychlovka se svou přítelkyní patrně nebyla to pravé, tak bylo na čase vyzkoušet to s mutantem. No a jak už to někdy u nevěry chodí, tak jsou tito dva v tom nejlepším přistiženi samotnou Elsou, která pochopitelně není moc nadšena z přítelovy nevěry z geneticky kříženým kriplem. No, abych tento nádherný příběh zkrátil. Elsa aby zkrotila svůj vztek a odvedla zaslouženou pomstu, tak se raději nechá jedním z nově vzniklých mutantů znásilnit také. Zmutovaná svině si utopila palici při koupání a Clive se už bohužel narození svého syna nedožije, protože se i jemu stalo osudným DNA ze štíra. Moc hezký film, výborně jsem bavil. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Dva genetické organizmy predstavené na začiatku filmu, Fred a Ginger, sú odkazmi na klasické spevácke a tanečné duo Fred Astaire a Ginger Rogers. (belinko)
  • Snímek měl premiéru 6. října 2009 na filmovém festivalu Sitges. Získal zde cenu za "Nejlepší speciální efekty" a cenu za "Nejlepší filmu roku". (Terva)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama