Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Pohádka s dávkou naivity a klišovitými scénami, ale taky s perfektní Michelle Pfeiffer. Celkově to člověka nenudí a to je samozřejmě plus. Chování jednotlivých členů třídy paní Pfeifferové je často k pousmání, občas dost nucené a přehrávané, ale jak řikám, film je vcelku zábavný a příjemně plyne. Asi nemá smysl rozebírat konkrétně problematiku těchto témat, tedy těch co se v tomto snímku vyskytují. Je to na delší rozbor a zde to vše bylo ukázáno a ztvárněno dosti povrchně. Za vidění to ale stojí... ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Keep spending most our lives. Livin' in a gangsta's paradise. Been spending most their lives. Livin' in a gangsta's paradise. We keep spending most our lives. Livin' in a gangsta's paradise. We keep spending most our lives. Livin' in a gangsta's paradise. Coolio a jeho hit let 90. a Michelle Pheiffer (kterou mít na základce za učitelku, tak bych asi chodil věčně s vycákanýma trenkama) se svými proslulými symetrickými lícními kostmi v negerském ráji střední školy plný nezvladatelných kryplů překvapivě černé pleti. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Tenhle fil jsem viděl opravdu dávno. A byl jsem o dost mladší. Tenkrát bych dal 4 hvězdy. Dnes s odstupem času a přibývajícími léty dávám 3 hvězdy. Naivita tohoto snímku je nepřehlédnutelná a prostoupená celým filmem, kór když je děj zasazen do ameriky, kde se na školství a vzdělávání už léta totálně sere. Za mě 65% ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Viděl bych to podobně, jako AlbertPeta. Děj filmu Nebezpečné myšlenky, jako by tu už několikrát byl. Hned jsem si vzpomněl na dva snímky, a to na Džungli před tabulí a Panu učiteli, s láskou. A i na francouzský film Učitel (s Depardieuem), ale ten je možná novější. Snímek Nebezpečné myšlenky rozhodně patří ke kvalitnějším dílům americké produkce. A to bych měl v závěru také jeden dotaz. To jako každá třída měla za celý den (každý den) pouze jednoho učitele a pouze ten jeden předmět? ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

V kompaktu to fungovalo, neboť každá, byť malinká snaha, se počítá. O to víc, pokud se tak děje na úrovni první (rodina) nebo druhé (škola) distance. "V mé třídě je četba poezie odměnou sama o sobě." Historická věta. K výbornému herectví potřebná nostalgie hudby, prostředí dané doby... A je jen krůček nasolit "A" všem bez rozdílu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Při výběru skladeb do soundtracku hodně pomohl producent Don Simpson. (tequilla)
  • Většina studentů ve filmu neměla žádné zkušenosti s herectvím. (TheRay97)

Reklama

Reklama