Reklama

Reklama

Hellboy 2: Zlatá armáda

  • USA Hellboy II: The Golden Army (více)
Trailer 2

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 077)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $75,986,503Tržby Celosvetovo $160,388,063Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,448,887 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $47,588,181 //počet predaných kusov 2,504,210║ Neviem čo sa stalo s del Torom, že by len ten príbeh škrípal lebo takmer všetko ostatné funguje krásne, hlavne čo sa týka technických prvkov, kde hlavne vynikajú masky, triky a choreografia súbojov, taktiež množstvo fantastických postáv. Len škoda že ten príbeh v ktorom to všetko pekní je zasadené nedokáže tak upútať ako by sme si želali, jednoducho to nefunguje na takej báze aby to bol zážitok a len smutne musíme prijať sústo už niekoľko krát prežuvané v iných podobne ladených filmoch. Tlak Americkej produkcie je proste už moc prežvachlaná žuvačka čo fakt ale fakt nebaví. A potom sa niet čo mu čudovať, že to komerčne opäť prepadlo, keď to v konečnom dôsledku vyznelo tak plocho. /videl v kine: 70%/ určite som čakal viac ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Komiksové adaptácie sú v súčasnosti v kurze. Často však nesiahajú papierovej predlohe ani po členky. Nájdu sa však aj výnimky. Prvý Hellboy ma veľmi milo prekvapil a od pokračovania som teda očakával kvality blízke jednotke. Hellboy 2: Zlatá armáda je výpravnejšia, efekty sú prepracovanejšie a masky sú krásne. Fantázia režiséra je nevídaná. Prekvapuje ma však jedna vec, del Toro šetrí s digitálnymi efektami a miesto nich tu vo veľkej miere vidno nádhernú ručnú prácu. Dodáva to postavám život. Ako sa vyjadril sám režisér : ,,Myslím si, že filmy by mali byť robené ručne. A pokiaľ viete, kedy digitálne efekty použiť a kedy nie, dokážete oklamať aj oko diváka." To moje oklamal a pozerá sa na to všetko naozaj veľmi dobre. Potešil ma aj väčší priestor pre postavu Abeho Sapiena. Oproti jednotke však postava Hellboya zvážnela a už to nie je taký pohoďák ako predtým. Jeho hlášky už tiež nie sú také štýlové. Dvojke chýba najviac ucelenosť a trpí slabým dejom. Záporáci sú tiež horší ako v jednotke. Proste pokračovanie už nie je také štýlové, snaha o viac dramatizácie a vyvolanie emócií sa tak úplne nevydarila. 70% ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Oproti místy táhnoucí se jedničce jednoznačný krok kupředu jak ve scénáři, tak filmařském umu. Del Toro naštěstí pochopil, že vyprávění striktně Hellboyova příběhu je po pár minutách patálií s Liz a slizkými potvorami docela nuda, a tak si malinko pohrál i s mým oblíbeným Abem, jenž se svým modravým kukučem a tělesnými grimasami (jestli něco takového existuje;) Douga Jonese strká do kapsy nejen Perlmana se Selmou, ale i nově příchozího hláškaře Johana. Jasně, občas to připomíná jízdu po děravých českých silnicích a Del Torovi příliš nevychází začleňování HBho "průšvihů" do lidské společnosti, ale akční scény jsou excelentní a závěrečná bitka by mohla stát mnohým příkladem v invenci i efektnosti. Nechápu, jak mohl Del Toro něco takového natočit za 90 milionů a zajímalo by mě, jak by si poradil se třetím dílem Transformers. ;) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to přesně, jak jsem čekal. Del Toro se dopustil stejné zásadní chyby jako v prvním díle. Hraje si. Blbne si se svými figurkami, dělá ze sebe vizionáře, cpe sem todle a támhleto a až příliš pozdě si uvědomí, že mu vlastně utíká čas. Finále tentokrát není až tak narychlo ušité jako v prvním díle, přesto působí navzdory vší té efektní nádheře až příliš chladně, odfláknutě a odtažitě. Jistě, je na co koukat, akci del Toro zvládá absolutně bez zaváhání, vtipné a sebeironické momenty taktéž pobaví a anděl smrti je v pravdě geniální, jako celek ale Hellboy absolutně nedrží pohromadě. Jsem velmi zvědavý, co na nás del Toro vymyslí ve třetím díle, doufám ale, že se bude držet na uzdě a natočí film, který bude oslavou Perlmanova suchého herectví a jeho drsného cápka v kabátu a s rohama. Ne pokusem o překonání světového rekordu v počtu obludek na jedno filmové políčko... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Plytký a trapně jednoduchý souboj dobra a zla zabalený do těch nejklišoidnějších motivů. Kladné postavy, záporné postavy, starý král, mladý horkokrevný synáček a následník trůnu, nějaká ta princezna, láska, nestvůry, závěrečný souboj atd. Něco podobného jsme tu měli už alespoň tisíckrát a nebýt solidních hlášek, krásných kostýmů a masek (je vidět, že del Toro miluje barvy a nebojí se experimentovat), kvalitního vizuálu a Luka Gosse, který se umí sakra ohánět, což znalcí ví už od dob Bladea 2, nebylo by tu skoro nic, protože tahle nudná báchorka mne neoslovila ani z poloviny tak jak jsem předpokládal. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (38)

  • Režisér Del Toro chtěl po stopce dalšího pokračování udělat třetí díl alespoň jako komiks, ale Mike Mignola byl proti, protože nechtěl, aby se filmy a komiksy míchaly. Chtěl je zachovat jako odlišné záležitosti. (tyzmrde)
  • Místo, v němž odpočívá Zlatá armáda, bylo nejdříve zamýšleno jako podvodní, ke kterému by protagonisté museli doplavat. Od toho se nakonec ustoupilo kvůli nákladům. (Poker_Face)
  • Protože studio přesunulo premiéru a film "obětovalo" Temnému rytíři (2008), neměl zdaleka takový úspěch, jak se čekalo. (Specs)

Související novinky

Netflix chystá seriál Diablo

Netflix chystá seriál Diablo

22.09.2018

Streamovací služba Netflix připravuje animovaný seriál z herního světa Diablo od společnosti Blizzard Entertainment. Projekt momentálně chystá (nebo to alespoň řekl v již smazaném tweetu) scenárista… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Hellboy 3 stoprocentně nebude

Hellboy 3 stoprocentně nebude

22.02.2017

Guillermo del Toro před pár týdny probudil naděje na třetího Hellboye. Po twitterové anketě slíbil, že film znovu probere s comicsovým tvůrcem Mikem Mignolou i s Hellboyovým představitelem Ronem… (více)

Reklama

Reklama