Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 1
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 076)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Prostě komiks. Třetí díl pro mne ztělesňuje všechno proč jsem miloval ten kreslenej seriál. Milion padouchů a perfektní bitky. Když na konci přiletěl Harry a pomohl Spideymu v duchu jsem si řekl takové to YES!!! Ty komické vložky byly opravdu vtipné (Bruce Campbell vládne) a takovou tu dějovou rozhrcanost a urychlenost opět připisuju stoprocentní komiksovosti, kde se perou chlápci v barevnejch kostýmech. Já nechci oduševnělý film s hlubokými dialogy (viz. hodně dobrá jednička a dvojka, kde mi ale pořád trochu něco vadilo), ale chci se bavit. Možná jsem zmanipulovatelnej a Raimi mě opil rozpočtem, ale myslím že za těch 300 miliónů nejsem zas tak levná děvka :) P.S. Ta emo patka Tobeyho Maguirea byla fakt zlá. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Raimi dotvořil svou vysněnou sérii a i kdyby mu celý svět dával sežrat, že mu zakončení nevyšlo, zůstane tu jeden comicsový fanoušek, který mu bude do konce života za takhle nabušené finále vděčný. V takhle komplikovaně rozehraném příběhu nemuselo dopadnout dobře vůbec nic a o to víc pak zůstávám v šoku z toho, že právě tady je pro mě pan režisér poprvé v kariéře dokonalý. Uspěšný a šťastný Peter si prohazuje role se svou nespokojenou láskou a problémy tak ani tentokrát nezůstávají jen v superhrdinské rovině. Většina z nás ale čekala na akci a ta i tentokrát bere dech. Typický spidermanovský záporák Sandman, hamletovský Harry i můj oblíbenec Venom se dočkali své chvíle slávy a při velkolepém rozuzlení mi zůstaly všechny nervy i smysly napjaté do poslední chvíle. Pavoukův nejlepší díl a nejúžasnější rozloučení se sérií, jaké mohlo partu kolem Tobeyho Maguireho potkat. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Třetí Spider-man připomene v efektních úvodních titulcích nejdůležitější části z prvních dvou dílů a poté je to téměř 70 minut průměrný film plný zdlouhavých scén, ze kterých se vyjímají pouze ty akční - trikově dobré (Harry vs Spidey) a akční - trikově výtečné (zrození a útoky Sandmana). Kromě uvedených mě nic jiného nějak zásadně do děje nevtáhlo. Druhá polovina výrazně potemní, v každé druhé scéně se na tvářích postav/herců objevují slzy a Spidey mlátí pěstmi nejen úhlavní nepřítele. Pokud Sam Raimi zamýšlel narvat do snímku co nejvíce ikon, na které by přitáhnul diváky, povedlo se mu to jenom na úkor strašné nevyváženosti příběhu. Je toho zkrátka příliš moc, co se má i za těch 140 minut odvyprávět a film touto skutečností šíleně moc trpí. Tobey Maguire zvládl svoji roli i napotřetí dost slušně a přesvědčivě působí i ve scénách, kdy jeho smysly a osobnost ovládá mimozemský symbiont. Nejcharizmatičtější záporák je pro mě Sandman s tváří nešťastného a milujícího otce Thomase Hadena Churche. Digitální efekty působí opravdu velkolepě, místy jsou však až příliš digitální (písečné metamorfózy jsou ale bombastické). Balzámem na uši je hudba Dannyho Elfmana/Christophera Younga, kterou považuji za jeden z nejvýraznějších bodů filmu. Spider-man 3 rozhodně není špatný film, jenom mě neoslovil natolik, jako předchozí dobrodružství, zkrátka jsem po opuštění kina neměl tendence střílet pavučiny nebo skákat přes paneláky. Je-li však tento díl o umění odpouštět, odpouštím Raimimu to, že mě maximálně nabudil skvělými trailery a pak v kinosále lehce zklamal...70%. 260 miliónů dolarů(rozpočet)/890 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po geniální dvojce se Raimi a) dal k nějaké sektě vyznávající všeobecnou lásku a pochopení, b) na drogy, c) prostě zbláznil. Jak jinak si vysvětlit ty citové hyperboly, ve kterých Peter tancuje na ulici v dokonalém kvádru, či dostává od tetičky ty nejkýčovitější ‚rady do života‘. Všechno je tak nadsazené, že to prostě NEMŮŽE být myšleno vážně a Raimi si jednoduše dělá z diváka víc jak dvě hodiny absolutní prdel. Uznávám, vstřebat se to dá opravdu těžko. Na druhou stranu tak ale opravdový problém vidím v nedotažených postavách, kde zvláště záporákům chybí pořádná motivace (jinak Sandman i Venom parádní) a vlastně chybí absolutně všem. Taktéž škoda některých odfláknutých triků v akčních sekvencích, kde to v kontrastu s dokonalým Sandmanovým zrozením vypadá hodně blbě. V součtu dost nevyrovnaná jízda, která ale ani na vteřinu nenudí, i když jsem se občas přistihnul, že zírám s hubou dokořán a nebylo to jenom na tu nabušenou akci. Teď za čtyři, ať nežeru, s tím, že někdy časem si to musím dát znova, abych si to fakt srovnal. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Asi jsem pohan, ale z určitého hlediska je to nejzábavnější Spiderman. K Raimiho sérii a postavám jsme si nikdy nevytvořil silné citové pouto, takže mi to bizarní znásilňování Spidermanova otravného "mirkodušínovského" charakteru netrhalo srdce/neuráželo, právě naopak. A rozhodně obsahuje nejlepší akční scény série. 70%. P.S. Ale tady opravdu nebylo kam dál pokračovat. Věřím, že Marc Webb to vytáhne na úplně jinej level ()

Galerie (97)

Zajímavosti (83)

  • Thomas Haden Church (Sandman) pracoval na své fyzičce šestnáct měsíců, aby se dostal do patřičné kondice. (imro)

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama