Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Filmů o učitelích vržených do nezkrotného živlu v podobě třídy dětí z problematického sociálně neutěšeného prostředí už vzniklo několik předtím i poté. Tentokrát se snaží dětem ukázat správnou cestu Michelle Pfeiffer pod záštitou producenta Bruckheimera, který na můj vkus k látce přistupuje přespříliš prvoplánovitě, povrchně a nepřichází s ničím novým. Prostě jen další produkt v řadě, který má vydělat. Mně osobně nedokázal chytit za srdce, čímž si více než tři hvězdy nemůže zasloužit. Díky bohu, Nebezpečné myšlenky alespoň nerozčilují hloupostí, nenudí k usnutí a Michelle v hlavní roli působí poměrně dobře. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ono kdybych to viděl v těch 90 letech dal bych rozhodně nadprůměr. Bohužel dnes mi film přijde jako čajíček. Filmů s podobnou tématikou se rodí neustále víc a víc, já se u nich bavím vždy tak průměrně(187) a občas i vysoce nadpůrměrně(Zkažená mládež), tenhle film padá do prvního případu. Nicméně celkem mile mě překvapily parádně civilní herci, at už studenti nebo Pfeifferová. A i ta atmosféra školy byla bezchybná. Jen mi to prostě nepřišlo tak dobrý jak se říká. A co bych to byl za člověka kdybych neohodnotil hudbu která má snad jednu z nejprofláklejších raperských písniček vůbec. Film má hodně moc plusů ale bohužel i dost mínusů. ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že filmy s problematikou učitel versus žáci alias "krocení divoké zvěře" patřily vždy k mým "srdcovkám". Nebezpečné myšlenky s vynikající Michelle Pfeiffer jsou jedním z nejoblíbenějších. Michelle jsem jak tu mariňačku, tak hlavně tu učitelku docela dost věřil. Hodně zajímavá role i pro George Dzundzu jako dobráckého kolegy a dlouholetého přítele. Zdánlivě nezvladatelná třída se postupem času i díky netradičním učebním metodám začne měnit. Nechybí spousta dramatických a vypjatých situací a na vyváženou i situace úsměvné. A o tom všem poutavým způsobem vypráví tento film. Přes všechny mé pochvaly kvalit mého nejoblíbenějšího filmu z této kategorie "Panu učiteli s láskou" s charismatickým Sidney Poitierem ale nedosahuje. Může to být tím, že film s Poitierem jsem viděl (chronologicky) jako první, zaryl se pořádně hluboko a "následníci" to mají těžší. Anebo je to tím Poitierem ? Nevím, každopádně "Džungle před tabulí" taktéž s Poitierem, ale tentokráte na druhé straně barikády na mne nezapůsobila zdaleka tak silně. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Taky jsem učila. Nebyla to pomocná škola, mí studenti měli maturitu a jednotný barevný odstín, ale stejně to byl záhul. Nemohla jsem tedy než Lou Anne obdivovat za její sílu a nezdolnost, díky nimž získá respekt a nakonec i náklonnost té zdivočelé kakaové bandy. Ale dost bylo chvály. Ostatně koho zajímá nějaký titul. Hlavní je dostatek vražd. :) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jsem četl knižní předlohu, nebo prostě knížku se stejným námětem a jmenovala se tuším "Peklo před tabulí"?? Ať mě místní Janové Erudové kdyžtak opraví :-) Dobře zpracovaný námět, bytelný scénář a Michelle Pfeiffer dělají z toho snímku nadprůměrný film, zasazený do školského prostředí, aneb kterak flinkovská omladina k rozumu přišla.....................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Většina studentů ve filmu neměla žádné zkušenosti s herectvím. (TheRay97)
  • Původně se film měl jmenovat "My Posse Don't Do Homework" (Moje banda nedělá domácí úkoly), podle knihy, která je filmu předlohou. (tequilla)

Reklama

Reklama