Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Některé děti to nemají doma jednoduché. Zatímco osmiletý Vítek Koudelka má dva tatínky a dvě maminky, jeho spolužačka Amálka Rychmanová má tatínka jednoho a vidí ho jen jednou za měsíc, protože je záchranářem v Alpách. To vadí také její mamince, baletce Anně, která by chtěla, aby konečně byli normálně fungující rodina. Když Luboš přijede domů o čtrnáct dnů dřív, odmítne jet Amálka na školu v přírodě. Jenže když se táta vypraví do školy, aby ji omluvil, dopadne to tak, že s třídou pojede nejen Amálka, ale také on. Ještě předtím se rodina i s Vaškem vydá k dědovi Pepíkovi, který je k sobě vylákal pod falešnou záminkou, že se žení. Zatím je sice svobodný, ale o nápadnice nemá nouze. Snaží se ho totiž ulovit nejen sousedka Bobulová, ale také starostova sekretářka Julča. Luboš s Amálkou odjíždějí s tím, že se za tři dny vrátí a všichni se sejdou u dědy, který pro změnu odjíždí do Prahy na počítačový kurz. Jenže během výletu se vychovatelka Boženka zraní a Luboš musí zůstat déle. Děti ho sice zbožňují, ale věčně mrzutá učitelka Alice není s ničím spokojená. Naštvaná je také Anna, která po návratu třídy zahlédne Luboše s Alicí a je přesvědčená, že spolu něco mají. Pohádá se s ním a řekne mu, že se chce rozvést. Snadné to nemá ani Vítek, který má sice čtyři rodiče, ale ani jeden nevěnuje pozornost tomu, co by chtěl. A dědovi přibude ke dvojici nápadnic ještě svérázná učitelka Kája. Situace je stále zamotanější a šťastný konec v nedohlednu. (TV Nova)

(více)

Recenze (716)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Podle mě paní Poledňáková udělala stejnou chybu jako v poslední době třeba Václav Vorlíček nebo Dušan Klein. Domnívá se, že je třeba "jít s dobou". Recyklovala sice situace a postavy, osvědčené ze starších filmů, ale jako by nevěřila v jejich trvalý účinek, necitlivě akcentuje okolní modernizaci. Ta je přitom často jen kosmetická (např. dědeček se zajímá o počítače a jezdí na in-line bruslích). Krokodýly navíc zabydlela obrovským množstvím postav, z nichž polovina je filmu platná jako popelník na motorce. Značně to ztěžuje orientaci v ději, protože od sledování hlavní zápletky o nenápadné manželské krizi nás trvale rozptyluje něco jiného, nedůležitého. Přesouváme se z místa na místo, tu a tam překotně zakopneme o nějaký slušný vtip, ale vždy jen cestou za špatným. Umím si představit, že řada gagů mohla ve scénáři působit vtipně a zabila je pitvořivá interpretace (např. čtení dvojsmyslného dopisu o tatínkově ošetřování zraněné učitelky). To, že i jindy spolehliví komici jsou zde dost křečovití, mě utvrzuje v dojmu, že šlo o režijní pokyn. 20% ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Popravdě - čekal jsem to daleko horší. Product placement Menthosu sice bil do očí jako už dlouho ne (to snad překonal snad jen Arginmax v Účastnících zájezdu) a celá eskadra Vojtek-Nekonečný, Laurína a ta poslední bylo jedno velké WTF, stejně jako Náhlovský... ale jinak celkem to šlo... a zdá se, že mám slabost pro Jitku Schneiderovou:-) ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako nuda. Vypadá to jako nuda. Zní to jako nuda. Chutná to jako nuda. Dáte se poddat? Jak se krotí krokodýli aneb závod mezi dětmi a dospělými, kdo a) pronese nejtrapnější hlášku b) má tupější herecký výraz c) vás rychleji uspí. Tenhle "rodinný film" shora uvedené možnosti nesčítá, ale násobí...Dospěláci o koňskou délku vyhráli, ale byl to lítý boj až na punčocháče v umyvadle... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak aspoň že to neni taková kravina, jako to vypadá z pohledu obalu a herců, v podstatě se jedná o něco dost podobnýho nejslavnějšímu filmu Marie Poledňákové S tebou mě baví svět. Opět se to točí hlavně kolem dětí na výletu, ale tentokrát je snaha i o nějakou tu dramatičtější scénu a nejedná se přímo jen o rodinnou komedii. Nicméně mě už to s těma dětma nabaví, je to furt o tom stejným, krom toho, když se na scéně objeví exot Daniel Nekonečný nebo Pepík Vojtek a pronášej nějaký naučený repliky, tak sem myslel, že to sand vypnu, nabrat takovouhle ubohou hereckou sebranku do nějakýho filmu je fakt slušná odvaha a Poledňákový se nejen kvůli tomu režisérskej comeback vůbec nepoved, ale zase se musí nechat, že dětští herci jsou vybraný dobře a vcelku pěkně hrajou ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se snažil, vážně... Ale nedokázal jsem se zasmát. Je to smutné? Vždyť to má být snad rodinná komedie, ale pravdou je, že se nekoná vůbec nic vtipného, zajímavého a zábavného. Totální prázdnota českého filmu se podtrhuje tímto filmem ještě víc a já se jen modlím, že se narodí někdo kdo českou kinematografii pozvedne... Aspoň na 3* a budu děkovat. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (22)

  • Když děda Pepík (Václav Postránecký) vstupuje do počítačové učebny, tak na monitoru, ke kterému si později sedne, vidíme otevřenou internetovou stránku. Když si k počítači o chvilku později sedá, je na monitoru modrá plocha. (SONY_)
  • Ačkoliv má být tento film pokračováním filmu Jak dostat tatínka do polepšovny (1978), Václav Postránecký, jenž má představovat roli dědečka, kterého v předchozím filmu ztvárnil Josef Karlík, se od svého předchůdce liší. Původní „dědeček“ byl věkově starší, žil na samotě (zatímco Postránecký v Krokodýlech žije na vesnici) a o svoji paní už přišel (Postráneckého paní Eva Holubová v Krokodýlech žije). (Nick321)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama