Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednomu království se doslova za humny usadil drak. Na královském hradě vypukne zděšení, vždyť drak bude určitě chtít princeznu Violu. A tak král vymyslí plán – povýší do královského stavu uhlíře Patočku a drak tak může sežrat jeho dceru Lidku. Nikdo ale netuší, že se Lidka zatím s dobráckým drakem Mrakem spřátelila. (Magic Box)

Recenze (195)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Hádám, že nejsem jediný kdo měl problém s papundeklovým drakem. Vadil mi už v době když jsem viděl tuhle pohádku poprvé, takže nejde o rozežranost moderními CGI filmy. Drak má zkrátka nějak vypadat, budit strach a nebo alespoň respekt. Tenhle je jak retardovaný pes. Tak to jsem si zanadával a teď budu jen chválit, protože je co. Tahle pohádka je neprávem opomíjený klenot. Je skvěle napsaná a ještě lépe zahraná. Jiří Císler ztvárnil nezapomenutelnou roli a nebyl jediný. Líbily se mi písničky, i sympatické hledání krásy v prostých věcech. Jak říkám, pohádka je skvělá, jen ten drak, ten jí to kazí. ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu tu máme iritující zženštilá princátka a špatně udělaného draka, na stranu druhou skvělého Kemra, perfektního cholerického krále Jiřího Cieslera a pár skutečně dobrých vtípků. Navíc, některý songy jsou boží. Když jsem byl malý, ani ten umělý drak mi nevadil a stejně jsem ho zbožňoval. 70% ()

Reklama

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Znám tuhle pohádku z České televize, myslím. Nejvíce se mi tam líbilo stavení s kozou a statečná dcerka, která má odvahy nad prince světa. Možná, že tady již začíná to nesmyslné a plně hloupé projevení skupiny feministek. Že ženy jsou lepší než muži. Nevěřím tomu ani dnes, ani po této pohádce. Jinak je film hezky natočený. Kostýmy jsou kvalitně zařazené do období, ale ten dráček je dnes již mimo. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka mi toho moc neřekla. Nebudu hodnotit grafickou stránku draka Mraka,ale celkově to byla slabota. Až na Cízlera či Kemra, dost nevýrazné herecké výkony,spousty teprve začínajících herců a režie taky žádná hitparáda. Máme pohádky kvalitou o několik levelů vejš,ale na Vánoční pohodu,proč ne--->40% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na svojí dobu je ten drak docela dobrej. No, co dobrej, on je prostě boží. S tou zrzavou patkou vypadá, jak kdyby zrovna přilít od skotského jezera Loch Ness a cestou se asi bouchnul po hlavě, protože on lidem ubližovat nechce, on se jen a pouze zamiloval do jedné holky. Milá, neurážlivá pohádka, která je na svojí dobu ještě docela příjemně nápaditá. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Ve scénách, které se odehrávají v ložnici krále, jsou za oknem vidět projíždějící auta. (ossa)
  • V pohádce skutečně zpívá ivana Andrlová. (M.B)
  • Scenáristka této pohádky Markéta Zinnerová napsala také scénář k pohádce Pohádka o drakovi (1972). Nejspíše proto najdeme v obou pohádkách některé zcela stejné věty a dialogy, např.: „Zpíváš taky o lásce?“, „O lásce nejraději,“ nebo „Tolik dobytka přišlo vniveč?“ (a-ja)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno