Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprostá většina seriálu je tak strašně debilní a trapná, že je totálně nekoukatelná. Našlo se zde ovšem i pár vyjímek, které mě VŽDY rozesmály. Vyjímkami mám na mysli učitele a jeho třídu, vozíčkáře a jeho bráchu, pidičlovíčka a pokusy o zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Tyto koukatelné vyjímky však dostávají celkově v seriálu nebezpečně málo prostoru. Moje sledování asi od třetího dílu probíhalo stylem, rychlého přetáčení a zastavení pouze v momentech, když tyhle vyjímky měly vystoupení, tudíž jsem celý seriál sjel velmi rychle. Takže odpad ne, ale více než * z toho asi nedostanu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Malá Velká Británie se dvojici Lucas-Walliams rozhodně povedla. Je to zábavné, chvílemi správně drsné, ale občas bohužel i příliš mimo mísu (návrat několika vzpomínek na Scary Movie, které bych raději zapomněl...). Přesto seriál má rozhodně své kouzlo, neuvěřitelnou škálu vtípků, které se občas až nepřiměřeně opakují a ztrácí na smyslu, ale jindy právě naopak ("podle computeru ne":)). Určitě to není humor pro každého a lidé nebudou brečet smíchy nonstop, ale rozhodně to zkuste. Já ovšem raději americký spin-off... ()

Reklama

UncleG

všechny recenze uživatele

Kdybych měl tenhle seriál popsat jen jedním slovem, bylo by to slovo "Vrchol". A kdyby dvěma, byl by to "Vrchol nevkusu". Na jednu stranu se člověk doslova stydí, že takovou čuňačinu vůbec sleduje a na druhou stranu se nemůže přestat dívat, protože je to ve svý podstatě odpudivě vtipný. Hodnocení nedávám, je to pětihvězdičkovej odpad. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

i na ostrovní poměry místy celkem hrubozrná zábava., která vceklu bez problémů zabíhá do trapnosti. hlavně duo postižených, co spolu bydlí je boží (viz plakát). "Kterou bys chtěl?" "tuhle". hodně situací a postav se objevuje pravidělně v různých obměnách... závěrečná sbírka rekordů a kruté postřehy vypravěče jsou nej. ()

Gerret 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej a vtipnej seriál a vůbec sem při sledování nepostřehnul že skoro všechny postavy hrajou jedni a ty samí herci: Matt Lucas a David Walliams. Nejvíc se mi líbí v seriálu ten borec na vozíčku jak vždycky: "Tak co teda chceš?" "Tohle." "Ale tobě se přece tohle nelíbí." "Jo já vím." "Tak co teda chceš?" "Tohle." "Tak dobře." A po chvíly: "Mě se to nelíbí." :-))) Prostě bomba, je tam i víc podobných věcí, ale to se prostě musí vidět. Sleduju to nahraný z HBO, nejvíc se mi líbí dabing Petra Rychlého. Uznávám, že při sledování daších dílů už seriál opakuje celkem dost stejných vtípků, takže časem to už může být vtipné. Viděl jsem: 1.-3. řada + díly v cizině a v USA 1x. Hodnocení 75%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Show mnohokrát odkazuje na britský seriál Doctor Who (1963), např. postavou jménem Matthew Waterhouse (Matthew Waterhouse hrál v Doctor Who Adrica) a Michael Craze (Michael Craze hrál Bena Jacksona). Tom Baker, který si zahrál doktora Who v letech 1974-1981 v tomto seriálu namluvil vypravěče. (HellFire)
  • Před Vánoci 2004 se DVD s první sezónou seriálu stalo nejprodávanějším DVD v Británii. (HellFire)
  • Scénka s Mr. T byla založena na skutečné příhodě Matta Lucase v posilovně. (HellFire)

Reklama

Reklama