Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někde ve vesmíru přece musí být něco, co je lepší než člověk. Když se Charlton Heston a a další dva astronauti proberou z hluboké hybernace, zjistí, že jejich kosmická loď je zničena. Při útěku zjistí, že přistáli na planetě, na které žijí inteligentní opice. Heston je odchycen a uvězněn ve městě - zbytek posádky a později i několik opic se mu samozřejmě snaží pomoci z vězení uprchnout. To se nakonec podaří a všichni jsou volní, aby ale v samém závěru všichni zjistili strašnou věc... (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (118)

M*A*S*H (1972) (seriál)

  • Exteriéry, kde ležel tábor M*A*S*H, jsou dnes známé jako Malibu Creek State Park v Malibu, v Kalifornii. Toto místo se dříve nazývalo Fox Ranch a patřilo až do 80. let společnosti 20th Century Fox Studios. Dnes je to zde ale zarostlé a označené pouze malou značkou a zrezivělým džípem se sanitkou, které se používaly v seriálu. Park je otevřený pro veřejnost. Natáčel se zde také film Planeta opic (1968). (HappySmile)

Sssssss (1973)

  • Nanesení „hadího“ make-upu na herce Dirka Benedicta (David) trvalo až sedm hodin. Z maskérny pak museli odnést herce na plac členové štábu. O masky se postaral oscarový John Chambers, který se např. podílel na Planetě opic (1968), v níž nanesení opičího make-upu trvalo okolo pěti hodin. (fiLLthe3DD)

Christopher Lee

  • V polovině osmdesátých let natočil v tehdejším komunistickém Československu Kvílení vlkodlaků II (1985), na což neměl nejlepší vzpomínky: "Bože, to byl příšerný film... Ta zvířata měla být vlci, ale vypadala jako z Planety opic. Režisér říkal, že se to změní v postprodukci, ale pochopitelně se to nestalo... Ani samotné natáčení nebylo úplně příjemné. Ne že bychom měli nějaké problémy, ale neustále nás hlídala tajná policie. Ta, které říkáte Státní bezpečnost. Na place vždycky byli čtyři agenti. V civilu, ale já je poznám, mám zkušenosti z války." (NIRO)

Amadeus (1984)

  • Miloš Forman vzpomínal v rozhovoru s Bohdanem Slámou na nečekaný zádrhel při maskování: "F. Murray Abraham vstával každý den ve tři hodiny ráno, aby byl v půl čtvrté ve studiu, protože udělat z něj starého Salieriho trvalo tři hodiny. A když mi maskér Dick Smith poprvé zavolal, abych se na Salieriho masku přišel podívat, zjistil jsem, že perfektně zvládl obličej, ale úplně odbyl ruce! Když uvážíme, že Salieri musel v Amadeovi hrát na piano, potřeboval jsem maskéra pošťouchnout, a tak jsem zavtipkoval, ať si ho vezmou do filmu Planeta opic. Chudák maskér vylítl, prý co si to dovoluju, ale nakonec svou práci odvedl dokonale. Když se podíváš Salierimu na ruce, má na nich jaterní fleky, scvrklou kůži..." (NIRO)

Související novinky

Třetí Planeta opic má režiséra

Třetí Planeta opic má režiséra

16.01.2014

Anebo vlastně devátá, záleží, jestli je chcete počítat od Planety opic z roku 1968 nebo od Zrození planety opic z roku 2011. Úspěšně zrebootovaná série bude letos pokračovat Úsvitem planety opic, v… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama