Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1969, kdy dvanáctiletý Alan Parrish objeví starou deskovou hru s podivným názvem Jumanji. Odpoledne, když jeho rodiče odjedou na slavnost, Alan společně s kamarádkou Sárou podivnou hru otevřou a pustí se do hraní. Po několika hodech kostkou se vyděšená Sára stane svědkem toho, jak vtáhne hra Alana dovnitř. O šestadvacet let později se do opuštěného domu Parrishových nastěhuje teta Nora s neteří Judy a synovcem Peterem, jejichž rodiče nedávno zahynuli při nehodě. Děti slyší podivné dunění a na půdě objeví zaprášenou rozehranou hru. Začnou ji hrát a hned po prvním hodu kostkami se začnou dít podivné věci. Objeví se obrovští moskyti, kterým se děti ubrání jen s velkými obtížemi, a za nimi následuje tlupa malých rezatých opic, které začnou likvidovat zařízení domu. A nakonec se objeví obrovský lev a podivný divoch. Je to dospělý Alan Parrish, který prožil šestadvacet let uvnitř hry. Začne se shánět po rodičích, ale s pomocí Petera a Judy zjistí, že zemřeli. Alan se po dlouhém přemlouvání nechá přesvědčit, aby pokračoval ve hře. Ta se totiž musí podle pravidel dohrát až do konce. Musí s nimi hrát také Sára, ta však odmítne. Začne hrát, až když jí Alan nepřímo vyčte, že ho nechala samotného ve hře. Čtveřice si přísahá, že tentokrát hru dohraje do konce. Při každém dalším hodu se totiž vynořuje větší nebezpečí, které hráče ohrožuje. Všichni jsou však odhodláni hrát dál, protože jedině tak lze situaci zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (652)

castor 

všechny recenze uživatele

Trochu delší rozjezd, než jaký bych si přál a řekl bych, že také docela málo vrcholů, než bych si představoval. Ale za tohle rodinné setkání jsem rád, bral jsem ho totiž jako takové osobní rozloučení s mistrem improvizace i výtečným charakterním hercem Robinem Williamsem. Tahle nevypočitatelná, nesmlouvavá a nebezpečná hra tlačí Jumanji z fantasy komedie spíš do bláznivého thrilleru. Za každým hodem kostky stojí nečekané dobrodružství, jenže na diváka čeká hodně stereotypní schéma. Tvůrci vizuálních efektů toho času bodovali a posouvali laťku zase o kus výš, dnes tahle fikce působí tak trochu neškodně. Dobrodruh Williams rozhodně nepředvádí životní komediální výkon, ale očividně se v téhle látce cítí dobře. Při hodu kostkou jsem nervózně neposkakoval, přesto se dá tenhle žánrový mix i dnes docela vychutnat. ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

Na tohle mě vzal táta do kina, když jsem byla ještě malá holka. Nezapomenutelný zážitek. Celou dobu jsem se výborně bavila a dokonce i po těch letech se na to znovu ráda podívám. Desková hra, která vás doslova vtáhne do děje...kam se hrabe dračák!!! Vlastně, ani nevím, proč dávám jen 4*, protože jsem už dlouho tak zábavnou rodinnou akční podívanou neviděla. (Zathura je slabota :-) ()

Reklama

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Poučení pro všechny vášnivé hráče deskových her: vždy si pečlivě přečtěte návod, nikdy nevíte, co se stane, až hodíte kostkou. To se taky může celý váš okolní svět změnit v džungli tak rychle, že ani nestačíte mrknout. Robin Williams v klasické roli usměvavého pána, který vyskočí z bláznivé hry o pomalu holý život. Myslím, že takového strejdu by chtělo každé dítě. I proto je pro mě Jumanji veselou, akční a dobrodružnou podívanou nejen pro děti. Je sice vidět, že se trikově jedná o trošku starší dílko, ale to zde naštěstí nehraje svůj prim. Tím jsou herci, kteří jsou zkrátka báječní. Ať už se jedná o zmiňovaného Robina, nebo mladičkou, mírně voprsklou Kirsten Dunst. Hádám, že si ji nikdo nepamatujete, protože velké slávy u většiny diváků nabyla až v pozdějších letech s rolí holky od Spidermana. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice to je pohadka, ale pobavilo me, ze ma pristupnost 7+. Maly deti se u toho budou mistama bat. Co se tyce pribehu ten je celkem originalni, sice tam furt nekdo nekoho pronasleduje, ale je to udelany originalne, svizne a hlavne zabavne. Herci sou v klidu, pobavilo me kdyz jsem videl Robina Williamse jako tarzana, dokonce i deti nebyli nejhorsi. Samozrejme tu je spousta predvidatelnejch situaci, ale vubec to nevadi. Ke konci jsem byl docela slusne napnutej, i kdyz mi bylo jasny, ze vse dobre dopadne. Triky jsou na velmi vysoke urovni a spolecne se slusnou hudbou paradne doplnuji dej. Ja se bavil dobre. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Na americké filmy s drzými fracky nemám nervy, ale tady to absolutně neplatí. Jumanji je vynikající nápad, který nepředbíhá realizaci. Všechno tady funguje jak má. Film má vysoké tempo, spád, úžasné efekty i herecké výkony. Režisérovi zde evidentně rostla s jídlem chuť, kterou zúročil v Jurkém parku 3 ()

Galerie (102)

Zajímavosti (33)

  • Natáčelo se od 14. listopadu 1994 do 7. dubna 1995 ve státech USA Maine a New Hempshire, a také v Kanadě. (Varan)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 65 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

19.11.2019

Kdybyste to ještě náhodou nevěděli, Hollywoodu už dávno není nic svaté. Pokračování Jumanji? Jasně. Reboot Sám doma? Proč ne! Nejnovější oznámení tak vlastně nemá koho překvapit. David Fincher a… (více)

Rock chystá další díl Jumanji

Rock chystá další díl Jumanji

26.04.2018

Jak možná víte, loňský hit Jumanji: Vítejte v džungli! byl přiznaným pokračováním původního Jumanji. Studio Sony tak v podstatě začíná pracovat na trojce, v níž se vrátí na scénu Dwayne "The Rock"… (více)

Jumanji s Rockem?

Jumanji s Rockem?

18.04.2016

Remake rodinné klasiky Jumanji měl dorazit už letos v prosinci. Studio Sony ho ale nestihlo dát dohromady, a tak se v lednu posunula premiéra na červenec 2017. Film mezitím dostal režiséra, jímž bude… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama