Reklama

Reklama

Koncem 40. let minulého století byli Martha Beck a Raymond Fernandez známí jako „Vrazi osamělých srdcí“. Jejich vražedný plán byl jednoduchý – podvedli a pak zavraždili opuštěné válečné vdovy, které odpověděly na jejich inzerát. Sami se také seznámili na inzerát a Martha se měla stát první Raymondovou obětí, ale byla to láska na první pohled. Tím, co je spojovalo, byl perverzní sex, záliba v pletichářství a láska k penězům. Když byli zatčeni, přiznali se ke 12 vraždám, ačkoli skutečný počet se spíš blíží 20. Při soudním líčení Martha s Rayem cukrovali, drželi za ruce a zdálo se, jako by se nemohl nabažit jeden druhého…. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Perfektní vizuální spracování a docela zajímavý příběh. Poválečné období muselo být v Americe zajímavé. To co předvedla Marta (Salma Hayek) to mě dostalo. Role chladnokrevné vražedkyně, které vraždila z lásky se zhostila na výbornou. Film byl jinak průměrný, ale za nadprůměrnou roli Salmy Hayek dávám hvězdu navíc (jinak by to byly slušné 3*). ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Takovýhle sviňě by měli trestat jinak než smrtí. Měly by až do smrti dřít za to, co udělali. Já jsem o tomhle případu četl v časopise a některé pasáže byli fakt odporné, když popisovali úmrtí těch nevinných lidí. Ale tenhle film patří do červené barvy. Hayek + Leto považuji za jednu z nejlepších padoušských dvojic. Oni to ztvárnili dokonale. Kdyby mi byli sympatičtí i vyšetřovatelé, což bohužel nebyli, tak by to bylo i za 5*. Travolta, čím je starší tím míň mě baví. Scénář + temně děštivá atmosféra filmu dělali pěknou kulisu v honu za "Vrahy osamělých srdcí", kteří byli odpornější než mnoho jiných záporáků. 80% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zápletka a příběh samotný sami o sobě zrovna nic moc, nic objevného originálního nebo něco, co tu už stokrát nebylo. Tuhle stránku hodně zachraňuje herecke obsazení prakticky všech hlavních a několika vedlejších postav. Tohle je hlavní tahák filmu. Dost mě ale zklamal poměrně rychlý a jednoduchý závěr, čekal jsem nějaké záživnější vyvrcholení. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Průměrné až to nudí. Námět je sice typická retro žánrovka o schopným ač citově ztvrdlým detektivovi, co se žene za zločincem, ale vím, že z toho lze vymáčknout slušnej film. Jen je nutné mít zajímavé postavy. Zde mě nebavil ani Travolta ze strany zákona, ale Leto ze strany druhé. Oba hrají dobře, ale obsahově mě to nikterak nezainteresovalo. Bylo mi tedy po celou dobu jedno, co se komu děje i to, jak to celé dopadne. To vše je chyba scénáře. Na něm totiž stojí vše. V tomto případě celých 100 minut zbytečného obrazu. PS: Já už fakt nevim, za co bych měl dávat tu jednu hvězdu. Jsou horší film, ale když z toho nic nemám, tak... ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Nebyť množstvo známych hereckých tvárí...jednalo by sa o priemernú tuctovú kriminálku založenú na skutočnej udalosti..ale práve to množstvo známych tvárí vyťahuje film z bažín priemernosti...retro atmosféra je zobrazená realisticky a skutočne...a preto tento je film dobrou kriminálkou v mojom finálnom verdikte...old school kriminálka, ktorá sa dá pozrieť... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Příběh film je založen na skutečných událostech z roku 1940, které se udály dvojici detektivů z oddělení vražd, kteří pronásledovali Marthu Beck a Raymonda Fernandeze, vraždící pár známý jako "Vrazi Osamělých Srdcí". (Terva)
  • Film bol venovaný zosnulému policajtovi Elmerovi C. Robinsonovi, ktorý sa zaoberal práve týmto známym prípadom. Nie je teda veľkou náhodou, že režisér filmu Todd Robinson je jeho vnukom. (MikaelSVK)
  • Natáčelo se také na historických místech Jacksonville na Floridě. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno