Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bubeník Marty, kytaristé Radek a Tom a zpěvák Luki sice mají zkušebnu v opuštěné kladenské vodárně, ale chybějí jim pořádné nástroje i peníze. Získají sice možnost předvést se vlivnému Djangovi, přehrávka však skončí fiaskem, když jim technika selže po prvních tónech. Jenže Radek byl právě vyhozen z tiskárny, Tom prodává kytky s přítelkyní Šárkou, Marty je sice synem starosty, myslí však pouze na holky, a tak je brzy z každého místa vyhozen. Stejně dopadne i Luki, jenž dostane padáka po maléru, který způsobil v domě milionáře Salingera. Napadne ho unést Salingerovi milovaného psa Johnyho a chtít za něj výkupné. Marty se dostane do Salingerova domu a uspí psa prášky, takže ho vystrašený milionář zaveze k veterináři, odkud ho mladíci ukradnou. Zavolají Salingerovi, domluví předání výkupného a další den mají v rukou kufřík s penězi. Jenže pak se vše zhatí. Kufřík i se Šárčiným autem exploduje a jen náhodou se nikomu nic nestane. Pes Salingerovi uteče a vrátí se k nim. A to je malér, protože boháč poslal drsného pobočníka Igora, aby zvíře našel a přivedl zpět. S pomocí kriminálníka Chřestýše vymyslí nový plán, ale než ho stačí realizovat, pes zemře. Teď už se zuřící Salinger nezastaví, dokud je nedostane. Podle Chřestýše zbývá jediná možnost - musí ho předejít a dostat do kriminálu. A tak se zrodí další plán. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (534)

imf 

všechny recenze uživatele

Aura komerčního spasitele české filmové scény se hlasitě trhá na kusy. Karel Janák odkormidloval z vyhřátého žánru teenagerských komedií, pokusil se o něco komplexnějšího a selhal na všech frontách. Mizerný a místy až naivní scénář, unylá stylizace, která často spadne do sebeparodie, to všechno jsou důkazy toho, že český Podfu(c)k je pouhým zbožným přáním. A pokud ho někdo někdy naplní, rozhodně to nebude Janák. Na to mu chybí odvaha experimentovat, režisérský talent na akčnější scény a především asi tak miliarda scenáristických buněk. Nic proti Snowboarďákům a Rafťákům, je to velmi stravitelný žánrový průměr, který české scéně rozhodně prospěl. Ro(c)k podvraťáků je ale krokem zpět a návratem do zástupu nevýrazných titulů, po kterých pár kilometrů za Cínovcem něštěkne ani pes. (50%) ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Prázdný scénář plný nezajímavých postaviček, na které na ulici nenarazíte nezachraňuje ani ultracool režie, jež si sice půjčuje kde jen může, ale bez jakéhokoli pochopení. Trapná honička a úvodní představování je tak jistým utrpením, oproti kterém už je zbytek jen vcelku příjemným, i když nechutně sterilním překvapením. Občasné záchvěvy trapnosti se dají překousnout a vzhledem k mírně nadprůměrné stopáži naštěstí není problém tenhle pokus o trendy film dokoukat. Pokud si Janák vezme k ruce lepší scénář, naučí se pointovat jednotlivé pokusy o vtípky (ano, to mu opravdu nejde) a přestane lacině kopírovat zahraniční kolegy mohl by možná natočit i něco kloudného. ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě peklo, ale česká napodobenina Guye Ritchieho také ne. Hlášky působí nesmírně nuceně, hlavní záporák postrádá charisma, český Terminátor je spíš k pousmání nad trapností a rádoby efektně moderní režie vůbec nenese Janákův rukopis. Přesto je to pořád lepší než například Prachy dělaj člověka, jsou tam asi tři skutečně vyvedené humorné pasáže a poslední půlhodina vcelku sviští. Celkový dojem ovšem velmi rozpačitě záporný. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Janák sice nenatočil potřetí totéž, ale výsledek opět zaostal za očekáváním. Černá komedie dojíždí na odbytý scénář a nepevnou režisérovu ruku. Jistě se při natáčení všichni výborně bavili, ale mně nakonec přišel zajímavější Jan Hrušínský jako starosta než kterýkoli z hlavních hrdinů. Karel Janák k sobě prostě potřebuje najít pořádného scénáristu a ujasnit si, co za film vlastně hodlá natočit. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem viděl poměrně dávno. Pamatuji si pouze, že to byla hrozná sračka a ucházející závěrečnou scénku s vycpaným psíkem. Nějak se to točilo kolem rocku, ale je třeba říct, že ten rock stál za lejno, abych byl slušný. Příběh byl o ničem a herecky to bylo také velmi slabé. Vtipu po skromnu. Kdyby tento film nevznikl, tak by pro něj nikdo neplakal. Jedná se o něco jako Snowboarďáci a Rafťáci a je to rovněž špatné. Slabší hvězdička. A to mi nevadí ani Kokotek a ani Mádl. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Šárka (Kristýna Nováková) na začátku filmu jezdí žlutým autem, které v průběhu filmu exploduje. Přesto však poté není schopna natankovat dodávku podvraťáků. (Apolskis)
  • Natáčení probíhalo v Kladně a v Kolíně. Vila, kterou ve filmu vidíme, se nachází v Ratboři. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Když Pedja Bjelac (Chřestýš) dostal scénář, tak někdo přišel s tím, že režisér Karel Janák vyžaduje improvizaci, tak ať se to neučí. Pedja se na to tedy vykašlal, a když přišel na plac, Janák požadoval všechno, co bylo ve scénáři. Ostatní mu tedy pomáhali nasoukat všechny repliky rychle do hlavy a někdy mu dokonce za kamerou drželi texty napsané na papírech. (HappySmile)

Související novinky

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama