Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednomu království se doslova za humny usadil drak. Na královském hradě vypukne zděšení, vždyť drak bude určitě chtít princeznu Violu. A tak král vymyslí plán – povýší do královského stavu uhlíře Patočku a drak tak může sežrat jeho dceru Lidku. Nikdo ale netuší, že se Lidka zatím s dobráckým drakem Mrakem spřátelila. (Magic Box)

Recenze (194)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Jako malýmu se mi to líbilo, ale dneska si říkám, že tenkrát měli děti asi za blbce, jinak si totiž nedovedu vysvětlit, proř drak vypadal jako jedno velké žluté žužu. Docela bída. Vůbec si nepohráli s kostými a herci se zrovna taky nepřetrhli. On samotný scénář je docela asi bídou. A z hovna bič dělat se vždycky nevyplácí... 2* ()

Stefi_836 

všechny recenze uživatele

Jakmile se při pohádce směju, pohádka zaručuje kvalitu. Jiří Císler tomu fakt dodal šmrnc, nedovedu si představit za krále nikoho jiného. A Pepa Kemr? tak ten mu bravúrně sekundoval. Je to jedna z mála koukatelných pohádek, které se točily, když jsme to ještě uměli. Myslím, že tři hvězdy je sakra málo. A když někdo napíše, že je to pouze podprůměrná pohádka, ať se, prosím, zamyslí nad všemi těmi abstraktními chladnými, kolikrát hororovými počiny, co natočila za svou éru Česká televize, na které jsme se jako děti museli dívat a dodnes je pořád pouští. ()

Reklama

Armin82 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka mi toho moc neřekla. Nebudu hodnotit grafickou stránku draka Mraka,ale celkově to byla slabota. Až na Cízlera či Kemra, dost nevýrazné herecké výkony,spousty teprve začínajících herců a režie taky žádná hitparáda. Máme pohádky kvalitou o několik levelů vejš,ale na Vánoční pohodu,proč ne--->40% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pohádky o drakovi, kterak chce princeznu, působí v dnešní době spíše komicky. Nebo si snad umíte představit jak by drak ze starých časů chtěl dnešní holky ?? To by nebyl drak, ale pěknej debil, nechat si dobrovolně zničit svůj bohemský styl života, plný lítání a chrlení ohně. Živě si představuju jak takovej tříhlavej drak vznese požadavek na holku, my mu jí dodáme a milej pan drak pak bude celej život poslouchat "Slíbil si mě větší jeskyni a pořád nic." "Nejsem tlustá ? " "Máš tři hlavy a ani jedna nic pořádnýho nevymyslí." "Nejsem tlustá ? " "Jenom si tak bůhzdarma lítáš nad krajinou, místo toho, aby jsi se mnou zaletěl k moři.""Nejsem tlustá ?" "Když ti řeknu, aby sis po sobě uklidil, ani nezvedneš tu svou dračí prdel, jen otevřeš tlamu a nepořádek podpálíš." "Nejsem tlustá ? " "A přestaň se bavit s tou velkou krokodýlící, myslíš si, že jsem si nevšimla jak jí koukáš na zadek? " "Nejsem tlustá ? " Je jasný, že tohle žádnej drak nemá zapotřebí a tak nám ze strachu z dneších holek pro jistotu zmizel i z pohádek. ()

Kamas 

všechny recenze uživatele

Na téhle pohádce jsem byla poprvé v kině v 1. třídě a dodneška patří k mým nejoblíbenějším. Hlas tehdy 16 letého Jana Šťastného musel být sice pro moravský přízvuk předabován, ale nic mu to neubralo na charisma. Což nemohu řící o princi Mariánovi, "brnkálistovi" z vedlejšího království a to mám brnkálisty jinak veskrze ráda :). ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Natáčeno na zámku Milotice a skanzenu ve Strážnici. Lom se nachází u obce Drysice, louka se natáčela u Trnavy. (M.B)
  • V pohádce si jednoho z dvořanů zahrál také tehdejší kastelán zámku Milotice. (wictoria)
  • V pohádce skutečně zpívá ivana Andrlová. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno