Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednomu království se doslova za humny usadil drak. Na královském hradě vypukne zděšení, vždyť drak bude určitě chtít princeznu Violu. A tak král vymyslí plán – povýší do královského stavu uhlíře Patočku a drak tak může sežrat jeho dceru Lidku. Nikdo ale netuší, že se Lidka zatím s dobráckým drakem Mrakem spřátelila. (Magic Box)

Recenze (194)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pohádky o drakovi, kterak chce princeznu, působí v dnešní době spíše komicky. Nebo si snad umíte představit jak by drak ze starých časů chtěl dnešní holky ?? To by nebyl drak, ale pěknej debil, nechat si dobrovolně zničit svůj bohemský styl života, plný lítání a chrlení ohně. Živě si představuju jak takovej tříhlavej drak vznese požadavek na holku, my mu jí dodáme a milej pan drak pak bude celej život poslouchat "Slíbil si mě větší jeskyni a pořád nic." "Nejsem tlustá ? " "Máš tři hlavy a ani jedna nic pořádnýho nevymyslí." "Nejsem tlustá ? " "Jenom si tak bůhzdarma lítáš nad krajinou, místo toho, aby jsi se mnou zaletěl k moři.""Nejsem tlustá ?" "Když ti řeknu, aby sis po sobě uklidil, ani nezvedneš tu svou dračí prdel, jen otevřeš tlamu a nepořádek podpálíš." "Nejsem tlustá ? " "A přestaň se bavit s tou velkou krokodýlící, myslíš si, že jsem si nevšimla jak jí koukáš na zadek? " "Nejsem tlustá ? " Je jasný, že tohle žádnej drak nemá zapotřebí a tak nám ze strachu z dneších holek pro jistotu zmizel i z pohádek. ()

juvelinokivi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je vlastně pohádková parodie: drak tu nežere princezny, ale uhlí; princ nejde na draka s mečem, ale s loutnou; král lišácky pasuje uhlíře na rytíře, aby mohl drakovi předhodit jeho dceru,... Filmové zpracování sice pokulhává, ale točilo se podle dobrého scénáře, takže snímek určitě stojí za vidění. Jen princ Jan mohl být trochu menší ňouma - takhle je opravdu nepochopitelné, že se do něj Liduška zamiluje. Herecky vyniká zejména trio Císler - Kemr - Kvietik. Císlerovi jako králi scenáristka (Markéta Zinnerová) přidělila největší porci "hlášek", ale dostává se i na ostatní. Takže se pokaždé při sledování dobře pobavím. "Kdo je tady prostý, vy sprostý?!" :) ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Jako malýmu se mi to líbilo, ale dneska si říkám, že tenkrát měli děti asi za blbce, jinak si totiž nedovedu vysvětlit, proř drak vypadal jako jedno velké žluté žužu. Docela bída. Vůbec si nepohráli s kostými a herci se zrovna taky nepřetrhli. On samotný scénář je docela asi bídou. A z hovna bič dělat se vždycky nevyplácí... 2* ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Hádám, že nejsem jediný kdo měl problém s papundeklovým drakem. Vadil mi už v době když jsem viděl tuhle pohádku poprvé, takže nejde o rozežranost moderními CGI filmy. Drak má zkrátka nějak vypadat, budit strach a nebo alespoň respekt. Tenhle je jak retardovaný pes. Tak to jsem si zanadával a teď budu jen chválit, protože je co. Tahle pohádka je neprávem opomíjený klenot. Je skvěle napsaná a ještě lépe zahraná. Jiří Císler ztvárnil nezapomenutelnou roli a nebyl jediný. Líbily se mi písničky, i sympatické hledání krásy v prostých věcech. Jak říkám, pohádka je skvělá, jen ten drak, ten jí to kazí. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která má své kouzlo a nostalgii i přes nepříliš povedené triky a loutkovost. Dráček k pohlazení a dva vztahy k tomu, srandovní Císler a další. No kvalitně zahrané celkem, sice po době bych asi tak pozitivně už nehodnotil, ale tuhle pohádku z dětství prostě mám v oblibě dodnes a proto hodnotím takto. Hodnocení: 70 % ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy princezna Viola (Jana Beránková) slaví narozeniny a dostává dary od tatínka krále, si lze všimnout po levé straně komparzistky, která má stejný vrchní díl bílých šatů, které jsou v pohádce Byl jednou jeden král... (1954) jako svatební na všech třech princeznách. (ajlonka)

Reklama

Reklama