Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednomu království se doslova za humny usadil drak. Na královském hradě vypukne zděšení, vždyť drak bude určitě chtít princeznu Violu. A tak král vymyslí plán – povýší do královského stavu uhlíře Patočku a drak tak může sežrat jeho dceru Lidku. Nikdo ale netuší, že se Lidka zatím s dobráckým drakem Mrakem spřátelila. (Magic Box)

Recenze (194)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na svojí dobu je ten drak docela dobrej. No, co dobrej, on je prostě boží. S tou zrzavou patkou vypadá, jak kdyby zrovna přilít od skotského jezera Loch Ness a cestou se asi bouchnul po hlavě, protože on lidem ubližovat nechce, on se jen a pouze zamiloval do jedné holky. Milá, neurážlivá pohádka, která je na svojí dobu ještě docela příjemně nápaditá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ozdobou této pohádky je bezesporu Ivana Andrlová, ale jinak mě tento příběh zrovna moc nezaujal. Jasně, máme tu hodného draka – který dnešní děcka už spíš rozesměje, ale jinak se mi to pod kůži moc „nezarylo“. Zvlášť, když jsem to viděl po tolika letech a popravdě jsem se u sledování tak trochu nudil. Je tu několik humorných situací, Jiří Císler podal svůj osobitý výkon, ale to je tak všechno. Prostě klasický průměr, nic víc… ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Až na draka, který sem zabloudil z nějaké televizní taškařice Studia Kamarád, je to vydařená pohádka, jedna z těch, které pobaví bez ohledu na počet repríz. Veselá pohodovka se skvělým králem Císlerem hláškujícím jak o život, a nezapomenutelnou uhlířskou rodinou Kemr-Kvietik-Andrlová, která nečekaně ke království přišla. Milé, vtipné, pohodotvorné. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Veselá pohádka se skvělými herci snad ve všech rolích (snad kromě potulného muzikanta a princezny, která je sice krásná, ale ti dva mi prostě nesedí), kde exceluje cholerický Jiří Císler. Velmi kvituji natáčení v exteriérech a překrásném prostředí zámku Milotice. Kdo kritizuje příšerně animovaného draka, měl by si uvědomit, pro koho je pohádka určena. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Velkou roli krále zde dostal Jiří Císler. A škoda jen, že po této roli se nabídky do pohádek jen nehrnuly. Lépe se jí zhostit nemohl. Vlastně jako by to byla pohádka o něm. Hlavní komediální postavou je právě král. Škoda jen, že dramaturgie je jinak slabší. V pohádce se toho neodehrává moc, aby to stačilo na hodinku a půl k tomu. I drak je zpracovaný dost amatérským způsobem, ač se jedná o rok osmdesát dva. A tak ještě chválím hudbu. Pohádku si dám, když na ni mám chuť, ale přiznám se, že ač vyloženě nepatří k mým oblíbeným, ani není tak, na nichž bych se sem tam nepodíval rád. Ale pokud je zrovna něco lepšího, tahle pohádka u mě bohužel většinou prohrává. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Scenáristka této pohádky Markéta Zinnerová napsala také scénář k pohádce Pohádka o drakovi (1972). Nejspíše proto najdeme v obou pohádkách některé zcela stejné věty a dialogy, např.: „Zpíváš taky o lásce?“, „O lásce nejraději,“ nebo „Tolik dobytka přišlo vniveč?“ (a-ja)
  • V čase 48:18, kdy padá borovice k zemi, si lze všimnout vlevo na skále předmětu, kterým asistenti shazují strom. Jde zřejmě o ruční pilu. (Hellraiser12)
  • Ve scénách, které se odehrávají v ložnici krále, jsou za oknem vidět projíždějící auta. (ossa)

Reklama

Reklama