Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé. Tvorcovia sa snažili posunúť dej z prvého dielu dopredu, ale nevyšlo im to. Snaha je vidieť, no dejovo to až moc odskočilo od kultovej jednotky (a vlastne od celej série). Pozerať sa na nejakých nadľudí so schopnosťou telepatie?! ma má akože zaujaťť? Minimálne prvá polovica je pozerateľná, žiaľ od nástupu spomínaných nadľudí sa koná otočka o 180 stupňov a i ked to navonok vyzerá ako, že sa vysvetlujú niektoré z veci z Planéty opíc... prichádza jedna nelogická vec za druhou, doprevádzané jednou stupiditou za druhou. Apokalyptický záver pridáva štipku na zaujímavosti a otvára dvere daľším dielom, ktoré možu priniesť (a priniesli) pohľad na Planétu opíc z iného uhľu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Docela obstojné béčkové pokračování "Planety opic". Nedá se s ní samozřejmě srovnávat, ale že by to bylo strašné jsem nezaznamenal. Docela jsem byl spokojen. Jedná se sice jen o průměrné béčko, ale první polovina je dobrá, pak to trochu vázne a konec je netradiční. Není to skutečně špatný film, ale, jak už jsem upozornil, v žádném případě nesrovnávat kvality s jedničkou. ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Pokračování Planety opic sice nemám ráda, ale tohle jsem ještě jakžtakž překousla. Dalo se na to koukat, občas to bylo trošku napínavé a hlavně to neni takový průšvih jako další díly, která jsem samou nudou ani nedokoukala. Celá komerce kolem Planety opic měla skončit hned u prvního dílu, protože ty ostatní jsou nudné a nesmyslné slátaniny, které navíc kazí pověst jedničce. Alespoň, že tu ještě pořád hrál Charlton Heston, který film hodně zachraňuje. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Berte to jako takový doplněk k 1.filmu,páč bez něj by vám to moc smyslu nedávalo. Pro mě (jelikož další 3 filmy ignoruji ve smyslu, příběhové linie) je to celkem důstojné zakončení s definitivním koncem, na který se prostě navázati logicky nedá i v př., že by jste se na hlavu stavěli. Tyto 2 filmy za to stojí a další (byť se stále kupodivu jedná o relativně zdařilé počiny) pokud jste schopni existovati ve dvou alternativních liniích současně. ,,Vy zatracení blázni! Vy jste ji fakt a teď už na po2. definitivně, rozmetali!´´ díky bombě soudného dne, která je schopná zničiti, celou planetu. :))) Musím pochváliti hudbu od skělého Leonarda Rosenmana, který v podstatě dokonale navázal stylově (i když ne tak experimentálně) tam, kde Goldsmith skončil. Když samoz. pominu 3.film,  který má skladatelsky na svědomí opět pan Goldsmith. A čím tak asi trumfnouti Sochu of Liberty? No přece, skvělými výjevy zbytků NY metra a dalších slavných budov ve městě, které nikdy nespí, ale v r.3995, už chrní pěkně dlouho. Na autobus zatavený žárem radiace do stěny/skály, jen tak nezapomenu. Ano, pevně věřím, že se nám to jednou opravdu...povede. Bohužel ale přitom ona socha fakt ´´nepřežije´´. Takže budoucí astronauti, mají pech a musejí hledati...jinde. Jako Brent, který nic nehledal a našel vše (kromě lááásky) včetně Taylora, kvůli kterému vlastně též spadl (na této planetě se zřejmě nedá přistáti normálně či běžným způsobem, haha) na Planetě Opic a telepatických podzemních krasavců a krasotinek. Je mi líto.:( Ale při atomové devastaci takového rozsahu jako zde, nemůže objekt, vyrobený z obyčejné mědi, prostě za žádných okolností, existovati dalších 2000 let. Checht. V tomto mají amíci, fakt smůlu. To by musela býti jedině v podzemí. Ale na povrchu?:) A už dost. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Po filme som bol v takom rozpoložení, že som ani nevedel, či sa mi ten koniec páčil alebo nepáčil. A to platí doteraz. Na jednu stranu useknúť takto príbeh planéty plnej opíc ma trošku zarazilo. Filmu chýba atmosféra predchodcu. Príčinou môže byť menej výrazná hudba - zmena hudobného skladateľa je citeľná. Akčné scény dobré a nápadité, ale úprimne, od pokračovania už tak celkom akciou prekypujúcej jednotky som čakal viac. /55%/ ()

Galerie (157)

Zajímavosti (16)

  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)
  • Posledný film Thomasa Gomeza a zároveň prvý, v ktorom sa objavil Gregory Sierra. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama