Reklama

Reklama

Tančím, abych žil

  • USA Take the Lead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Škola, kterou vede ředitelka Augustine Jamesová, se potýká s nedostatkem peněz i s kriminalitou studentů. Navštěvují ji děti z chudých poměrů a ředitelku velmi pobaví, když za ní přijde bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine s návrhem vyučovat žáky společenskému tanci. Pierre má svou vlastní akademii, kde učí tančit bohaté. Byl svědkem, jak jeden student rozmlátil ředitelce auto, a rozhodl se pro zlepšení jejich společenského postavení. Augustine mu dá šanci, protože stejně potřebuje dozor pro delikventy, a zavede ho do odloučené místnosti, kde si žáci dělají, co chtějí. Pierre je chce naučit klasickým společenským tancům, ale mládež holdující hip-hopu ho zpočátku přijímá se značným despektem. Jeho obětavost v mladičkých tanečnících postupně probouzí zájem i inspiraci. Krok za krokem se jim daří propojit klasický tanec s jedinečným hip-hopovým tanečním stylem a hudbou. Účast na prestižní taneční soutěži je jen jedna část společného úspěchu. Na tanečních hodinách je učí respektu, toleranci i sebedůvěře... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nesmírně elegantní učitel tance Banderas na trnité cestě k osvícení školních "delikventů", kteří tak maximálně po sobě házejí o přestávce svačinou.. Ač natočeno podle skutečné události, do hlavy se vkrádají Nebezpečné myšlenky, že nosný příběh Take the Lead není pro film zrovna dvakrát originální. Ke konci mi to dokonce připomnělo epizodu Star Dance (ovšem bez břitkého humor Ebena) a kdyby bylo někdy nějaké příště, tak na otázku: „Smím prosit?“ odpovídám obratem: „S Antoniem zásadně netančím..“ ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Začalo to hrát někdy po půlnoci, když jsem ležel na gauči a rozhodoval se, jestli jít spát nebo ne. Nakonec jsem u toho vydržel až do konce. Byl to celkem fajn film, i když plný naprosto očekávaných a často až přehnaných klišé. Celkově za to pohádka ze slumu s happy endem, který se rozhodně dal čekat, ale tak nějak mě to bavilo. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Možná jsem až příliš patetický či melancholický a tak všelijak podobně.... ale tent film mě velmi zaujal... jednak proto, že banderas konečně dle mého soudu hrál naplno (až doposud jsem ho vnímal trochu jako pozéra), jednak proto, že fim byl svěží a svěží byla ahudba... Lze něco ještě dodat bez hlubšího vysvětlování a potřeby sdělení? J myslím, že ne... Mně se ten film líbil... :-) a to je setsakra dost dobrý důvod dát za 4 hvězdičky.. :-) ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Další schématická klasika á la Sister Act 2 a mnoho jiných, jejíž utopické vyznění na oko "komplikuje" pouze (a)sociální tematika. Na problémová děcka (kde ne všichni vypadají jako z obálky časopisu) se ale přece jen dívá o něco lépe než na uhlazené skromné princezny snící o vysoké/pohádkovém princi/dosaďte si, co chcete. Antonio má tanec v krvi a role mu vyloženě sluší. Líbivka, která neurazí. ()

BoncheR 

všechny recenze uživatele

Priznám sa že pôvodne som čakal nejaký príbeh o chlapovi čo stratil prácu a nevedel si nájsť novú. A tak začal učiť asociálne deti elegantné tance. No to sa nestalo. Osobný život učiteľa sa až tak veĽmi nerozoberal, a to sa mi páčilo. Páčilo sa mi ako sa snažil pracovať s deťmi ktoré spolupracovať vôbec nechceli. Neprišlo mi to ako nepremyslené a nelogické ale zaujímavé. 92% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Dante Basco hrál studenta střední školy, když mu bylo 31 let. (Cheeker)
  • Herci spolupracovali s Pierrem Dulainem, aby se správně naučili jeho tanečí kroky. (Karlos80)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)

Reklama

Reklama